Pred tekmo: Krško - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

6. november 2016, ob 15.00: KRŠKO - KALCER RADOMLJE

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.136 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so se po štirih tekmah čakanja, ko so dvema porazoma dodali še remija z Gorico in Aluminijem, veselili četrte zmage v letošnji sezoni. Še drugič to sezono, tretjič, če štejemo tudi pokalno tekmovanje, so morali pred Posavci poklekniti Celjani, ki v šestih prvoligaških tekmah še niso našli načina za posavski skalp. Z zmago se je Krško še za odtenek oddaljilo od mest, ki ne zagotavljajo obstanka v prvoligaški druščini, saj Aluminiju bežijo za tri točke, Radomljani pa zaostajajo že 13 točk. Prav zadnjeuvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije bo v nedeljskem popoldnevu gostovala na krški zelenici, na kateri so varovanci trenerja Tomaža Petroviča izgubili zgolj z Olimpijo in Mariborom, ob dveh neodločenih izidih pa so v posavski prestolnici padli Gorica, že omenjeno Celje in Rudar.

Kdo je vroč?

Filip Dangubić se je z dvema zadetkoma v knežjem mestu prebil že na drugo mesto ligaške lestvice strelcev, saj je s šestimi goli ujel Miho Zajca, vezista Olimpije. Ob Rečanu pa je Tomaž Petrovič v zadnjih tekmah dobil še eno pomembno orožje. Nermin Haljeta je v dobrem tednu dni na treh srečanjih dosegel tri zadetke. Po ligaškem prvencu v golu Aluminija je omilil pokalni poraz v Domžalah, v Celju, od koder sicer prihaja, pa je po odbitku Dangubićevega stela Krško povedel v vodstvo z 1:0.

Ali ste vedeli?

David Kovačič je tako kot Miljan Škrbić v Celju odigral krstno prvoligaško srečanje, ob tem pa postal 50. nogometaš, ki je v dresu Krškega zaigral na eni od 51 tekem Posavcev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Šele 17-letni vezist je sicer produkt krške nogometne šole, ki je v zadnjem letu oziroma dveh nekaj najbolj nadarjenih nogometašev že poslala v tujino. Kljub nekaj odhodom najbolj nadarjenih mladcev pa lahko mlade posavske nogometaše najdemo na četrtem mestu skupne lestvice mladinskega in kadetskega prvenstva.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani se tudi v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije niso uspeli razveseliti krstne zmage po povratku v družbo najboljših klubov v državi. Koprčani so s tremi doseženimi zadetki četi trenerja Janija Žilnika zadali še 11. poraz sezone, s čimer se je zaostanek za devetim mestom in Aluminijem povečal na deset točk razlike. Pred novembrskim reprezentančnim premorom bo zmaga praktično nujna, morebiten poraz v Krškem pa bi še poslabšal položaj aktualnega zmagovalca 2. SNL. Avgustovski obračun v domžalskem Športnem parku ni ponudil zmagovalca. Gostitelji so povedli z golom Dušana Stoiljkovića, a je sledil preobrat gostov, ki so preko Martina Kramariča in Roka Baskere prišli do vodstva z 2:1, prav slednji pa je v 88. minuti storil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v izenačujoči gol pretvoril radomeljski kapetan Igor Barukčić.

Domen Jugovar, vezist Radomelj: »Na tekmo s Krškim se pripravljamo kot na vsako drugo, res pa je, da je to tekma, ki jo moramo dobiti. Na tekmah proti neposrednim konkurentom za obstanek sicer vlada nekoliko drugačna energija, a se zavedamo, da je pomembna vsaka tekma. Ni pomembno, ali igraš z Olimpijo, Mariborom ali pa proti ekipi Krškega, saj gremo na zmago na vsaki tekmi. Res pa je, da je proti vodilnim ekipam prvenstva malce drugačen naboj, saj gre za tiste najboljše ekipe v državi. Tudi na tekmah proti Aluminiju, Krškim in drugim ekipam, ki so nam neposredni konkurenti za obstanek, pa vlada še dodatna motivacija. Najpomembneje je, da se na vse ekipe pripravimo dobro, ne glede na njihov položaj na lestvici. Upam, da se bo to v nedeljo pokazalo tudi na igrišču in da vknjižimo prvo letošnjo zmago.«

Kdo je vroč?

Marko Nunić se je minulo nedeljo veselil še tretjega zadetka v letošnji sezoni. Gol za znižanje zaostanka za Koprom ni bil dovolj za točke Radomljanov, zato pa se je Ljubljančan prebil na četrto mesto klubske lestvice prvoligaških strelcev. Nunić bo pomemben adut Radomelj tudi v Krškem, v mrežo katerega je v lanski sezoni pospravil tri od skupno petih doseženih zadetkov.

Ali ste vedeli?

Radomlje v Krškem čaka zahtevna naloga, saj je povratnik med prvoligaše s sedmih gostovanj letošnje sezone prinesel zgolj točko. Tudi v drugoligaški konkurenci, v kateri sta nedeljska tekmeca odigrala devet medsebojnih tekem, so bili Krčani uspešnejši. Radomlje so vknjižile dve zmagi, Krčani štiri, tri od tega na domačem Gubcu, na katerem mlinarji še niso okusili sladkobe zmage. Posavci so ob desetih doseženih zadetkih prejeli zgolj dva, kar je bilo v štirih gostovanjih dovolj zgolj za točko Radomelj.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Krškim in Radomljami
    Nogometaši Krškega in Kalcerja Radomelj so se v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA