Pred tekmo: Krško - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

6. avgust 2016, ob 18.15: KRŠKO - GORICA

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 1.000 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani po treh krogih Prve lige Telekom Slovenije, podobno kot Radomljani in Kidričani, še čakajo na prvo zmago sezone. Pred ponedeljkovim gostovanjem v prestolnici so se lahko Posavci pohvalili z dejstvom, da so po dveh krogih še eno od štirih neporaženih moštev, a so Ljubljančani po dveh porazih v medsebojnih tekmah tokrat našli recept za skalp krške zasedbe. Le-ta počasi dobiva končno podobo, saj bo lahko Tomaž Petrovič znova računal na Roberta Pušaverja, ki se je po nekaj tednih vrnil na stadion Matije Gubca. Bočni branilec je bil pomemben adut Krčanov že spomladi, sezono 2016/17 pa bo v posavski prestolnici preživel kot posojeni nogometaš Maribora. Že pred tretjim krogom pa se je Krškemu pridružila četverica nogometašev, Nermin Haljeta in Rok Baskera pa sta se v Stožicah že predstavila krškim navijačem.

Kdo je vroč?

Vodstvo posavskega prvoligaša še ni končalo s kadrovsko križanko, saj prestopni rok traja vse do zaključka avgusta, kljub temu pa so v mestu, ki ga deli Sava, sestavili zanimivo mešanico mladih in nekoliko izkušenejših nogometašev. Med slednje lahko kljub mladosti štejemo tudi Filipa Dangubića, ki je bil v minuli sezoni član Krke. Kot posojeni nogometaš Rijeke je 21-letnik za Novomeščane odigral 31 tekem, z nekaj dobrimi potezami pa se je izkazal tudi v dresu Krškega. V prvem krogu je zadel za točko v Velenju, v Stožicah pa je po njegovi akciji v polno meril Martin Kramarič.

Ali ste vedeli?

Damjan Vuklišević spada med redke nogometaše, ki so bili stalni člani krške začetne enajsterice že v drugem delu pretekle sezone. Posojeni branilec Maribora je tudi v letošnji sezoni ohranil status prvokategornika, kljub posredovanju, po katerem se je žoga od Elekeja odbila v krško mrežo, pa je visokorasli nogometaš v Stožicah prikazal dobro predstavo, o čemer priča tudi podatek, da je prestregel kar 14 žog. Toliko jih je v minulem krogu prestregel le še Šime Gregovu, nekdanji soigralec, ki zdaj igra za Koper.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Medtem ko so Krčani v svojih vrstah pozdravili starega znanca, v Gorici v minulih dneh ni bilo prestopnih dejavnosti. Vsaj kar se tiče prihodov, novogoriški Športni park so namreč začasno zapustili nekateri mlajši nogometaši, med njimi tudi Leona Mariniča in Matijo Kavčiča, ki je z vodstvom kluba pred kratkim sklenil prvo profesionalno pogodbo. Dvojec bo v prihodnje izkušnje nabiral v 2. SNL, v dresu Brd, izkušenejše Goričane pa v soboto čaka še drugo gostovanje v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. Po Celju, od koder so se sinje-modri vrnili brez točke, bodo gostovali v Krškem, kjer so bili spomladi že uspešni. Četa Mirana Srebrniča je majsko gostovanje dobila z zadetkoma Andreja Kotnika in nekdanje vrtnice Marka Nunića, ki je v minulem krogu zatresel goriško mrežo, a so se Goričani po preobratu v končnici srečanja veselili še druge zmage v sezoni.

Dejan Žigon, vezist Gorice: »V Prvi ligi ni lahkih tekem. Vse ekipe imajo določeno kakovost, tako tudi Krško. So dobri v igri, tako da nas čaka še en zahteven test. Na svojem računu imamo šest točk in lahko smo neobremenjeni. Seveda bomo zaigrali na zmago, kar je tudi naš cilj.«

Kdo je vroč?

Sandi Arčon je bil minulo soboto skriti adut Mirana Srebrniča, ki je krilnega nogometaša v igro poslal v 69. minuti, še pred vodstvom Radomljanov. Slednji so z golom Nunića povedli v 78. minuti, sedem minut zatem pa je po hitri akciji po levi strani igrišča Arčon zadel za izenačenje, nato pa v izdihljajih dvoboja zadel še drugič ter Gorici priigral nov komplet točk, sebe pa izstrelil na vrh ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Gorice so se lahko po minulem krogu pohvalili z najboljšo natančnostjo pri oddaji žog, od skupno 507 podaj je v nogah goriških nogometašev končalo kar 430 žog, oziroma 85% vseh podaj. Goriški nogometaši so v kazenski prostor poslali kar 21 predložkov, 11 jih je našlo končni cilj, medtem ko sta bila Miha Gregorič in Rifet Kapić nogometaša, ki sta si v tretjem krogu PLTS izmenjala največ podaj, kar 38.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani doma do prve zmage
    Nogometaši Krškega so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA