Pred tekmo: Krško - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

KRŠKO - GORICA

25. maj 2019, ob 17.55

Neposredni prenos: Planet Plus

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 547 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Večina bitk je že odločenih, tudi tista za obstanek med prvoligaši. Na Gubcu bodo v soboto pomahali v slovo Prvi ligi Telekom Slovenije, zadnji nasprotnik nogometašev Krškega bo Gorica. Primorce konec maja in v začetku junija čaka igranje v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev lige. Krčani se poslavljajo od slovenske elite, v kateri so preživeli štiri sezone. Posavci so se v minulih sezonah izvlekli iz težav, le-te so bili v letošnjem prvenstvu prevelik oreh za vodstvo kluba, trenerski štab in nogometaše. Zeleni so v aktualnem prvenstvu nabrali 21 točk, deset manj od devete Gorice, trenutno pa so sredi niza štirih porazov. Krčani na zmago čakajo že vse od 27. kroga prvenstva, ko je moštvo Andreja Panadića slavilo prav v Novi Gorici. Se bodo Krčani od Prve lige Telekom Slovenije poslovili z zmago?

Kdo je vroč?

Koga izpostaviti ob koncu bolj ali manj neuspešne sezone? Ena od svetlih točk Krškega – ne glede na skromne rezultate – je Žiga Frelih. Idrijčan je v zadnji tretjini prvenstva postal prva izbira trenerja Andreja Panadića, potem ko je zelo dobro izkoristil ponujeno priložnost po izključitvi Marka Zalokarja na tekmi s Triglavom. Frelih, ki je mladinski staž dokončal v dresu Brava in Domžal, je pri 21 letih dokončno potrkal na prvoligaška vrata, zanimivo pa bo videti, če je s pomladanskimi predstavami prepričal katerega od prvoligašev.

Ali ste vedeli?

Krško je tekmo pred koncem prvoligaške zgodbe nabralo 18 domačih in 13 gostujočih zmag, kar 42 remijev, zeleni pa so ob tem še 70-krat priznali premoč tekmeca. Tekme Krškega je v povprečju spremljalo 958 gledalcev, v zelenem dresu pa je nastopilo 93 nogometašev, v letošnji sezoni kar 36. Nuklearci so proslavili 125 doseženih zadetkov, Marko Zalokar in Žiga Frelih sta izza svojega hrbta pobrala 222 žog. Najboljši strelec v prvoligaški zgodovini kluba je Miljan Škrbić, 17-kratnemu strelcu sledi Filip Dangubić, ki je za Krško zabil 13 golov. Največ nastopov je zbral že omenjeni Marko Zalokar, otrok Krškega je sicer edini nogometaš, ki je Krškemu pomagal do preboja med prvoligaše, na Gubcu pa igra še dandanes.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Jaka Kolenc

Tudi v Novi Gorici ne morejo biti zadovoljni z doseženim v letošnji sezoni. »Vrtnice« so še pred dvema letoma zaostale zgolj za Mariborom, po lanskem šestem mestu pa je letos sledil dodaten zdrs, trenutna realnost Primorcev pa je deveto mesto. Poletno kadrovanje, ko so se v slovenskem »Las Vegasu« zahvalili večini izkušenih nosilcev igre, je pustilo posledice, tudi zimska menjava trenerja, ko je Mirana Srebrniča nasledil Nermin Bašić, se ni izkazala za najbolj posrečeno. Položaj Goričanov je v zaključku sezone reševal dotedanji pomočnik Saša Kolman, a tudi on ni preobrnil krivulje rezultatov. Sinje-modre so imeli premalo izkušenj in kakovosti, morda tudi sreče, da bi lahko v nadaljevanju sezone sledili tempu Rudarja in Triglava. Goričane ne glede na rezultat dvoboja v Krškem čakata še dve tekmi, bodo nasproti stali Ljubljančani ali Sežanci?

Kdo je vroč?

Nogometaše Gorice po zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije čakata tekmi sezone. V obračunu z drugouvrščeno ekipo sezone bo izredno pomembna tudi igra v fazi obrambe, ki ji poveljuje Grega Sorčan. Gorenjec med vratnicama Gorice je letos izpustil zgolj dve tekmi, potem ko je z Žigo Lipuščkom grdo trčil v ljubljanskih Stožicah. Prav Lipušček je druga svetla točka primorskega prvoligaša. Visokorasli branilec se je to sezono dokončno uveljavil na prvoligaškem zemljevidu, dokazal se je tudi v konici napada, v mrežo tekmecev je pospravil pet žog.

Ali ste vedeli?

Goričani so v letošnji sezoni edini primorski predstavnik v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ne glede na razplet dodatnih kvalifikacij bo Primorska ostala na zemljevidu Prve lige Telekom Slovenije, saj se bo v nasprotnem primeru med prvoligaše prebil Tabor. Bi se pa lahko čez dober teden prekinil goriški niz. Sinje-modri so ob Celju in Mariboru edini, ki med elito igrajo vse od začetka samostojnosti. Gorica s 1.452 točkami zaseda drugo mesto večne lestvice, več točk so nabrali zgolj Mariborčani.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani za konec z zmago
    Nogometaši Krškega so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:2 (1:1).

DELI NA