24.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telemach, 24. krog

KOPER - OLIMPIJA LJUBLJANA

25. februar 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: Omar Correia

Tudi tretji spomladanski konec tedna ne bo minil brez nogometa na najvišji ravni. Po dvojni poslastici v 21. krogu, ko se je Celje pomerilo z Muro, Maribor pa s Koprom, ter večnem derbiju v 22. krogu nas tokrat čaka štajerski dvoboj, dan prej pa bomo za uverturo priča primorsko-ljubljanskemu spopadu: na Obali se bosta v soboto zvečer udarila Koper in Olimpija. Primorska pomlad se zaenkrat ne odvija po načrtih: kanarčki so izgubili že omenjeno tekmo z Mariborom, nato pa so pomembnih pet točk prepustili Gorici in Radomljam. Spomladansko bero bodo varovanci Zorana Zeljkovića skušali izboljšati proti zmajem, a bo naloga vse prej kot lahka.

Kdo je vroč?

Če je proti Gorici sredi prvega polčasa drugi rumeni karton videl Luka Kambić, je soigralce na cedilu tokrat pustil Omar Correia. Obrambno naravnani vezist, ki je letos sicer eden ključnih členov rumeno-modre zasedbe, si je predčasno prho prislužil z nepotrebnim prekrškom nad Nuhanovićem. Zoran Zeljković na visokoraslega Francoza tokrat torej ne bo mogel računati. Kako bo zakrpal vrzel na sredini igrišča?

Ali ste vedeli?

V kratkem pogovoru za Navijaško cono se je slovenski nogometni javnosti predstavil Wilkins Ochieng, krilni napadalec z izkušnjami iz Belgije, ki so ga Koprčani v svoje vrste zvabili pozimi. Dvajsetletnik je med drugim razkril, da se v garderobi najbolje razume s Correio ter da mu je pravzaprav ime Wilkins, ne Wilkims – gre za napačno vnesen podatek v potnem listu. V kratkem bo skladno s tem popravil tudi napis na dresu.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je Gorico morala premagati. V prvi vrsti je potrebovala tri točke, s katerimi je ohranila varnostno razdaljo pred zasledovalci. Po drugi strani pa so si morali varovanci Alberta Riere pred nadaljevanjem prvenstva dvigniti samozavest. Ta je bila po porazu pod Kalvarijo, ki je pokazal, da sezone še zdaleč ni konec, nekoliko na psu. Prvi cilj so zmaji izpolnili: zadnjo ekipo prvenstva so v Stožicah ugnali, a nikakor ne brez težav. Ljubljančani so najprej lovili zaostanek, nato pa krčevito branili prednost. Predstava ni bila dovolj suverena, da bi četa Alberta Riere sobotno tekmo lahko pričakovala brez skrbi. Kako se bodo zeleno-beli odrezali na Obali?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Z igralci se pogovarjamo le o naslednji tekmi s Koprom. Igralci so pripravljeni. Vsi vedo, kako zelo so pomembni. Ker ne vedo, kdo bo v soboto igral, se prav vsi počutijo motivirane. Želim si, da so v najboljši pripravljenosti. Goli, ki jih prejmemo, niso povezani s kakovostjo, temveč z napakami. Te pa se morajo dogajati, da smo lahko vedno boljši. Za prihodnost je to odlično."

Kdo je vroč?

V nadaljevanju sezone bi lahko ključno vlogo v ljubljanskem napadu igral Admir Bristrić. Komaj devetnajstletni bosansko-hercegovski nogometaš, ki je v slovensko prestolnico pozimi prišel z Reke, je bil sredi tedna prvič uvrščen v udarno enajsterico (pred tem mu je Riera na tekmah z Mariborom in Bravom namenil nekaj minut). Za izkazano zaupanje se je Bristrić trenerju zahvalil z dvema zadetkoma v drugem polčasu.

Ali ste vedeli?

Tekma z Gorico ni bila prelomna le za mladega Bristrića. Zapomnil si jo bo tudi Đorđe Crnomarković, eden izkušenejših članov ljubljanske zasedbe. Srbski branilec je za Olimpijo namreč nastopil že na okrogli petdeseti tekmi, če upoštevamo tudi evropska tekmovanja. Zgolj v slovenskem prostoru mu do jubileja manjka še osem tekem, bodisi v prvenstvu bodisi v pokalnem tekmovanju. Kakšna bo Crnomarkovićeva vloga tokrat?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija dobila derbi v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:0).

DELI NA