Pred tekmo: Maribor - Bravo

Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

MARIBOR - BRAVO

25. avgust 2019, ob 20.10

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 4.100 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Navijači najtrofejnejšega slovenskega kluba so po tekmi z Rosenborgom verjetno mislili, da slabše ne more biti, a so se ušteli. Maribor je, in ostaja, v krizi. Na štajerskem derbiju so vijoličasti točke (niti ne vse tri) iz rok izpustili po treh velikih napakah. Prvi gol je Celjanom s slabo reakcijo praktično podaril Špiro Peričić, priložnost za izenačenje je s ponesrečeno “panenko” zapravil Luka Zahović, v 85. minuti pa je na prizorišče znova stopil Peričić in v slogu najboljših napadalcev premagal lastnega vratarja. V četrtek so Mariborčani Bolgarijo zapustili z remijem brez golov, konec tedna pa bodo pozornost znova primorani preusmeriti na domače zelenice. V Ljudski vrt prihaja novinec med prvoligaši Bravo.

Kdo je vroč?

V zadnjih tednih je nekaj dobrih predstav tako v Evropi kot doma nanizal Alexandru Cretu. Visokorasli vezist je bil v soboto najboljši posameznik v vijoličastem. Romunovo podajo je izkoristil Rudi Požeg Vancaš, a se zadetka proti nekdanjim soigralcem ni veselil. V Razgradu je svojo mrežo s precej truda nedotaknjeno ohranil junak četrtkovega večera Kenan Pirić.

Ali ste vedeli?

Po sobotnem porazu se je upravni odbor NK Maribor odločil za izjavo, s katero je izrazil podporo strokovnemu štabu članske ekipe. "Zadovoljni smo z dosežki v evropskih kvalifikacijah, žal pa je neposrečen začetek ligaškega tekmovanja na domačih tleh povzročil veliko nemira ... Treba je verjeti in vse delati za to, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer," so med drugim zapisali vodilni v štajerskem klubu.

 

BRAVO:

Prepoved nastopa: /

Novinec med elito bi pred začetkom sezone brez pomislekov podpisal, da bo po šestih odigranih krogih za aktualnim državnim prvakom zaostajal eno samo točko. Pogled na lestvico razkriva, da se je namišljena pogodba izpolnila. Bravo diha za vrat vijoličastim, točko zaostanka za državnimi prvaki bodo Ljubljančani lahko izničili že ta konec tedna. Po izpadu iz pokalnega tekmovanja varovanci Dejana Grabića v zadnjem krogu do prve zmage niso pustili favoriziranim Domžalčanom, v nedeljo pa bodo Šiškarji poskusili poglobiti še mariborsko krizo. Bravo je v minuli sezoni v pokalnem tekmovanju že dokazal, da se lahko kosa z Mariborom, lahko podobno predstavo ponovi v nedeljo?

Kdo je vroč?

Na sosedskem derbiju sta ljubljansko mrežo s skupnimi močmi zaklenila izkušeni branilec Darko Zec in mladi čuvaj mreže Igor Vekić. Slednji se je že drugič zapored prebil v enajsterico kroga, proti Mariboru pa bodo morali biti Ljubljančani razigrani tudi v napadu. Strateg rumenih bo v tej fazi igre računal predvsem na Ibrahima Mensaha in Mustafo Nukića. Bo zaigral tudi Aljoša Matko?

Ali ste vedeli?

Tako Bravo kot Maribor sta v dosedanjem delu prvenstva slavila le enkrat. Oba sta, zanimivo, edino zmago okusila proti Taboru. Ljubljančani so Kraševce z 1:0 ugnali v tretjem krogu, Štajerci pa so bili od sežanskega kluba s 4:2 boljši pred dvema tednoma. Češnje je poleg nedeljskih tekmecev premagal še Aluminij.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor zanesljivo prek Brava
    Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagal Bravo s 4:0 (1:0).

DELI NA