Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

KOPER - OLIMPIJA

10. februar 2021, ob 18.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

KOPER

Prepoved nastopa: Nikola Krajinović

Maribor bo v nadaljevanje sezone vstopil z gostovanjem v Domžalah, izredno zanimiv spopad pa lahko pričakujemo tudi na Bonifiki. Koper bo v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostil pozimi prenovljeno Olimpijo, ki jo je jeseni že premagal. Kanarčki so v Stožicah slavili odmevno zmago, za nameček pa so Ljubljančanom odščipnili točko tudi v uvodu aktualne sezone. Moštvo trenerja Mirana Srebrniča kljub temu na lestvici zaseda četrto mesto, za drugouvrščeno Olimpijo pa zaostaja za pet točk. Bodo Primorci v sredo zmanjšali zaostanek za rivalom iz Ljubljane? V koprski slačilnici so med tekmovalnim premorom ostali vsi nosilci igre, trenerski štab pa lahko računa na tri novince. Brazilski vezist Victor Juffo je vsaj za zdaj še neznanka, medtem ko sta Mitja Viler in Mihail Caimacov že dokazani orožji.

Miran Srebrnič, trener Kopra: "Z izjemo Barišića, ki ima nekaj manjših težav s kolenom, so vsi zdravi. V dobrih pogojih smo naredili zares dobre priprave. Olimpija ima kljub nekaterim odhodom kakovostno ekipo. Tudi mi premoremo veliko kvalitete in upam, da bomo to pokazali tudi na igrišču."

Žan Žužek, branilec Kopra: "Pripravljeni smo na začetek drugega dela sezone in verjamem, da bodo dosegli zastavljene cilje. Na pripravljalnih tekmah smo dobro igrali, tudi novinci so se zelo dobro prilagodili in vklopili v ekipo. Mislim, da moramo gledati predvsem nase in na to, da pokažemo, česa smo sposobni."

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič bo moral sredino enajsterico zagotovo sestaviti brez Nikole Krajinovića, ki je pozimi podaljšal pogodbo s klubom. Bo pa lahko koprski strateg že v sredo računal na Mihaila Caimacova, ki se je na Bonifiko preselil prav iz vrst Olimpije. Moldavec bo tudi v Kopru igral s statusom posojenega člana Osijeka, vezist pa je že jeseni dokazal, da premore odličen pregled igre, kar je dokazal tudi s petimi asistencami. Bo 22-letnik v nadaljevanju sezone razbremenil Dareta Vršiča, s šestimi podajami prvega asistenca lige?

Ali ste vedeli?

Koprčani so pozimi zadržali prvega strelca lige Nardina Mulahusejnovića. Bosansko-hercegovski napadalec je dosegel devet zadetkov, zanimivo pa je, da njegova statistika ostala nepopisana v času zimskih pripravah. Koprčani so na šestih pripravljalnih devetkrat zatresli mrežo nasprotnika, a na niti eni tekmi več kot dvakrat. Srebrniča lahko veseli dejstvo, da se je pod devet zadetkov podpisalo kar osem različnih nogometašev. Claudio Spinelli je bil dvakrat uspešen v obračunu s Taborom, za preobrat v spopadu z Osijekom pa sta v končnici obračuna poskrbela Matej Palčič in Luka Vekić.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Tekmovalni premor je v Olimpiji znova prinesel številne kadrovske spremembe. Dino Skender je januarja pričel treninge, a se je s svojimi pomočniki poslovil že po prvem dnevu priprav. Na vročem stolčku ga je zamenjal stari znanec zmajev, vodstvo kluba je odgovorno nalogo zaupalo Goranu Stankoviću. Ljubljančan se je po štirih mesecih dokazovanja v Sežani vrnil v zmajevo gnezdo, v minuli sezoni je vodil mladinsko selekcijo Olimpije. Novi strateg zeleno-belih je pripravam priključil tudi nekaj mladih upov, a je ob tem izgubil tudi dolg seznam nogometašev. Stožice je zapustila kar dvanajsterica nogometašev, med njimi tudi Ante Vukušić, Miral Samardžić, Mihail Caimacov, Goran Milović, Mario Kvesić, Ivan Milović in drugi. Za zdaj so v Ljubljani potrdili tri novince, ob Mihailu Peroviću sta se zmajem pridružila še Nino Pungaršek in povratnik Antonio Mlinar Delamea. Vsi so že zaigrali na pripravljalnih tekmah, Ljubljančani so odigrali štiri. Podbeskidzie in Levski sta vknjižila zmago, z zmaji pa sta se opekla Bačka in Dinamo Vranje.

Timi Max Elšnik, kapetan in vezist Olimpije: "V poštev pride samo zmaga. Vsi vemo, kaj pomeni prva tekma za nadaljevanje prvenstva. Potrebno je začeti s pozitivnim rezultatom in to nadgraditi skozi naslednje obračune. Šli bomo samo na zmago."

Kdo je vroč?

Pri Olimpiji se lahko pred nadaljevanjem prvenstva pohvalijo z najučinkovitejšim parom napadalcev. Đorđe Ivanović in Andres Vombergar sta jeseni zabila 16 od skupno 25 zadetkov Olimpije, z osmimi goli pa si delita drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Ivanović je strelski številki dodal še tri asitence, v polno pa je meril na obeh derbijih z Mariborom. Nekdanji član Partizana je s tem izkupičkom ob Daretu Vršiču - vezist Kopra je ob šestih asistencah dodal še pet golov - najnevarnejši nogometaš prvoligaške jeseni.

Ali ste vedeli?

Pristaši Olimpije so se med tekmovalnim premorom razveselili povratka starega znanca. Antonio Mlinar Delamea je znova zmaj, v Ljubljano pa se vrača po štirih letih igranja v ameriškem Bostonu. Zdaj že bivši član ekipe New England Patriots, ki je v preteklosti igral še za celjski Šampion, Aluminij in Interblock, je z Olimpijo sklenil pogodbo do konca sezone 2022/23, že v sredo pa bi lahko lovil 97. nastop v zeleno-beli opravi. S to številko bi se vrnil v večno klubsko deseterico, ki jo z 97 ligaškimi tekmami zaključuje Tomislav Tomić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Slavje Olimpije v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 1:2 (0:1).

DELI NA