Pred tekmo: Krško - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

21. avgust 2016, ob 18.15: KRŠKO - CELJE

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.050 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije zabeležili še drugi poraz, najvišjega v letošnji izdaji državnega prvenstva. Posavci so se domov vrnili s tremi zadetki v svoji mreži, a so imeli tudi v Kidričevem svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Aluminij je zmago potrdil v času, ko je Krško že igralo brez izključenega Damjana Vukliševića in lovilo gol zaostanka. Četa trenerja Tomaža Petroviča je rane po bolečem porazu zacelila med tednom, v prvem krogu pokalnega tekmovanja. Zeleno-beli so bili na Koroškem boljši od Dravograda, ki se je sicer izkazal za žilavega tekmeca, saj je tretjeligaš v drugem polčasu kar dvakrat izenačil, a se je deset minut pred koncem v vlogi osrednjega junaka znašel ganski napadalec Ibrahim Mensah, ki je zadel za končnih 3:4.

Kdo je vroč?

Filip Dangubić je letošnje odkritje Krškega. Čeprav je nekdanji mladinec Rijeke že v lanski sezoni nosil dres novomeške Krke, je v letošnji sezoni dvignil svojo formo in v uvodnih tekmah odigral nekaj odličnih predstav. Že v prvem krogu se je proslavil s prefinjenim udarcem v mreži Rudarja in Krškemu priigral dve točki, zatem je v statistiko vpisal še dve asistenci, med tednom pa je že v prvem polčasu kar dvakrat zatresel mrežo Dravograda.

Ali ste vedeli?

Martin Kramarič je v uvodu letošnje sezone dosegel že dva zadetka. Zadetek v mreži Olimpije Krškemu ni prinesel točk, zato pa je bil Belokranjec junak zmage Posavcev proti Gorici. Posojeni nogometaš Maribora bo imel v tekmi s Celjem priložnost, da z novim zadetkom na vrhu klubske lestvice strelcev ujame Davida Poljanca in Luka Volarič, ki sta v minuli sezoni za Krško dosegla po štiri prvoligaške zadetke.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani so po uspešnem vstopu v sezono, ko so po porazu v Ljubljani vknjižili zmagi proti Gorici in Aluminiju, v zadnjih dveh krogih vknjižili točko. Po porazu v Kopru je zasedba trenerja Roberta Pevnika proti Radomljam neuspešno iskala recept za preboj radomeljske obrambe, srečanje na zelenici Arene Petrol se je končalo brez zadetkov. Ker so grofje svojo tekmo odigrali že v petkovem večeru, so imeli več kot dovolj časa, da so se ustrezno pripravili na sredino pokalno preizkušnjo. V Žireh so Celjani potrdili status favorita, saj so s petimi doseženimi zadetki izločili domačega četrtoligaša in se tako znova vrnili v zmagovalne tirnice. Dvakrat je v polno meril Matej Podlogar, ki se je podpisal pod prvi in zadnji zadetek ekipe iz knežjega mesta, ob Marinu Glavašu in Aneju Lovrečiču pa se je prvega zadetka v rumeno-modrem dresu razveselil Elvedin Džinić.

Robert Pevnik, trener Celja: »Po opravljenem na treningih in pokalni tekmi v tem tednu pa verjamem, da bomo v nedeljo učinkoviti. Čaka nas težka in izenačena tekma, nasprotnik bo zagotovo agresiven. Vendar imamo mi kvalitetnejšo ekipo in bomo to tudi pokazali na igrišču. Verjamem v svoje fante in delo, ki ga opravljamo in gremo po zmago.«

Kdo je vroč?

Anej Lovrečič se je v Žireh izkazal z dobro predstavo. Povratnik na Areno Petrol je bil med najzaslužnejšimi, da so Celjani že v prvem polčasu odločili vprašanje o zmagovalcu. Eden najbolj izkušenih nogometašev Celja je uvodoma podal za zadetka Podlogarja in Džinića, po dobre pol ure igre pa je v polno meril še sam. Če sta Podlogar in Džinić zadela po predložkih iz kota, je Lovrečič v 32. minuti zadel neposredno iz kota in tako ponovil vajo, pod katero se je v finalu lanskega Pokala Slovenije podpisal Dare Vršič.

Ali ste vedeli?

Tako Krčani kot tudi Celjani so imeli v minulem krogu Prve lige Telekom Slovenije v svojih vrstah posameznika, ki sta presegla okrogli številki minutaže. Jure Travner je na prvoligaških zelenicah zbral že več kot 15 tisoč minut, z 12 tisoč odigranimi prvoligaškimi minutami pa se lahko pohvali tudi Dejan Urbanč. Najizkušenejši mož v krški zasedbi je dobršen kos minutaže zbral tudi v celjskem dresu, v katerem je debitiral v sezoni 2003/04, od knežjega mesta pa se je poslovil leta 2010.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani doma do zmage proti Celju
    Nogometaši Krškega so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (1:0).

DELI NA