Pred tekmo: Luka Koper - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

6. november 2016, ob 16.55: LUKA KOPER - OLIMPIJA

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 814 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić in Leandro Teijo

Koprčani so imeli po šestih tekmah čakanja, ko so ob treh porazih vknjižili še tri neodločene rezultate, znova priložnost za veselje. Igor Pamić je v tretji tekmi na koprski klopi remiju in porazu dodal še zmago, njegovi varovanci pa so z zadetki Courageja Pekusona, Jana Andrejašiča in Senijada Ibričića so v dvoboju z Radomljami prišli še do šeste zmage v letošnji sezoni, s katero so na lestvici ujeli petouvrščeno Gorico, ki je tako kot Koper doslej osvojila 21 točk. Zmaga nad Radomljani je toliko več štela tudi zaradi številnih težav s sestavo enajsterice, saj je Pamić pogrešal nekaj pomembnih adutov. Pred tokratnim dvobojem z Olimpijo je Pamić ostal še brez pomembnih adutov, saj bosta srečanje z zmaji prisiljena izpustiti Leandro Teijo in Senijad Ibričić, s štirimi zadetki prvi strelec Primorcev.

Kdo je vroč?

Na Bonifiki so v letošnji sezoni sestavili zasedbo z nekaj zvenečimi imeni. S slovesom najodmevnejšega poletnega novinca na slovenskih nogometnih zelenicah se lahko pohvali Danijel Pranjić, ki se je hitro privadil na zahteve slovenskega prvenstva. Nekdanji reprezentant Hrvaške, ki je z Bayernom dvakrat igral tudi v finalu UEFA Lige prvakov, v sedmih tekmah še čaka na strelski prvenec, zato pa je v statistiko vpisal tri asistence. Kar dve je minulo nedeljo dodal v Domžalah, ob tem pa je sodeloval tudi v akciji za enajstmetrovko, ki jo je po njegovi podaji izsilil Pekuson.

Ali ste vedeli?

Prva liga Telekom Slovenije se bo lahko med novembrskim reprezentančnim premorom pohvalila s kar šestimi članskimi reprezentanti Slovenije. Ob Mariboru in Olimpije, iz katere je bil v izbrano vrsto prvič vpoklican Antonio Mlinar Delamea, se lahko z reprezentantom pohvalijo tudi Koprčani. Bočni branilec Gregor Sikošek je sicer prvi predstavnik koprskega prvoligaša v članski reprezentanci Slovenije po letu 2008, ko je na Bonifiko prispelo vabilo z vpoklicem Amerja Jukana. Danes skorajda 38-letni nogometaš je za Koper igral v treh različnih obdobjih, v prvoligaški konkurenci je odigral 182 tekem, dvakrat pa si je nadel tudi dres z državnim grbom.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Danijel Miškić

Olimpija, od katere se je poslovil športni direktor Nenad Protega, se je po krogu premora vrnila na prvo mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Ljubljančani z golom Andraža Kirma še drugič to sezono dobili sosedski dvoboj z Domžalčani, ki so se prvič srečali s svojim bivšim strategom na ljubljanski klopi. Luka Elsner je v tekmi z rumenimi za gostovanje na Obali izgubil Danijela Miškića, ki je prejel še četrti karton rumene barve, po tekmi na Bonifiki pa se bo ljubljanski trener za nekaj dni poslovil še od trojice reprezentantov, Rok Kronavetru in Mihi Zajcu se bo na poti na Brdo pri Kranju prvič pridružil tudi Antonio Mlinar Delamea. A še pred reprezentančnimi obveznostmi čaka zmaje gostovanje v Kopru. Zeleno-beli se lahko v zadnjih letih pohvalijo s pozitivnim trendom tekem v Kopru, saj so se z zadnjih sedmih gostovanj zgolj enkrat vrnili poraženi. Bodo prvaki maščevali avgustovski poraz v Stožicah?

Luka Elsner, trener Olimpije: »Vsako tekmo obravnavamo kot posebno zgodbo. Zavedamo se, da je Olimpija pravi magnet za vsakega nasprotnika v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kot sem že dejal, proti Kopru in Gorici želimo napadati in si ustvarjati priložnosti za dosego zadetka ali več. Jasno je, da nam ne bo lahko, toda ob podobnem kolektivnem pristopu, ki smo ga prikazali na zadnjih dveh tekmah, in prepričanju v lastne zmožnosti, tudi rezultat ne bi smel izostati. Osnova pa bo vselej enaka: igrati oziroma garati en za drugega.«

Leon Benko, napadalec Olimpije: »Koper je zelo kvalitetna ekipa z novim trenerjem, zato je želja igralcev po dokazovanju še toliko večja. Vendar mi moramo najprej poskrbeti za svojo igro, kajti kakovost je brez dvoma na naši strani in, če bo temu primerna tudi izvedba na zelenici, se za pozitiven razplet ni potrebno bati. V vsakem primeru pa nas zanima zgolj zmaga.«

Kdo je vroč?

Andraž Kirm je bil z golom v mreži Domžal osrednji junak zmage Olimpije, ki se je vrnila na vrh ligaške razpredelnice. Nekdanji reprezentant Slovenije je v 142 prvoligaških nastopih dosegel 24 zadetkov, dva v dresu Olimpije. Ljubljančan se je prvoligaškega prvenca veselil v sezoni 2006/07, ko je v petem krogu zatresel prav mrežo Kopra. Dvoboj na Bonifiki se je razpletel z delitvijo točk, gol Kirma je rumenim v 70. minuti prinesel izenačenje.

Ali ste vedeli?

Antonio Mlinar Delamea je naslednji, ki si je z dobrimi predstavami v zeleno-belem dresu Olimpije priigral vabilo v člansko izbrano vrsto. Mozirčan, ki je ob Šeligi in Bajriću nogometaš z najdaljšim stažem v Olimpiji, je po igranju za mladinske selekcije Šampiona in Aluminija  krstne prvoligaške korake v sezoni 2008/09 storil v dresu Interblocka, iz katerega je sredi poletja 2011 prestopil v Olimpijo in od tedaj v dresu Olimpije zbral 90 prvoligaških nastopov, kar ga uvršča na deveto mesto klubske lestvice. Za nameček pa se bosta oba debitanta iz Prve lige Telekom Slovenije pred reprezentančnim krstom srečala še na Bonifiki, bo uspešnejši Sikošek ali Mlinar Delamea?

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kronaveter z evrogolom odločil v Kopru
    Nogometaši Olimpije so v 16. krogu prve lige Telekom Slovenije na gostovanju premagali Koper z 2:1 (1:0) in ponovno prevzeli vodstvo na lestvici.

DELI NA