Pred tekmo: Krško - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

KRŠKO - ALUMINIJ

19. maj 2019, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 572 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Zaključno dejanje 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrano na Gubcu. Krško teoretično še ni med drugoligaši, a praktično ni več dvoma, da se Posavci po koncu sezone poslavljajo od prvoligaške druščine. Moštvo Andreja Panadića za deveto Gorico zaostaja za devet točk, zeleni pa bi za preboj na deveto mesto morali dobiti vse tri obračune, Goričani pa morajo vknjižiti tri ničle. Matematično potrditev lahko ponudi že ta konec tedna, ko v posavski prestolnici gostujejo Kidričani. Tudi Aluminij v zadnjih treh krogih nima več pravih možnosti za evropsko vozovnico, zato bo zanimivo videti, s kakšnim motivom bosta tekmeca krenila v edino nedeljsko preizkušnjo. Statistika je na strani gostov, saj je Krško dobilo zgolj eno od 11 prvoligaških tekem z Aluminijem, Kidričanom sta pripadla oba jesenska spopada.

Kdo je vroč?

Krčani so tudi na Gorenjskem ostali brez točk, Triglav je na krilih Davida Tijanića in Ivana Crnova slavil s 3:1. Domačo mrežo je ob koncu srečanja zatresel Luka Vekić, vendar gol Primorca ni prinesel točk. Krčani so vpisali še 20. poraz, nekdanji up Kopra pa se je razveselil prvega zadetka v letošnjem prvenstvu. Vekić je sicer eden od krških dolžnikov, ki pa jih glede na letošnji izkupiček ne manjka. Se bo robustni napadalec odkupil v zaključku sezone?

Ali ste vedeli?

Vse kaže na to, da se Krško poslavlja od prvoligaške druščine. Posavci letos igrajo četrto prvoligaško sezono, najboljšo uvrstitev pa so zabeležili že v krstnem nastopu, ko so prvenstvo sklenili na šestem mestu. Sezono kasneje so bili osmi, lansko sezono so zaključili na sedmem mestu. Krčani so po številu sezon v prvoligaški druščini že presegli klube kot so Zavrč, Šmartno, Svoboda, Bela krajina, Slovan, Zagorje in Jadran Dekani, poleti pa bi se lahko med prvoligaše preselil 44. klub. V 2. SNL namreč najbolje kaže ljubljanskemu Bravu.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Z izkupičkom na zadnjih preizkušnjah ne morejo biti zadovoljni niti v Kidričevem. Aluminij je nazadnje pokleknil tudi na pomembni tekmi z Muro in zaostanek za četrtim mestom, ki prinaša nastop na mednarodni sceni, povečal na sedem točk. Rdeči so se tri kroge pred koncem prvenstva znašli v težko rešljivem položaju, evropska vozovnica pa je po zadnjih ničlah verjetno že splavala po vodi. Še pred Muro sta bila za štajersko četo usodna Rudar in Domžale, presenečenje iz Ljudskega vrta pa tako ni dobilo nadaljevanja. Zdi se, da se poteza Oliverja Bogatinova, ki je na povratni polfinalni tekmi Pokala Slovenije spočil nekaj nosilcev igre, ni izkazala za najboljšo, a se Štajerci ne predajajo. Ob sanjskem razpletu bi se lahko še dokopali do četrtega mesta, vendar bodo za takšen razplet potrebovali pravcati nogometni čudež … ob porazu Mure in Celja pa tudi zmago v Krškem.

Kdo je vroč?

Kdo bo po treh zaporednih porazih kidričevski voz potegnil iz blata, ki se je po obilnem deževju nabralo tudi na tamkajšnji zelenici. Bogatinov spomladi pogreša rojenega strelca, morda tudi vodjo na zelenici, kar je bil jeseni Francesco Tahiraj. Čeprav v zadnjem obdobju nizajo poraze, je prav vratar Luka Janžekovič ena od svetlih točk Aluminija, saj se je čuvaj mreže rdečih z nekaj posredovanjih izkazal tudi na tekmi z Muro. To vseeno ni bilo dovolj za vsaj točko, bivši član mlade izbrane vrste je klonil po strelu Nina Koutra.

Ali ste vedeli?

Po nizu skromnejših rezultatov so se Aluminiju približali tudi Velenjčani. Knape tri kroge pred koncem sezone do Kidričanov ločita le še dve točki, Triglav pa je s šestimi točkami verjetno že oddaljen preveč, da bi se vključil v boj za šesto mesto. Kidričanom se ne glede na končni razplet obeta najboljša uvrstitev v prvoligaški zgodovini kluba. Rdeči so bili najvišje lani, ko so osvojili osmo mesto, kar je bilo višje kot sezono poprej, ko so ob povratku med elito zasedli deveto mesto. S kakšnim izplenom bodo končali letošnje prvenstvo?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij osvojil Krško
    Nogometaši Krškega so v tekmi 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 1:3 (0:2)

DELI NA