14.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Tabor

Prva liga Telemach, 1. krog 

KOPER - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

15. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Čeprav od zadnjega kroga sezone 2021/22 še nista minila niti dva meseca, se Prva liga Telemach hitro vrača na zelenice. Bonifika gosti uvodno tekmo 32. izdaje državnega prvenstva, pokalni prvaki Koprčani pa se bo v primorskem dvoboju udarili s sežanskim Taborom. Za kanarčki je uspešno leto, ki ga je četa Zorana Zeljkovića potrdila s pokalnim slavjem, vse do zadnjega pa je bila v igri za dvojno krono. Naslova državnega prvaka so se po zadnji tekmi veselili Mariborčani, na Obali pa pred novo sezono ne skrivajo visokoletečih ciljev. Primorci želijo znova poseči po mestih, ki peljejo v evropska tekmovanja, pa čeprav so poleti izgubili Lamina Colleyja (Puskas Akademia), Karla Bručića (Cluj) in Ivana Borno Jelića Balto (Wisla Krakow). Bodo Koprčani tudi letos konkurenčni za sam vrh lestvice?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Spet želimo priti v Evropo in verjamem, da bomo to tudi dosegli. Mislim, da nam bo čez celo sezono težje kot v prejšnji in s tem se bomo morali znati soočiti. Ampak verjamem, da bomo še boljši in da bomo dokazali, da uspehi iz prejšnje sezone niso bili slučajni. Ne vem, kje so meje. Izgubili smo nekaj standardnih igralcev, tako da bomo potrebovali nekaj časa, vendar verjamem, da jih lahko nadomestimo in se borimo za vrh."

Kdo je vroč?

Poleti so se na Bonifiko preselili Klemen Hvalič, Michael Pavlović, Žan Benedičič, Dario Kolobarić, Milan Šimčak in Franjo Prce. Že od prvega kroga bo pod drobnogledom javnosti predvsem Kolobarić, ki ga je v svojih vrstah želela praktično polovica slovenske lige. Nekdanji napadalec Domžal se v beloruskem Soligorsku ni naigral, na koncu pa se je tudi zaradi vizije trenerja Zorana Zeljkovića odločil za rumeno-modre. Bo Idrijčan presegel strelske številke iz sezone 2020/21, ko je nase opozoril z 12 zadetki?

Ali ste vedeli?

Andreja Kotnika po spomladanskem prilagajanju na zahteve stratega Zeljkovića verjetno čaka še vidnejša vloga. Koprčan je v pokalnem finalu dokazal, da je lahko pomemben adut matičnega kluba, v katerega se je vrnil po pestri zgodbi z Mariborom. Nekdanji vezist Gorice je v poletnih pripravah zadel na dveh prijateljskih tekmah s slovitima tekmecema. Najprej je na Brdu pri Kranju odločil obračun s Crveno zvezdo, v generalki pred sezono pa je zatresel mrežo Rijeke, ki so jo Koprčani premagali z 1:2.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor je pred pričetkom sezone največja neznanka, kar je na ponedeljkovem medijskem druženju med vrsticami priznal tudi Dušan Kosić. Strateg Kraševcev bi si želel še kakšne močnejše pripravljalne preizkušnje, so pa v Sežani zato poletne priprave izkoristili predvsem za iskanje novih moči in uigravanje povsem prenovljenega moštva. Od Tabora so se po tem, ko si je klub prvoligaški obstanek zagotovil v dodatnih kvalifikacijah, med drugimi poslovili Dino Stančič, Klemen Nemanič, Marko Krivičić, Marko Ristić, Kevin Grobry in Rodrigue Bongongui. Letošnja ekipa bo imela precej manj prvoligaške kilometrine, pri rdeče-črnih pa veliko stavijo predvsem na mladostno zagnanost. Vidnejšo vlogo naj bi dobili Tom Kljun, Adrian Zeljković, Alen Korošec in ostali.

Dušan Kosić, trener NK CB24 Tabor Sežana: "Ekipa je v nastajanju, bo zelo spremenjena, poskušali bomo pomladiti zasedbo. V medijih smo zasledili, da je stanje alarmantno, toda mi smo vmes potrpežljivo delali. Naši notranji cilji so kar visoki, kaj pa bo prvenstvo prineslo, ne vemo. Prve tekme bodo pokazale, kakšna je kakovost ekipe, verjetno se bomo sestavljali do konca prestopnega roka."

Kdo je vroč?

Jan Koprivec spada med redke izkušene nogometaše, ki so po po minuli sezoni ostali na Krasu. Vratar bo očitno tudi v prihajajočem prvenstvu predstavljal pomembnega aduta Sežancev. Čeprav si je v zadnji sezoni tudi sam privoščil kakšen spodrsljaj, pa tudi statistika potrjuje, da obramba ni bila težava Kraševcev. Tabor je namreč preje 41 zadetkov, le štiri več kot Maribor, bolj luknjaste pa so bile zadnje vrste Mure, Radomelj, Domžal, Celja in Aluminija.

Ali ste vedeli?

S Sežanci je poleti vadil tudi Andraž Struna, ki je pred leti nase opozoril prav v koprskem dresu, kasneje pa se je prebil tudi v člansko izbrano vrsto. Bočni branilec si je reprezentančno garderobo delil tudi z bratom Aljažem, z bratskim dvojcem pa se bodo lahko v letošnji sezoni pohvalili tudi v Sežani. Po dveh sezonah na drugoligaških zelenicah se je Taboru pridružil Aleksandar Zeljković, starejši brat Adriana, ki v Sežani igra od lanskega poletja. Triindvajsetletni osrednji branilec je prvi poletni novinec na Stadionu Rajko Štolfa, Dušan Kosić pa priznava, da bo Tabor ekipo gradil vse do konca avgusta.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.07.2022 | Prva liga Telemach
    Za uvod v sezono zmaga Kopra
    Nogometaši Kopra so v 1. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (0:0).

DELI NA