04.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Tabor

Prva liga Telemach, 16. krog 

KOPER - CB24 TABOR SEŽANA

6. november 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

KOPER

Prepoved nastopa: Mak Varešanović

Imamo tisto, kar smo si želeli. Troboj, morda celo četveroboj za vrh lestvice. Za napeto prvenstveno dogajanje se lahko zahvalimo predvsem Kopru. Potem ko je v sezono krenil z vso silo in ušel zasledovalcem, so kanarčki v zadnjem času nekoliko popustili. Najprej so doma izgubili proti Olimpiji, prejšnji konec tedna pa jim je mero kar nekoliko prelahko vzel še Maribor. Oba konkurenta sta se tako točkovno izenačila z (zaenkrat še) vodilno ekipo lige, ki jo v soboto čaka nov izziv. Za tri točke – edino, kar pride v poštev – se bo udarila s Taborom. V sedmem krogu so varovanci Zorana Zeljkovića s Krasa odšli kot zmagovalci, kako se bodo znašli na domači zelenici?

Kdo je vroč?

Brez Maksa Barišiča se Koprčani v mestu ob Dravi niso znašli. Odgovornost v napadu je prevzela trojica Colley-Osuji-Parris, a naletela na odlično razpoloženega domačega vratarja. Lamine Colley se je že v 9. minuti znašel iz oči v oči z Jugom, ki pa se ni pustil premagati. Zelo podobno situacijo smo videli po slabi uri igre, tudi tokrat je bil Gambijcev zaključek preslab. Bo hitronogi napadalec tokrat bolj razpoložen?

Ali ste vedeli?

Ne le Colley, tudi Kaheem Parris v Mariboru ni upravičil pričakovanj. Nenazadnje gre za najboljšega »driblerja« lige, ugotavlja študija CIES. Jamajčan z indeksom 5,03 zaseda prvo mesto, sledijo mu Marko Božić (4,69, Radomlje), Enes Alić (4,52, Domžale), Tamar Svetlin (3,97, Celje), Žan Karničnik (3,73, Mura), Nino Žugelj (3,72, Maribor), Aldair (3,68, Olimpija), Rudi Požeg Vancaš (3,08, Maribor), Senijad Ibričić (2,99, Domžale) in Tjaš Begić (2,86, Celje).

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Žreb je hotel, da se tokratna tekmeca tik pred medsebojnim obračunom pomerita z Mariborom in Olimpijo. Oba se lahko "pohvalita" tudi z enakim izkupičkom: ničlo. Negativen niz Tabora se je prejšnji konec tedna še podaljšal. Z 0:1 so bile boljše Radomlje, ki so se pomembne zmage veselile v izdihljajih srečanja. Na drugi strani je Tabor vpisal že peti poraz pred svojimi gledalci, skupno sedmega v sezoni. Če je bil Stadion Rajko Štolfa lani strah in trepet prvoligašev, je slika letos povsem drugačna. Na srečo Dušana Kosiča v soboto ne bo skrbela "prednost" domače zelenice: kraška četa gostuje na Bonifiki. Se bo rdeče-črna krivulja navzgor obrnila v Kopru?

Kdo je vroč?

Dušan Kosič na Obali najverjetneje ne bo mogel računati na dva ključna nogometaša. Na začetku drugega dela srečanja z mlinarji je z igrišča najprej odšepal Rodrigue Bongongui, povratnik v rdeče-črnem, še nekoliko huje jo je skupil Jan Koprivec. Izkušeni vratar je po trku s Sacho Vargo nezavesten obležal na zelenici. Mesto med vratnicama je prepustil Arianu Renerju, sam pa je konec tekme dočakal v bolnišnici.

Ali ste vedeli?

Igor Božič ni več član sežanskega strokovnega štaba. »Igor je ekipo prevzel v obdobju, ki je bilo za naš klub zelo zahtevno, in svoje delo odlično opravil. Hvaležni smo mu za njegovo predanost in trud, ki ga je namenil naši zgodbi, in mu želimo veliko uspehov na njegovi nadaljnji poti. Prepričani smo, da se bodo naše poti zopet srečale,« je ob slovesu poudaril športni direktor Tabora Davor Škerjanc.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2021 | Prva liga Telemach
    Kopru primorski dvoboj
    Nogometaši Kopra so v 16. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA