19.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telemach, 6. krog

KOPER - OLIMPIJA LJUBLJANA

20. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani se še spomnijo tiste tekme, ko so maja lani na domači zelenici z 1:3 klonili pred radomeljskim novincem med elito. Nenazadnje jih je v mnogih pogledih stala naslova državnih prvakov. No, varovanci Zorana Zeljkovića so se mlinarjem prejšnji konec tedna maščevali v pravem pomenu besede. Prekinili so rumeno-črni niz neporaženosti, ki je trajal kar enajst tekem – in morda ob tem kar malce pretiravali. Zdesetkane Radomlje so odpravili z vrtoglavih 5:0, čeprav so tekmo verjetno odločili že v prvih petnajstih minutah. Kanarčki so dobili bitko zasledovalcev, tokrat pa bodo morali iti še korak dlje: na obisk prihaja vodilna Olimpija.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Veliko ljudi me ustavlja na cesti in daje spodbudne besede. Tega prej nisem doživljal. Verjamem, da lahko v soboto napolnimo stadion. Odkar sem trener Kopra, tega še nisem doživel. Rad bi videl Bonifiko polno."

Kdo je vroč?

Andrej Kotnik je v koprskem dresu doživel razcvet, ki ga v mariborskem nikoli ni dočakal. Na sedmih tekmah se je 27-letnik šestkrat vpisal med strelce, nazadnje je statistiko izboljšal proti Radomljam. V 13. minuti je bil z bele točke dovolj natančen, da je bil Emil Velić nemočen, čeprav je krenil v pravo smer. Drugič je Kotnik udaril po uri igre: izkoristil je predložek Ivana Simčaka in gostujočega vratarja ugnal še z glavo.

Ali ste vedeli?

Odkar se je Koper pred dobrima dvema letoma vrnil med elito, še ni slavil tako visoke zmage, kot jo je pretekli konec tedna proti Radomljam. V lanski sezoni so kanarčki na primer dvanajstkrat vpisali minimalno zmago, šestkrat so bili boljši za dva gola in le enkrat za tri (tudi takrat so se na napačnem koncu razpoloženega napada znašli mlinarji, ob Kamniški Bistrici je bilo 1:4). Letos so bili Primorci trikrat boljši z 2:1.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Peta tekma, peta zmaga. Olimpija dober mesec po začetku nove sezone ostaja stoodstotna. In postaja vse bolj suverena. Po trnovem začetku je Albert Riera ustvaril vzdušje, kakršnega v ljubljanski slačilnici že dolgo ni bilo. To je bilo očitno tudi na ponedeljkovi tekmi z Gorico. Olimpija ni bila izrazito boljša, a je na krilih ponovno razigranega Mustafe Nukiča prišla do novih treh točk. Na Obalo se, kajpada, odpravlja kot vodilna zasedba lige. Izziv, ki tam čaka zmaje, je vse prej kot lahek, a so zeleno-beli nedvomno odločeni, da bodo vijoličastemu skalpu dodali še rumeno-modrega in še izboljšali svoje izhodišče pred nadaljevanjem sezone.

Goran Milović, branilec NK Olimpija: "Igra se pravi derbi. Gotovo nas čaka težka, čvrsta tekma. Oboji smo v odlični formi, nekdo bo prekinil serijo zmag. Že lani so bili neugodni in tudi letos imajo odličen napad. Že sam rezultat proti Radomljam je dovolj veliko opozorilo za našo obrambo. Dobro bomo analizirali njihovo igro. Šli bomo na zmago."

Alber Riera, trener NK Olimpija: "Kopru gre dobro, za njimi je tekma polna golov, zato so gotovo polni samozavesti. A tudi nam gre dobro. Kot vedno lahko obljubim le boj, smo pripravljeni, čaka nas dobra tekma, ki jo bomo skušali dobiti."

Kdo je vroč?

Ko je Mustafa Nukić pred tedni zgrešil enajstmetrovko, ki je Olimpijo stala napredovanja v naslednji krog kvalifikacij za UEFA Evropsko konferenčno ligo, je Albert Riera dejal, da bo izkušeni napadalec odgovornost prevzel tudi v tretje. In res, ko je Mihael Antič v ponedeljek pokazal na belo piko, je k žogi stopil »Nuka« – in bil tokrat uspešen. Nekaj trenutkov zatem je z roba kazenskega prostora postavil končni izid.

Ali ste videli?

Nukiću bo v konici napada na Bonifiki družbo že lahko delal Rui Pedro. Ljubljansko vodstvo v 24-letniku očitno vidi rešitev za situacijo v (po odhodu Ivana Prtajina oslabljeni) napadalni vrsti. Portugalec je nastope nazadnje zbiral za domačega drugoligaša Penafiel, pohvali pa se lahko tudi z izkušnjami iz UEFA Lige prvakov: v sezoni 2016/17 mu je Espirito Santo naklonil četrt ure igre ob visoki zmagi Porta nad Leicesterjem.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2022 | Prva liga Telemach
    Derbi pripadel vodilni Olimpiji
    Nogometaši Kopra so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:1).

DELI NA