Pred tekmo: Krško - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

24. julij 2016, ob 18.15: KRŠKO - DOMŽALE

Stadion: Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krško je kljub številnim kadrovskim spremembam v sezono 2016/17 vstopilo s pozitivnim izidom. Četa stratega Tomaža Petroviča, ki je tik pred zdajci ostal tudi brez Gregorja Sikoška, je v Velenju vknjižila točko in domačo zasedbo kaznovala za neizkoriščene priložnosti. V vlogi osrednjega junaka se je znašel Filip Dangubić, ki je bil v minuli sezoni član novomeške Krke, ob debiju v krškem dresu pa je postregel z neubranljivim udarcem z razdalje 20 metrov. Bivši mladinec Rijeke bo pomembno orožje krškega napada tudi v nadaljevanju sezone, ko zeleno-bele čakajo trije zahtevni obračuni s tekmeci, ki so sezono sklenili pri vrhu lestvice. Še pred Olimpijo in Gorico bodo Krčani gostili vroče Domžalčane.

Kdo je vroč?

Posavska zasedba je med tekmovalnim premorom doživela zvrhano mero sprememb. Med prišleki na stadion Matije Gubca je tudi Klemen Šturm, ki se lahko med novinci v moštvu trenerja Petroviča pohvali z največ prvoligaškimi izkušnjami. Le-te je gorenjski nogometaš dobro unovčil že ob debiju v dresu Krškega, saj je bil v Velenju med najvidnejšimi posamezniki v gostujoči ekipi.

Ali ste vedeli?

Krčani so v uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije rešili čast gostujočih ekip. Celjani, Kidričani, Radomljani in Koprčani so Ljubljano, Novo Gorico, Domžale oziroma Maribor zapuščali poraženi, Posavci pa so v Velenju iztržili točko, s katero so si po prvem dejanju sezone zagotovili peto mesto.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so si s četrtkovo zmago zagotovili vsaj še dve evropski preizkušnji. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so po andorskem Lusitanosu preskočili še Šahtjor iz beloruskega Soligorska in si tako priigrali tekmi s slovitim tekmecem. Že v četrtek bo v Ljubljani gostoval londonski West Ham, še pred tem pa rumeno posadko čaka drugo dejanje na domači sceni. Po zmagi v občinskem derbiju z Radomljani čaka Domžale gostovanje v posavski prestolnici, kjer pa Domžalčani v lanski sezoni še niso slavili. Oba dvoboja na stadionu Matije Gubca sta se zaključila z delitvijo točk, z remijem v poslednjem krogu pa so Krčani ohranili prvoligaški status. V tekmi z Radomljami je Elsner povsem premešal začetno enajsterico, kakšno zasedbo bo poslal na Krško?

Kdo je vroč?

Domžalčani se lahko v tem trenutku pohvalijo z izjemno široko izbiro nogometašev, kar je Elsner dokazal že v občinskem derbiju z Radomljami, saj je v primerjavi s tekmo v Soligorsku v začetni enajsterici ostal zgolj Dejan Trajkovski. Med tistimi, ki so se v dvoboju s sosedi predstavili z dobro igro, je tudi Marko Alvir, ki je, potem ko je spomladi nekajkrat igral tudi na položaju bočnega igralca, zaigral v zvezni vrsti in si z dobro predstavo zagotovil tudi minutažo v povratni tekmi s Šahtjorjem, ki jo je nadgradil z zadetkom.

Ali ste vedeli?

Domžalski klub je prvič po letu 2005, ko so rumeni v UEFA pokalu zaigrali tudi z nemškim Stuttgartom, preskočili dve evropski oviri in si tako zagotovil vsaj šest preizkušenj na evropski sceni, kar se je zgodilo šele drugič v zgodovini kluba. Z dobrimi predstavami so v domžalskem taboru povsem pozabili na slabe evropske izkušnje iz minulih let, ko so nanizali kar sedem zaporednih porazov, letos pa so neodločenemu izidu s tekme v Soligorsku dodali že tri zmage.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Krškem delitev točk
    Nogometaši Krškega in Domžal so se v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA