Pred tekmo: Krško - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

KRŠKO - ANKARAN HRVATINI

13. marec 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 778 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčane dva dneva po prvi preizkušnji nadaljevanja sezone čaka še prva spomladanska tekma na domačih tleh. V Posavje prihajajo Ankarančani, ki so po dveh spodbudnih rezultatih morali priznati premoč Domžal in Maribora, na krški zelenici pa bodo skušali presenetiti gostitelje. Posavci po treh tekmah, ki jih je odnesla zima, v Velenju niso vknjižili novih točk. Rudar je bil boljši tekmec, kar je po zadnjem sodniškem žvižgu priznal tudi krški strateg Alen Šćulac, ki si je želel lepšega debija na klopi posavskega prvoligaša. Krčani v prvem polčasu niso izkoristili nekaterih priložnosti, odbili pa so vse poskuse Velenjčanov, ki so v nadaljevanju trikrat matirali nemočnega Marka Zalokarja. Dolgoletni vratar Krškega bo skušal svojo mrežo zakleniti že v torek, ko se bodo Krčani pognali v lov na prvi skalp Ankarana Hrvatinov.

Alen Šćulac, trener Krškega: »Na jutrišnjo tekmo smo še bolj osredotočeni kot sicer. Prepričani smo, da bomo dosegli pozitiven rezultat in nove tri točke. O drugem niti ne razmišljamo. Fantje se zavedajo svojih kvalitet, jutri pa jih bodo morali pokazati tudi na igrišču.«

Kdo je vroč?

Alen Šćulac je lahko v Šaleški dolini računal tudi na prvega strelca Miljana Škrbića, ki pa zaradi težav s poškodbo med pripravljalnim obdobjem praktično ni treniral. Srb je tudi zaradi tega tekmo v Velenju pričel na klopi, mesto v konici napada pa je zasedel Nikola Mandić. Hrvaški napadalec se je že v prvem polčasu znašel v izjemno obetavni situaciji, ki pa je ostala neizkoriščena, za kar so bili gostje kaznovani v nadaljevanju dvoboja.

Ali ste vedeli?

Krčani in Ankarančani so se jeseni obakrat razšli brez zmagovalca. V Krškem so se gostje po golih Škrbića in Mujana dvakrat izkopali iz zaostanka, v Dravogradu pa so se v škripcih znašli Posavci, ki pa jih je z golom v zaključnih sekundah rešil Leo Ejup. Krško pretirano dobrih izkušenj z Ankarančani nima niti v drugoligaških spopadih, saj so Primorci dobili tri od šestih medsebojnih dvobojev, dvakrat pa so bili boljši zeleni. A ankaranska zasedba tudi v dveh drugoligaških gostovanjih na Gubcu ni slavila zmage, se lahko to spremeni v torek?

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankaranski nogometaši tudi v tretjem poizkusu niso uspeli presenetiti državnega prvaka, ki je v Dravogradu slavil prepričljivo zmago. Gostitelji so imeli po prvem polčasu še nekaj upanja, saj se mreži tudi po zaslugi Primoža Bužana nista zatresli. Mladi reprezentant Slovenije se je z enim od posredovanj izkazal tudi tik pred odmorom, ko je zaustavil kazenski udarec Luke Zahovića, ki pa ga je v drugem delu srečanja le uspel premagati. Mladi vratar je moral trikrat pobrati žogo iz svoje mreže, v nekaj dneh pa je klonil sedemkrat. Ankarančani po dveh zahtevnih preizkušnjah upajo, da se bodo že v torek veselili novih pomembnih točk, s katerimi bi se približali devetemu Triglavu. Kranjčani, ki bodo v sredo gostovali v Celju, imajo ob tekmi manj dve točki prednosti. Bo torek prinesel spremembo pri dnu lestvice?

Kdo je vroč?

Ob že omenjenem Bužanu si pohvale za predstavo v dvoboju z Mariborom prisluži tudi brazilski napadalec Felipe Dos Santos. Tehnično dobro podkovani nogometaš je v začetku drugega polčasa, še pri začetnem rezultatu, pošteno ogrel dlani Jasmina Handanovića, a je bil izkušeni vratar na pravem mestu. Zimski prišlek v ankaransko zasedbo dokazuje, da je pomembna okrepitev zadnje ekipe prvenstva. Ji lahko že na Gubcu z golom ali asistenco pomaga do novih točk.

Ali ste vedeli?

Tim Vodeb spada med nogometaše z najdaljšim stažem v zasedbi Vlada Badžima. Trboveljčan se je galebom pridružil že pred sezono 2013/14, pred tem pa je pol leta branil barve Krškega. Nogometaš, ki veliko časa posveti tudi glasbi, je za Posavce zbral 12 nastopov, od Gubca pa se je poslovil z zadetkom. Nekdanjega člana Ankarana najdemo tudi v krških vrstah, barve oranžnih je v preteklosti branil Luka Vekić, novopečeni član Posavcev. Robustni napadalec je za primorsko četo zabil 13 zadetkov, še posebej uspešen je bil v sezoni 2014/15, ko je v polno meril 11-krat.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA