Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

KOPER - OLIMPIJA

30. avgust 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper se je po treh letih vrnil med prvoligaše, a povratka med najmočnejše klube v državi ni kronal s pozitivnim rezultaom. Kanarčki so pred praznimi tribunami Stadiona Rajko Štolfa izgubili primorski obračun s Taborom, srečanje pa je bilo odločeno po golu v prvem polčasu. Po predložku Dominika Mihaljevića je žogo za hrbet Ivana Vargića preusmeril Žan Žužek. Rumeno-modrim v nadaljevanju tekme ni uspelo priti vsaj do izenačenja, nova priložnost za točke pa se jim ponuja v nedeljo. Koper bo na prvi domači preizkušnji gostil prenovljeno Olimpijo. Tudi zaradi zgodovine med kluboma vlada precejšnje rivalstvo, za nameček pa dres Kopra nosi nekaj nekdanjih članov Maribora. Na Bonifiki lahko pričakujemo zanimiv spopad.

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič je po prvoligaškem debiju na klopi Kopra iskreno priznal, da je bil prvi polčas tekme s Taborom slab. Koprčani so bili podjetnejši v drugem delu srečanja, a vseeno niso uspeli resneje ogroziti bivšega koprskega upa Jana Koprivca. Še najnevarnejša sta bila poskusa Timoteja Dodleka in Dareta Vršiča. Slednji je že ob koncu prvega polčasa pred gol Tabora poslal nevaren predložek, v drugem polčasu pa je zapretil še po prostem strelu, a je žogo poslal preko domačih vrat. Bo natančnejši v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Tudi v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije lahko trenerji v treh oknih opravijo pet zamenjav. Posledično s tem se je povečalo tudi število dovoljenih rezervistov. Po novem lahko na klopi sedi devet rezervnih nogometašev, kot prvi pa so to pravilo izkoristili pri Kopru, kasneje v prvem krogu pa še pri Domžalah, Bravu, Celju in Muri. Večina koprskega kadra je kanarčke prvič predstavljala v Prvi ligi Telekom Slovenije, v rumeno-modri opravi so prvoligaške tekme že igrali Dare Vršič, David Adam, Ivica Guberac in Luka Vekić.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Koprčani so led prebili z gostovanjem v Sežani, na isti dan pa so se iz karantene vrnili nogometaši Olimpije. Prenovljeni zmaji so prvo uradno preizkušnjo odigrali v četrtek, ko so se v Stožicah pošteno namučili z islandskim Vikingurjem. Ljubljančani so vse od pete minute srečanja igrali z možem več, a številčne prednosti niso zali izkoristiti. Še več, sredi prvega polčasa so se znašli v zaostanku. Olimpijo je iz težav v 88. minuti rešil rezervist Matic Fink, povratnik v zmajevo gnezdo pa je v polurnem podaljšku podal tudi za gol Radivoja Bosića, ki je zeleno-bele popeljal v drugi krog kvalifikacij UEFA Evropske lige. V igri praktično povsem novega moštva je bilo po zgolj nekaj treningih opaziti tudi precej neuigranosti, to pa je lahko v nedeljo tudi adut Kopra.

Kdo je vroč?

Olimpija je v sezono 2020/21 vstopila z močno prevetreno podobo. Med novinci slovenska javnost pozna zgolj Uroša Koruna in Matica Finka. Bočni branilec se je po štirih letih vrnil v Stožice in po vstopu v igro hitro dokazal, da ima zeleno srce. Tridesetletnik je bil v drugem polčasu najaktivnejši in tudi najnevarnejši nogometaš v četi Dina Skenderja, ki bo pred nedeljskim gostovanjem na Bonifiki najverjetneje prisiljen tudi v kakšno rošado v začetni enajsterici. Nenazadnje je Ante Vukušić v drugem polčasu odšepal z igrišča.

Ali ste vedeli?

O kadrovskih spremembah v zmajevem taboru je bilo prelitega že precej črnila. Omenimo zgolj odhode najpomembnejših nogometašev kot so Luka Menalo, Tomislav Tomić, Stefan Savić, Macky Bagnack in Mario Jurčević, nazadnje pa se je od Olimpije poslovil še Roman Bezjak. Korošec je sicer pričel priprave z ekipo, a mu je potekla pogodbo. Četrtkovo tekmo z Vikingurjem je pričelo kar šest novincev. Žiga Frelih je v golu nadomestil poškodovanega Nejca Vidmarja, na levi polovici obrambe sta igrala Angel Lyaskov in Uroš Korun, trojko za Vukušićem pa so sestavljali Dražen Bagarić, Mihail Caimacov in Radivoj Bosić. V nadaljevanju tekme sta v igro vstopila že omenjeni Matic Fink in Jakov Blagaić

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi Olimpije na obali
    Nogometaši Kopra in Olimpije so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA