Pred tekmo: Krško - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

22. oktober 2016, ob 16.00: KRŠKO - ALUMINIJ

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.233 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krško po treh zaporednih dvobojih z nasprotniki z vrha ligaške razpredelnice, ki jim je sledilo še pokalno srečanje z Domžalami, čaka pomemben dvoboj s tekmecem s spodnjega doma prvenstva. V posavski prestolnici bodo v sobotnem popoldnevu gostovali po zmagi nad Radomljami opogumljeni Kidričani, ki četi trenerja Tomaža Petroviča že pošteno dihajo za ovratnik. Krčani, ki so na severu Primorske po dveh zaporednih porazih vknjižili tretjo gostujočo točko sezone, bi v primeru sobotnega poraza zdrsnili na nehvaležno deveto mesto, saj Aluminij po zmagi zaostaja le še za točko. Posavcem motiva zagotovo ne bo manjkalo, saj so se z gostovanja v Kidričevem vrnili s prazno točkovno malho, domača zasedba se je veselila visoke zmage z izidom 3:0

Kdo je vroč?

Filip Dangubić je tudi po oktobrskem reprezentančnem premoru ohranil dobro formo. Rečan je v Novi Gorici dosegel še četrti ligaški zadetek v letošnji sezoni, s čimer je Krškemu priigral 13. točko, obenem pa se je na vrhu klubske lestvice prvoligaških strelcev izenačil z Davidom Poljancem, Martinom Kramaričem in Luko Volaričem, ki je med tednom, v prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije, z dvema zadetkoma poskrbel za zmago Domžal. Že v soboto pa bo imel Dangubić skupaj s Kramaričem priložnost, da se zavihti pred sredinega krvnika.

Ali ste vedeli?

Kidričani so z avgustovsko zmago prekinili neugodno serijo dvobojev s Krškim, saj posavske čete na zadnjih štirih medsebojnih dvobojih niso uspeli premagati. Še dlje traja post Aluminija na gostovanjih v Krškem. Rdeči so se v Posavju nazadnje veselili že daljnega maja 2010, a velja ob tem omeniti, da sta kluba dve sezoni preživela v različnih ligah. Takratni dvoboj je sicer postregel s pravo kanonado, saj je 200 gledalcev v zadnjem krogu sezone 2009/10 videlo 11 zadetkov, kar osemkrat pa se je zatresla domača mreža. Matej Vračko se je v dresu Aluminija izkazal s tremi goli, poraz domačih pa je v zadnji minuti omilil zdajšnji kapetan Miha Drnovšek.

 

 

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Zasedbo Aluminija v zadnjih tednih redčijo poškodbe, a so v Kidričevem stisnili zobe in strnili svoje vrste. Čeprav je Bojan Špehonja pri sestavi začetne enajsterice v minulih tekmah pogrešal Lovra Bizjaka, Dejana Krljanovića, Blaža Kramerja in Tonija Petrovića, so rdeči v izredno pomembni tekmi pred golom nasprotnika ohranili dovolj osredotočenosti, da so prekinili dolgo strelsko sušo. Z zmago nad Radomljami so Kidričani pobegnili zadnjeuvrščeni ekipi in se s tretjo zmago sezone močno približali sobotnemu nasprotniku. Sobotna zmaga nad Radomljami je možem v rdeče-beli opravi povrnila samozavest in dala dodatnega zagona, Štajerci pa so med tednom neobremenjeni zaigrali tudi v pokalnem tekmovanju in v Stožicah pustili pozitiven pečat. Še pred povratnim srečanjem in morebitnim prebojem v polfinale Pokala Slovenije pa Aluminij čaka izjemno pomembna naloga v Krškem.

Žiga Škoflek, napadalec Aluminija: »V soboto nas čaka tekma s Krškim, za katerim zaostajamo točko. Pričakujemo čvrsto in trdo tekmo. Igralo se bo predvsem na rezultat, ker bodo te točke izjemno pomembne. Zaradi poškodb sicer z nami na igrišču žal niso nekateri ključni igralci, vendar jih bomo ostali poskušali nadomestiti v čim večji meri in verjamem, da bomo zaradi tega igrali še bolj s srcem.«

Kdo je vroč?

Bizjak, Kramer in Petrović so bili v uvodni tretjini letošnje sezone pomembni aduti napada Aluminija, zato je njihov izostanek upravičeno skrbel tudi trenerja Špehonjo. Dolgoletni uslužbenec Aluminija je bil po številnih poškodbah v konico napada prisiljen postaviti Žigo Škofleka, ki je večino letošnjih tekem odigral na krilnih položajih, Vojničan pa se je po »prekomandi« odlično znašel, saj je v 13. krogu z dvema zadetkoma zadel za zmago nad Radomljami, med tednom pa je v četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja načel tudi mrežo Olimpije in poskrbel, da Kidričani še lahko upajo na uvrstitev polfinale.

Ali ste vedeli?

Prav omenjeni Škoflek je bil ob Josipu Zebi, s katerim si trenutno deli prvo mesto ligaške lestvice strelcev, med najzaslužnejšimi, da je Aluminij avgusta Ljudski vrt zapuščal s tremi točkami. Nekdanji član celjskega Šampiona je svoje soigralce z golom za 0:1 povedel v vodstvo, a si verjetno takrat ni predstavljal, da bo to do minule sobote predzadnji zadetek Aluminija. Kot že zapisano, je zmago v štajerski prestolnici potrdil Zeba, na deseti zadetek letošnje sezone pa so morali v taboru Aluminija čakati vse do 15. oktobra, ko je bilo 590 minut dolgega čakanja konec v 32. minuti dvoboja z Radomljami.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij do točke z dvema manj
    Nogometaši Krškega in Aluminija so se v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA