Pred tekmo: Krško - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

21. september 2016, ob 18.15: KRŠKO - RUDAR VELENJE

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.275 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so bili v sobotnem večeru blizu presenečenja, a so v sodniškem dodatku, po zadetku Marwana Kabha, ostali brez točke. Mariborčani so vknjižili vse tri točke, Posavci pa so doživeli prvi domači poraz v letošnji sezoni. Štiri dni po bolečem porazu v posavsko prestolnico prihaja tekmec, s katerim Krško na prvoligaških zelenicah še ni izgubilo. Krški strateg Tomaž Petrovič bo lahko v dvoboju z Rudarjem znova računal tudi na posojene nogometaše Maribora, na priložnost bodo lahko znova upali Martin Kramarič, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Dejan Vokić in Ranko Moravac. Pomembno vlogo v krškem dresu igrajo predvsem prvi trije, Kramarič se je v uvodu sezone podpisal pod tri od osmih zadetkov Krškega.

Kdo je vroč?

Filip Dangubić je v dvoboju z Mariborom prikazal novo odlično predstavo. Hrvaški napadalec je mariborskim napadalcem povzročal precej preglavic, dela po poskusih nekdanjega člana novomeške Krke pa ni manjkalo niti vratarju Jasminu Handanoviću. O sposobnostih otroka Rijeke so se v uvodnem krogu letošnje sezone prepričali tudi Velenjčani, saj je prav Dangubić v drugem polčasu zadel za delitev točke.

Ali ste vedeli?

Privrženci krškega prvoligaša dvoboje z velenjskim Rudarjem ohranjajo v lepem spominu. Ne le, da Krčani v petih tekmah s knapi še niso izgubili, v Velenju so se v začetku letošnjega leta veselili tudi krstne prvoligaške zmage. V prvem spomladanskem krogu minule sezone je za velenjski skalp zadel Luka Volarič, danes nogometaš Domžal.

 

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: John Mary

Velenjčani, ki so si kot prvi zagotovili pokalni četrtfinale, v katerem se bodo udarili z novomeškim drugoligašem, so po porazu v savinjsko-šaleškem derbiju gostovali v domžalskem Športnem parku. Četa trenerja Slobodana Krčmarevića je v dvoboju z Radomljami dvakrat lovila rezultatski zaostanek, na koncu pa po dveh izenačenjih domov odšla s točk. Knapi bodo gostovali tudi v uvodu v drugo četrtino prvenstva, vsaj za zdaj pa velenjsko moštvo na gostujočih zelenicah precej lažje nabira točke, od skupno 11 so jih Velenjčani kar sedem pobrali na gostovanjih, v posavski prestolnici v dveh tekmah na Gubcu še niso našli recepta za zmago, obe srečanji minule sezone sta se zaključili z delitvijo točk.

Klemen Bolha, vezist Rudarja: »V sredo je pred nami nova prvenstvena preizkušnja, na kateri bomo storili vse, da osvojimo tri točke. Na treningih delamo odlično, zato optimistično pričakujemo tekmo. Zavedamo se, da tudi Krško potrebuje točke, prav tako kot mi, zato se obeta zanimiv obračun.«

Kdo je vroč?

Pred Rudarjem je še tretja in zadnja tekma brez Johna Maryja. Kamerunec, ki s štirimi zadetki zaostaja zgolj za Sandijem Arčonom in Sunnyjem, je izpustil tekmi s Celjem in Radomljami, a ga je v konici napada odlično zamenjal Dominik Glavina. Hrvaški napadalec je ponujeno priložnost v obeh tekmah kronal z zadetkoma, skupno pa je v letošnji sezoni dosegel že štiri gole, s čimer je na ligaški lestvici strelcev ujel tudi klubskega soigralca. Spomnimo, Glavina se je prvenca veselil prav v tekmi s Krškim.

Ali ste vedeli?

Gostovanje v Domžalah je bilo nekaj posebnega za Damjana Trifkovića. 29-letni vezist si je v dvoboju z Radomljami že 199. nadel dres Rudarja, s čimer je na klubski lestvici prvoligaških nastopov ujel dotlej vodilnega Željka Spasojevića. Pred Trifkovićem je zdaj 200. prvoligaški nastop za Velenjčane, skupno pa je izkušeni vezist odigral že 255 prvoligaških tekem, do magične meje 20 tisoč minut pa loči še dobrih šest tekem.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Dangubič ob koncu zadel za zmago
    Nogometaši Krškega so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

DELI NA