Pred tekmo: Krško - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

17. september 2016, ob 20.15: KRŠKO - MARIBOR

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.333 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 7 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Pester sobotni spored bodo s tekmo v večernem terminu zaključili nogometaši Krškega in Maribora. Vijolice so se vrnili v zmagovalne tirnice, a žilavi Posavci tudi v letošnji sezoni doma stežka oddajo točke. To so nazadnje na svoji koži občutili Celjani, ki so morali domači zasedbi premoč priznati v pokalnem dvoboju. Tekma osmine finala je postregla s pravim trilerjem, saj so gostje po preobratu v polurnem podaljšku povedli z 2:1, a so se gostitelji vrnili v praktično zadnji sekundi in z golom Filipa Dangubića izsilili izvajanje strelov z bele točke. Nogometna loterija je več sreče namenila četi trenerja Tomaža Petroviča,ki se je lahko s svojimi varovanci veselili napredovanja med osem najboljših ekip. Časa za slavje vseeno ni bilo veliko, saj zgolj tri dni po več kot dvournem boju v goste prihaja motivirani Maribor.

Kdo je vroč?

Eden od junakov sredinega pokalnega slavja je bil tudi Filip Dangubić, saj se je prav Rečan v izdihljajih podaljška najbolje znašel v gneči pred celjskim golom in po strelu z bližine žogo pospravil za hrbet gostujočega vratarja Matjaža Rozmana. V minuli sezoni član novomeške Krke je v posavski prestolnici zadihal s polnimi pljuči, saj je v letošnji sezoni že pri petih zadetkih, tri je dosegel v Pokalu Slovenije.

Ali ste vedeli?

Domača tribuna daje krškim nogometašem dodatno energijo, kar se še posebej pozna tudi pri številu prejetih zadetkov. Krčani so krstno prvoligaško sezono sklenili z vsega 16 prejetimi zadetki na domači zelenici, zgolj enega manj pa so prejeli Mariborčani, ki so se lahko pohvalili z vsega 15 prejetimi zadetki. Posavska zasedba je podobno uspešno krenila tudi v letošnjo sezono, saj je Marko Zalokar v treh tekmah na Gubcu klonil zgolj enkrat, pa še takrat po strelu z bele točke.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so po reprezentančnem premoru strnili svoje vrste in po štirih ligaških tekmah brez slavja nanizali tri zaporedne zmage. Po zmagi v štajerskem derbiju s Celjem so varovanci trenerja Darka Milaniča še dvakrat odpravili Radomljane. Po visoki prvenstveni zmagi, ko so v radomeljski mreži končale štiri žoge, so Štajerci dobili tudi pokalno preizkušnjo, a se je zadnjeuvrščeni prvoligaš po zaslugi vratarja Ivačiča upiral vse do sredine drugega polčasa, ko je Maribor povedel z golom Dareta Vršiča. 13-kratne državne prvake za konec uvodne četrtine Prve lige Telekom Slovenije čaka novo zahtevno gostovanje, saj Posavci na domači zelenici le redko oddajajo točke.

Darko Milanič, trener Maribora: »Lahkih tekem v slovenski ligi ni, vzdušje tam je vedno zelo dobra, navijači zelo temperamentni, znajo ustvariti lepo atmosfero. Nasprotnik je zelo poleten, mlad, živ in lahko pričakujemo lepo tekmo.«

Kdo je vroč?

Dare Vršič je med najzaslužnejšimi, da so se Mariborčani izkopali iz rezultatske krize, v kateri so v štirih tekmah vknjižili dve točki. Izkušeni vezist je sicer izpustil štajerski derbi s Celjem, nato pa je bil z dvema asistencama med najzaslužnejšimi, da je Maribor vknjižil visoko zmago v ligaškem dvoboju z Radomljami. Pokalno srečanje v domžalskem Športnem parku je pričel na klopi, a nato v 74 minuti zabil zadetek, s katerim so si vijolice utrle pot v četrtfinale Pokala Slovenije.

Ali ste vedeli?

Mariborčani so se lahko v dvoboju z Radomljami pohvalili z 88% natančnostjo podaj. Od skupno 674 podaj je v naslovnika našlo 592 žog, Štajerci pa se lahko pohvalijo tudi z najboljšim povprečjem sezone. V povprečju na tekmo 483 podaj od skupno 565 najde pravega naslovnika, kar je 85% vseh podaj. Z največ podajami se je lahko v minulem krogu pohvalil Marwan Kabha, od skupno 113 je bilo kar 97 točnih.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kabha rešil Maribor, ki je skočil na vrh lestvice
    Nogometaši Krškega so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:1).

DELI NA