Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

14. junij 2020, ob 20.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 3.915 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Rudi Požeg Vancaš

Sergej Jakirović je ognjeni krst na klopi Maribora prestal z zmago. Mariborčani so bili na tisoči ligaški tekmi boljši od Domžal, ki so se vnovič izkazale za čvrstega nasprotnika. Rumeni so za nameček tudi povedli, a gol Svena Šoštariča Karića, otroka Ljudskega vrta, ni bil dovolj za prvo domžalsko zmago po zimskem premoru. So pa s preobratom v končnici dvoboja negativno serijo prekinile vijolice, ki so v Domžalah zaigrale v dresih v barvah zdravstvenih uniform. Dresi bodo prodani na dobrodelni dražbi, izkupiček pa bo namenjen UKC Maribor. Mariborčani so z zmago skočili pred Kidričane, ki bodo tokratni tekmec aktualnih državnih prvakov. Mariborčani so se ob Kamniški Bistrici dolgo mučili z gostitelji, preobrat pa so prinesle šele zamenjave. Jakirović je v polno zadel predvsem z vstopom Alexandra Cretuja, Amirja Derviševića in Felipeja Santosa. Bo to pripeljalo tudi do sprememb v začetni enajsterici?

Blaž Vrhovec, vezist Maribora: "Pogrešali bomo gledalce, o tem ni dvoma, bo pa lepo spet imeti tekmovalno preizkušnjo na domačem igrišču. Upam, da se bo razpletlo, kot si želimo. To je nuja, če se hočemo približati vrhu lestvice. Gostje so začeli z dvema porazoma, a nas to ne bo zaslepilo. Dobro se zavedamo, da bo lahko želja, da obrnejo trend, za moštvo Aluminija dodaten motiv. Zato moramo storiti vse, da podaljšamo njihovo negativno serijo in vstopimo v našo zmagovito serijo. Potem bo do konca prvenstva vse mogoče."

Kdo je vroč?

Novi strateg Maribora bo moral pred tekmo z Aluminijem zagotovo poseči vsaj po eni rošadi. Rudi Požeg Vancaš, ki je bil v Domžalah mož odločitve, v nedeljo nima pravice nastopa. Kdo ga bo zamenjal na zelenici? Morda bo od prve minute zaigral tudi Felipe Santos, ki je ob Kamniški Bistrici prikazal eno najboljših predstav v vijolčastem. Brazilec je bil udeležen v akcijo za drugi zadetek, še vidnejšo vlogo pa je odigral pri prvem golu. Po njegovem predložku v kazenski prostor je z roko igral Nikola Vujadinović, poteza pa je privedla do enajstmetrovke in izključitve srbskega branilca.

Ali ste vedeli?

Jakirović se je ob debiju v vlogi trenerja Maribora izkazal z menjavami. Pri obeh zadetkih so vidno vlogo odigrali aduti s klopi. Štajerci so do najstrožje kazni in izključitve prišli po predložku Felipeja Santosa, strel z bele točke pa je v izenačenje pretvoril Amir Dervišević. Rezervisti pa so bili udeleženi tudi v akcijo za drugi gol. Le-to je s podajo na desno pričel Santos, Martin Milec je našel Derviševića, ta pa je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Alexandru Cretu. Zaključek je že znan, z izrednim udarcem jo je v mrežo pospravil Požeg Vancaš.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Aluminiju se vstop v zaključek sezone ni posrečil. Kidričani so doživeli dva boleča poraza, rdeče pa še posebej skeli torkov. Matic Vrbanec in soigralci se Muri niso uspeli maščevati za ligaški poraz na domačem igrišču, po drugi zaporedni ničli pa so ostali brez pokalnega finala. “Šumare” v nedeljo čaka nov zahteven preizkus, saj bodo gostovali pri Mariboru, ki je po slavju v Domžalah lačen nove zmage. Slobodan Grubor bo moral po dveh porazih dvigniti svoje varovance, gostovanje v Ljudskem vrtu pa bo za Kidričane tudi zrelosten izpit. Dvoboj z Mariborčani bo pokazal, če se lahko Aluminij v zaključku prvenstva s konkurenti enakovredno kosa za mesta, ki peljejo v Evropo. Da Kidričane čaka zahteven test, priča tudi podatek, da Maribora na zadnjih desetih tekmah niso premagali.

Kdo je vroč?

Na Brdu pri Kranju se je v ožji obramba poznala odsotnost Ivana Konteka, ki je moral po izključitvi na petkovi tekmi izpustiti pokalni polfinale. Za nameček Slobodan Grubor ne računa niti na Ilijo Martinovića, ki je jeseni v navezi s Hrvatom tvoril najtrdnejši branilski par. Za nameček so rdeče zdesetkale tudi poškodbe, Grubor predvsem v napadu pogreša nekaj pomembnih adutov. Lahko zasedbo Aluminija prebudi Mihael Klepač, ki je z osmimi zadetki in štirimi asistencami najkoristnejši mož rdečih?

Ali ste vedeli?

 V Kidričevem so tik pred nadaljevanjem sezone znova pozdravili Sanina Muminovića. V Srebrenici rojeni vezist je zaigral na obeh tekmah z Muro, s tem pa je pričel že tretje obdobje v Kidričevem. Nogometaš, ki je zrasel pri reškem Orijentu, v Sloveniji pa se je prvič predstavil kot član Zavrča, je za Aluminij prvič igral leta 2017. Po vmesni postaji v Iraku se je v Kidričevo vrnil po začetku sezone 2018/19, od rdečih pa se je znova poslovil po začetku letošnje sezone. Poleti je za Kidričane odigral dve tekmi, se nato presenetljivo razšel s klubom, a vmes ni našel novega delodajalca. Iz "šume" so pred dnevi sporočili, da jim bo znova pomagal v zaključku sezone.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor zanesljiv proti Aluminiju
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (1:0).

DELI NA