Pred tekmo: Luka Koper - Krka

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

31.10.2015 ob 20:00 LUKA KOPER - KRKA

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 693 gledalcev)

Cena vstopnic:
- obiskovalci s stalnim bivališčem v Mestni občini Koper: brezplačno
- mlajši od 14 let: brezplačno
- vsi ostali obiskovalci: 10 evrov

 

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: Denis Šme

Koprčani si za razliko od Celjanov, Mariborčanov in Zavrčanov še niso priigrali polfinalne vozovnice. Primorce, ki branijo pokalno lovoriko, po zlata vrednem zadetku Amarja Rahmanovića in minimalni zmagi v Domžalah odločilna bitka čaka prihodnjo sredo, ko bodo Domžalčani na Bonifiki napadali zaostanek, še prej pa kanarčke čakajo ligaške obveznosti. Ravno tako na zelenici domače Bonifike se bodo varovanci trenerja Slavka Matića, ki se je po dveh porazih z Olimpijo in Rudarjem v sredo veselil prve zmage v vlogi koprskega stratega, pomerili z novomeško Krko. S slednjo imajo Koprčani dobre izkušnje saj so dobili kar 10 izmed 13 medsebojnih obračunov. Novomeščani so slavili zgolj dvakrat, obakrat v drugem delu lanske sezone. Letošnji obračun so z 2:4 dobili Koprčani, ki bodo tokrat nastopili brez kaznovanega branilca Denisa Šmeta, nekaj preglavic pa trenerju Matiću povzročajo tudi poškodbe.

 

Kdo je vroč?

Amar Rahmanović se je po zimskem prihodu v Koper hitro učvrstil v začetni enajsterici kanarčkov. V lanski sezoni je odigral devet tekem, letos je zbral 13 nastopov, obakrat je manjkal zaradi prepovedi igranja, saj je v dosedanjem poteku sezone zbral že sedem rumenih kartonov. Njegova odsotnost se je v igri Kopra precej poznala tudi proti Rudarju, zato pa se je na igrišča vrnil z zadetkom v sredinem pokalnem gostovanju v Domžalah. V letošnji sezoni je tako dosegel že pet zadetkov, dvema pokalnima je dodal še tri ligaške.

Ali ste vedeli?

Tudi Ivica Guberac spada med nogometaše, ki ima v letošnji sezoni precej težav s poškodbami. Sin predsednika Anteja Guberca je proti Rudarju odigral šele sedmo tekmo v letošnji sezoni, je pa zato v Velenju presegel magično mejo, saj se je prebil čez 15 tisoč minut. Izkušeni vezist je v prvoligaški konkurenci zbral že 15.062 igralnih minut, manjši delež tudi v dresu ajdovskega Primorja, za katerega je v sezoni 2007/08 v desetih tekmah odigral za dobro dve uri in pol igranja.

Dani zadetki Kopra po položajih po 15. krogu:

 

KRKA:

Prepoved nastopa: Erik Gliha

Novomeščani so se lahko po nedeljski zmagi v dolenjsko-posavskem derbiju s Krškim v miru pripravljali na sobotno gostovanje v slovenski Istri. Dolenjci za razliko od Primorcev med tednom niso imeli tekmovalnih obveznosti, saj so s pokalnim popotovanjem zaključili v Velenju. Na poraz z Rudarjem so v novomeškem taboru verjetno že pozabili in se osredotočili na obveznosti v državnem prvenstvu. S skalpom Krškega je moštvo trenerja Andreja Kastrevca, ki znova ne bo smel računati na Erika Gliha, tokratnemu nasprotniku pobegnili na pet točk prednosti. Kljub lepi prednosti Novomeščanom ne bo manjkalo motiva za maščevanje za poraz v prvi tekmi letošnje sezone. Po tem ko sta mreži po uri dvoboja mirovali, so gledalci na Portovalu v zadnji tretjini obračuna videli pravi festival zadetkov. Koprčani so dvakrat povedli, a so domači z dvema zadetkoma Josipa Fučka dvakrat odgovorili z izenačenjem, gostje pa so imeli v avgustovskem popoldnevu v nogah več dinamita in so v zaključnih minutah z dvema goloma prišli do druge zmage v sezoni.

 

Kdo je vroč?

Josip Fuček je v letošnji sezoni zabil tri zadetke, zadnjega sicer v že omenjeni tekmi s Koprom. Kljub temu da krilni vezist na četrti zadetek sezone čaka že devet krogov, pa k dobrim rezultatom Novomeščanom prispeva na druge načine. S svojo prodornostjo in hitrim korakom je tudi v tekmi proti Krškemu dokazoval, da je za nasprotne nogometaše še kako neugoden igralec, nekdanjega člana Zavrča pa dobro pomnijo tudi koprski branilci, saj je izkušeni Hrvat v mrežo kanarčkov doslej pospravil že štiri žoge.

Ali ste vedeli?

Novomeščani, ki so se po skoraj dveh desetletjih premora med prvoligaše vrnili v sezoni 2013/14, letos igrajo peto prvoligaško sezono. Farmacevti so doslej odigrali 151 tekem, s skupno 138 točkami pa so trenutno uvrščeni na 20. mesto večne prvoligaške lestvice. Z zmago v Kopru pa bi se lahko Novomeščani zavihteli še dve mesti višje, pred Dravograd in Izolo. Korošci so v 129 tekmah nabrali 139 točk, medtem ko so Primorci še za točko več potrebovali 170 tekem. Koprčani so s 1007 točkami za Mariborom, Gorico in Celjem eno štirih moštev s štirimestno številko osvojenih točk.

Dani zadetki Krke po položajih po 15. krogu:

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na obali brez golov
    Nogometaši Luke Koper in Krke so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA