Pred tekmo: Luka Koper - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

10. september 2016, ob 18.15: LUKA KOPER - KRŠKO

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 733 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: Šime Gregov

Koprska četa je po uspešnem domačem nizu na krstno gostujočo zmago v letošnji sezoni čakala do sedmega kroga in gostovanja v prestolnici. Junak slavja v Ljubljani je bil Ruben Belima, ki je v drugem polčasu dvoboja z Olimpijo ukanil domačega vratarja Šeligo in kozličkom priigral že četrto zmago v letošnji sezoni. Z njo se je Koper povzpel na visoko tretje mesto. Zasedba z Bonifike je bila na prvoligaški razpredelnici nazadnje višje pred več kot dvema letoma, po uvodnem krogu sezone 2014/15, ko je ugnala nogometaše Radomlje. Po zaključenem reprezentančnem premoru se Belima in soigralci vračajo na domačo Bonifiko, na kateri v treh tekmah letošnje sezone še niso oddali točke, vključno z zadnjim krogom lanske sezone pa so pred domačimi gledalci vknjižili že štiri zaporedne zmage.

Toni Datković, kapetan in branilec Kopra: »Atmosfera med nami je zelo dobra, za kar je kriva tudi trenutna uvrstitev. Sproščeni smo, a hkrati se zavedamo, kaj se od nas pričakuje. Na to smo pripravljeni! Čakata nas dve najpomembnejši tekmi. Prva jutri proti Krškemu, na kateri se od nas pričakuje zmaga za ohranitev dobrega položaja na lestvici in hkrati potrditev zmage v Ljubljani, že takoj v sredo pa pokalni obračun z Aluminijem, kjer si moramo priigrati napredovanje.«

Kdo je vroč?

Ruben Belima se je v ljubljanskih Stožicah veselil prvega zadetka v letošnji, skupno pa je v slovenskem prvenstvu pri treh golih. Nekdanji up madridskega Reala je bil nevarno orožje Kopra že na prejšnjih tekmah, v dvoboju z Olimpijo pa je potrdil dobro formo in ob hitrosti dobro izbrabil še eno močno orožje v svojem repertoarju - preigravanje, s pomočjo katerega je prišel tudi do strela za edini zadetek na srečanju.

Ali ste vedeli?

Matej Pučko, ki se je poleti po enoletnem igranju v Španiji vrnil v koprsko jato, se lahko pohvali z dejstvom, da je v trenutni zasedbi najboljši strelec kluba, kakor tudi igralec z največ nastopi v rumenem dresu. Hitronogi Prlek je za Koper v prvoligaški konkurenci odigral že 141 tekem, s čimer se je prebil na deseto mesto večne klubske lestvice. Pučka sicer do vrha lestvice loči še nekaj sezon na Bonifiki, saj je legendardni Ermin Hasić koprska vrata čuval na kar 320 tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Vratarju sledijo Andrej Poljšak, Edmond Gunjač in Saša Jakomin, ki je z 62 zadetki prvi strelec kluba, s 24 prvoligaškimi zadetki pa mu sledi prav Pučko.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani, ki so svoje vrste pred nadaljevanjem sezone okrepili z Markom Krajcerjem, so se na dvotedenski tekmovalni premor odpravili z remijem. Za že tretji neodločeni izid v sezoni sta v dvoboju z Radomljami, ki so doslej prav tako vknjižile že tri remije, sta zadela Martin Kramarič in Rok Baskera, ob tem pa velja dodati, da je posavska zasedba ob Kamniški Bistrici zaigrala brez obolelega Tomaža Petroviča. Tako je premor prav prišel tudi krškemu strategu, njegovi varovanci pa so obdobje brez uradnih preizkušenj izkoristili tudi za pripravljalno srečanje. Medtem ko je Koper z goloma Harisa Dedića in Adnana Ahmetovića ugnal sosednji Ankaran, trenutno drugouvrščeno ekipo 2. SNL, so se Posavci že v minulem tednu pomerili z Ivančno Gorico in v dvoboju z dolenjskim tretjeligašem potrdili dobro strelsko formo. Mreža nasprotnika se je zatresla petkrat, dveh zadetkov sta se razveselila Dejan Vokić in Nermin Haljeta, enega je dodal še Filip Dangubić.

Kdo je vroč?

Martin Kramarič je z obema rokama zagrabil priložnost, ki se mu je ponudila po precejšnjih kadrovskih spremembah v poletnem obdobju. Belokranjec, ki je bil s strani Maribora v posavsko prestolnico posojen že spomladi, se je hitro prelevil v enega od nosilcev krške igre, zaupanje trenerja Tomaža Petroviča pa je hitro poplačal tudi z zadetki. V letošnji sezoni je dosegel že tri, strelskemu izkupičku pa je prav v sedmem krogu dodal še prvo asistenco v letošnji sezoni, v dvoboju z Radomljami je podal za gol Roka Baskere.

Ali ste vedeli?

Ruben Belima je koprske barve znova zastopal v reprezentančnem dresu Ekvatorialne Gvineje, ki je ob porazu z Beninom ugnala Južni Sudan. V mlado izbrano vrsto Slovenije je bil vpoklican Marko Krivičić, z reprezentantom pa so se lahko pohvalili tudi v Krškem. Damir Sadiković, posojeni nogometaš sarajevskega Željezničarja, je bil znova vpoklican v reprezentanco Bosne in Hercegovine do 21 let, za katero je v celoti odigral dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Po porazu z Norveško so Bosanci s Švico iztržili neodločen izid.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper z minimalno zmago začasno na vrh
    Nogometaši Luke Koper so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (0:0).

DELI NA