Pred tekmo: Luka Koper - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

6. avgust 2016, ob 20.15: LUKA KOPER - CELJE

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 700 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- prebivalci s stalnim bivališčem v MO Koper: brezplačno
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: Joel Tshibamba

Koprčani so se tudi z drugega gostovanja sezone vrnili praznih rok. Podobno kot v Mariboru, so bile za koprsko zasedbo tudi v Velenju usodne zaključne minute dvoboja. Voda je v koprsko barko vdrla z izključitvijo Joela Tshibamba, ki si je predčasno slovo z travnate zelenice prislužil vsega dve minuti po vstopu v igro. Napadalec si je z izključitvijo prislužil tri tekme prepovedi igranja, Velenjčani pa so igralca več izkoristili v končnici srečanja, ko je Vasjo Simčiča z dvema udarcema matiral kamerunski napadalec John Mary. V četrtem krogu bodo Koprčani znova igrali pred domačo publiko, ki so jo pred dvema tednoma razveselili s tremi točkami. Obračun z Aluminijem je odločil Jaka Štromajer, ki je vsa tri srečanja pričel na klopi za rezerviste.

Kdo je vroč?

Celjski branilci bodo morali dobršen del pozornosti nameniti tudi Rubenu Belimi. Nekdanji član madridskega Reala slovi po hitrosti, za nameček pa je močno orožje reprezentanta Ekvatorialne Gvineje tudi tehnično znanje. Hitronogi nogometaš se je v dvoboju z Rudarjem izkazal tudi s preigravanji, od osmih jih je dobil kar sedem.

Ali ste vedeli?

Koprčani so minulo sezono sklenili z najbolj skromnim domačim izkupičkom med deseterico prvoligašev. V 18 tekmah so Koprčani vknjižili zgolj štiri zmage, ob štirih remijih pa so izgubili kar deset tekem. Vstop v novo sezono je bil precej boljši, saj so kozlički na Bonifiki ugnali Aluminij. Se bo serija, ki so jo Primorci pričeli v zadnjem krogu lanske sezone in proti Zavrču vknjižili prvo domačo zmago v letu 2016, podaljšala?

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani so po uvodnem porazu v ljubljanskih Stožicah strnili svoje vrste in nanizali dve zmagi. Po minimalni zmagi proti Gorici, mrežo katere je zatresel Lovre Čirjak, ki je po pomiku višje po igrišču zadihal s polnimi pljuči, so bili grofje še posebej učinkoviti v Kidričevem. V mrežo domačega Aluminija so varovanci trenerja Roberta Pevnika pospravili štiri zadetke, dobro formo pa so med tednom potrdili tudi igralci, ki niso v prvem planu celjskega stratega, saj so v Beltincih s sedmimi zadetki napolnili mrežo tamkajšnjega tretjeligaša. V Prekmurju sicer nista zaigrala Milan Spremo in Erico De Sousa, ki v letošnji sezoni v celjskem dresu še nista zbrala niti minute in je tudi ne bosta, saj so iz knežjega mesta sporočili, da so se z 21-letnikoma razšli po sporazumni prekinitvi pogodbe.

Irfan Hadžić, napadalec Celja: »Koprčani bodo pred svojimi navijači zagotovo poskušali narediti vse za zmago. Imajo dobro ekipo in v tekmo bodo šli z vso močjo. Vendar mi zaradi tega ne bomo spreminjali svoje taktike oziroma igre, ki krasi to ekipo od prihoda trenerja Pevnika. Želimo igrati napadalno in agresivno ter še naprej osvajati točke, da bi že na začetku prvenstva ostali v zgornji polovici lestvice.«

Kdo je vroč?

Irfan Hadžić je eden od poletnih novincev na Areni Petrol. Napadalec iz Bosne in Hercegovine ima za sabo že precej izkušenj s tujino, saj se je v preteklosti mudil že v na Nizozemskem, Hrvaškem, Slovaškem in v Belgiji. V Belgiji je nazadnje igral v tretjeligaški konkurenci in za moštvo VW Hamme dosegel 16 zadetkov. Dobro formo z lanske sezone je visokorasli 23-letnik očitno prenesel tudi na slovenske zelenice, saj se je v Kidričevem izkazal z dvema doseženima goloma.

Ali ste vedeli?

Celjani se lahko v zadnjih tekmah proti Kopru pohvalijo z dobro popotnico. Grofje namreč proti Kopru niso izgubili zadnjih osem tekem, ob treh neodločenih izidih so dobili kar pet tekem, v omenjeni seriji neporaženosti pa se lahko pohvalijo z gol razliko 14:7.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper - Celje 2:1
    Nogometaši Luke Koper so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (1:1).

DELI NA