12.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Radomlje

Prva liga Telemach, 5. krog

KOPER - KALCER RADOMLJE

13. avgust 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: /

Na Bonifiki se bosta pomerila zasledovalca vodilnih zmajev. Koper po treh zmagah zaseda drugo mesto, že 11 ligaških tekem neporažene Radomlje pa Primorcem dihajo za ovratnik s točko zaostanka. Zasedba trenerja Zorana Zeljkovića je v ponedeljkovem večeru dobila primorski obračun z Gorico, čeprav kanarčki v mestu vrtnic niso blesteli, so še tretjič to sezono slavili z izidom 2:1. Koprska junaka sta bila Ivan Novoselec in Anis Jašaragić,  pokalni prvaki pa so se veselili prvih gostujočih točk v letošnjem prvenstvu. Po uvodni zmagi nad Taborom so namreč klonili v Šiški, nato pa so na domači zelenici premagali Maribor. Lahko Koprčani v soboto prekinejo pozitivno serijo Radomelj?

Kdo je vroč?

Anis Jašaragić se je v Novi Gorici veselil prvoligaškega prvenca, za katerega je potreboval 18 nastopov. Ljubljančan v letošnji sezoni še ni izpustil ligaške tekme, res pa je, da je bil kar trikrat Zeljkovićev adut s klopi. Tako je bilo tudi v Novi Gorici, kjer je po vstopu v igro poživil igro Kopra. Nekdanji up Domžal sicer odlično pozna zdajšnjega stratega Koprčanov, saj je z njim sodeloval že v novomeški Krki.

Ali ste vedeli?

Koprčani so v tem tednu predstavili še enega novinca, na Bonifiko se je preselil Danilo Šipovac. Dvaindvajsetletnika je slovenskemu pokalnemu prvaku odstopil mostarski Zrinjski, krilni napadalec pa bo v Prvo ligo Telemach posojen do konca sezone. Hitronogi nogometaš je člansko kariero pričel v dresu Krupe, po obdobju v Leotarju pa se je lani pridružil Zrinjskemu. V najmočnejši bosansko-hercegovski ligi je doslej odigral 21 tekem in se trikrat vpisal med strelce.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani tudi v sezoni 2022/23 nadaljujejo v znamenju zaključka minulega prvenstva. Rumeno-črni so neporaženi že na 11 zaporednih tekmah Prve lige Telemach, v kateri so nazadnje klonili v začetku aprila, ko so v Stožicah izgubili z Olimpijo. Četa Nermina Bašića ligaškega poraza ni okusila že več kot štiri mesece, mlinarji pa so vnovič dokazali, da so trn v soboški peti. Tudi Mura ni našla recepta za skalp Radomelj, ki so po poletni prenovi igralskega kadra morda najprijetnejše presenečenje pričetka sezone. Čeprav sprememb ni bilo malo, so Nermin Bašić in sodelavci našli adute, ki so uspešno nadomestili Tomislava Mrkonjića, Ivana Šarića, Gedeona Guzino in ostale. Bodo kapetan Luka Cerar in soigralci pozitivno serijo podaljšali tudi na Obali? Maja so z zmago na Bonifiki močno vplivali na razplet boja za vrh lestvice.

Kdo je vroč?

Zadnji obračun z Muro ni dal zmagovalca, drugi remi sezone pa je zadostoval za osmo točko. Domača ekipa je z golom Nedima Hadžića, ki je teden pred tem zadel že v Novi Gorici, dobila prvi polčas, v nadaljevanju tekme pa je izenačil Mihael Klepač. Hrvat v črno-belem dresu je šele drugi nogometaš, ki je v letošnji sezoni premagal Emila Velića. Lanskoletni povratnik na slovenske zelenice je obakrat klonil na domžalskem igrišču, svojo mrežo pa je ohranil nedotaknjeno v Mariboru in Novi Gorici. Bo vajo ponovil tudi v Kopru?

Ali ste vedeli?

Nedeljska tekma ob Kamniški Bistrici je terjala kar dve žrtvi. Mura je za tri mesece izgubila Nikolo Petkovića, ki je bil po poškodbi meniskusa že operiran v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Srb se je na srečo izognil ponovitvi poškodbe križnih kolenskih vezi, ki so ga z igrišč oddaljile pri francoskem Chamblyju, precej slabše pa jo je odnesel Ivan Ćalušić. Posojenega člana Hajduka po poškodbi sprednjih križnih vezi čaka vsaj polletno okrevanje, Nermin Bašić pa priznava, da je izgubil morda najpomembnejšo figuro v igri svoje ekipe.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2022 | Prva liga Telemach
    Koper ostaja prvi zasledovalec
    Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje s 5:0 (2:0).

DELI NA