21.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telemach, 14. krog 

KOPER - OLIMPIJA LJUBLJANA

23. oktober 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ivan Borna Jelić Balta

Vodilna ekipa lige je morala pretekli konec tedna za tri točke (zmaga je bila pravzaprav edino, kar je prišlo v poštev) pošteno pljuniti v roke. Nekoliko proti toku igre so domačini zgodaj povedli, po preobratu v režiji Maksa Barišiča pa je sledilo še izenačenje. Varovanci Zorana Zeljkovića so lahko zadihali šele po zadnjem žvižgu delivca pravice Davida Šmajca: kljub zdesetkani zasedbi so se pregrizli do polnega izkupička. Uvrstitvi na lestvici primerno, bi lahko rekli. Če se lovorike osvajajo na »malih« tekmah, pa kanarčke v soboto čaka vse prej kot to. V derbiju kroga se bodo pomerili z Olimpijo. Kako se bodo spoprijeli z zeleno-belim izzivom?

Kdo je vroč?

Redkokdo bi uganil, da se je Maks Barišič v lanski sezoni na 25 tekmah zgolj dvakrat veselil zadetka. Šestindvajsetletnik namreč doživlja pravo strelsko renesanso: ob Kamniški Bistrici je prišel do številke devet. Če mu je v drugi minuti veselje preprečil Tilen Klemenčič, je bila po slabe pol ure igre domača obramba nemočna. Barišič je vratarja prelisičil s strelom v bližnji kot, nekaj minut zatem pa se je veselil še drugič.

Ali ste vedeli?

V soboto na Obali, v sredo v prestolnici. Koper in Olimpija se bosta pomerila kar dvakrat zapored: po 14. krogu državnega prvenstva ju čaka še četrtfinale Pokala Pivovarna Union. Koprčani so bili v prvem krogu z 1:2 boljši od Aluminija, zmaji pa letos še niso odigrali pokalne tekme. Sočasno bodo potekala tudi ostala tri srečanja: Radomlje pričakujejo Celje, Bravo odhaja v Mursko Soboto, Domžale pa gostujejo pod Kalvarijo.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Dino Skender se je na klop Olimpije vrnil po željah: z zmago. To sicer ni bila kdo ve kako prepričljiva zmaga s 3, 4 ali 5 proti 0, a bilo je dovolj za tri točke. Tabor se je izkazal za trd oreh, sežanski blok so zmaji prebili le enkrat (in ob tem navdušili), Skender pa je ključ do zmage videl v brezhibnem opravljanju obrambnih nalog. In res, Kraševci bi resne priložnosti lahko prešteli na prste ene roke. Spodbudno, ni kaj, a prava preizkušnja novega-starega stratega še čaka. Oči privržencev ljubljanskega kluba bodo v soboto uprte na Obalo, kjer se bodo njihovi ljubljenci po robu postavili kanarčkom. Bo Hrvat po sežanskem vprašanju znal odgovoriti tudi na koprsko?

Michael Pavlović, branilec NK Olimpija: "Res je, da je Koper trenutno prvi na lestvici, a to želimo čim prej spremeniti. Korak bližje vrhu lahko naredimo že v soboto z zmago. Ponoviti moramo pristop iz tekme proti Taboru, kjer je vsak posameznik dal vse od sebe za dosego končnega cilja – treh točk."

Kdo je vroč?

Z Dinom Skenderjem je v slovensko prestolnico prišel tudi Marko Futacs. Izkušeni napadalec je priložnost dobil že na prvi tekmi pod taktirko hrvaškega stratega in zaupanje upravičil na najboljši mogoč način: z zadetkom. Ta je bil nekaj posebnega, a ne zaradi zaključka. Ljubitelje lepega nogometa je z mojstrsko podajo »iz prve« navdušil Mustafa Nukić, ki je tokrat zaigral v vlogi napadalnega vezista.

Ali ste vedeli?

Milan Mandarić tudi uradno ni več predsednik Olimpije. S klubom iz prestolnice se je razšel po več kot šestih letih sodelovanja. V tem času so zmaji dvakrat postali državni prvaki, v svoje vitrine pa so pospravili tudi tri pokalne lovorike. Ameriškega poslovneža bo na vodilnem položaju zamenjal nemški: »Gospod Adam Delius, dobrodošli med zmaji,« so na svojem Facebook profilu zapisali pri ljubljanskem prvoligašu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2021 | Prva liga Telemach
    Olimpiji pomembna zmaga na primorskem
    Nogometaši Kopra so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:1).

DELI NA