Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

MARIBOR - BRAVO

7. marec 2020, ob 17.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 4.142 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

MARIBOR

Prepoved nastopa: Nardin Mulahusejnović, Aleks Pihler

Mariborski naleti v knežjem mestu niso obrodili sadov. Kljub prevladi na igrišču vijoličasti niso znali odkleniti celjske obrambe, obenem pa so puščali ogromno prostora za domače protinapade. Po zaostanku je četa Darka Milaniča proti nasprotnikovim vratom krenila še nekoliko bolj na silo, tudi tokrat brez pravega učinka. Štajerski derbi je tako zasluženo pripadel grofom, spodrsljaj so kakopak izkoristili večni tekmeci iz Ljubljane in spet skočili na »plus štiri«. Za povrh Mariborčanom za vrat po novem poleg Aluminija za vrat dihajo še Celjani, tudi Mure nikakor ne gre odpisati. Ta konec tedna bo precej odvisno prav od črno-belih, ki bi zmajem v Ljubljani lahko odščipnili točko ali dve. Bodo Štajerci izkoristili ponujeno priložnost?

Darko Milanič, trener NK Maribor: "Poraz je boleč, a je hitro pred nami naslednja tekma. Ne preostane nam nič drugega, kot da se zberemo, potisnemo dogodke v Celju na stran in proti tekmecu, ki kaže solidne predstave, odigramo neprimerno boljše."

Kdo je vroč?

Vijoličasti v sredo niso našli poti do celjskega gola, poskušali so predvsem z obupanimi streli od daleč. Prvo takšno priložnost smo zabeležili že 4. minuti, ko je v značilnem slogu ustrelil sicer razigrani Rok Kronaveter, a mu je namero preprečil domači vratar. Do konca srečanja sta z razdalje po enkrat zapretila še Aleks Pihler (35. minuta) in Marcos Tavares (86. minuta), a nista bila dovolj natančna.

Ali ste vedeli?

Statistika medsebojnih tekem je izrazito na strani Mariborčanov. Štajerci so se z Ljubljančani v uradnih tekmovanjih do sedaj srečali trikrat. Prvič smo vijoličasto-rumeni dvoboj spremljali leta 2018, natančneje v osmini finala Pokala Slovenije. Takrat so z 2 proti 3 slavili varovanci Darka Milaniča, v jesenskem delu letošnje sezone pa so s 4 proti 0 in 0 proti 1 prišli še do druge in tretje zmage.

BRAVO

Prepoved nastopa: Dejan Grabić (trener)

Šiškarji po zimskem premoru delujejo odlično. V spomladanskem delu bomo, tako se zdi, spremljali drugačen Bravo. Kaj lahko bi rumenim že pripisovali tudi precej višje možnosti v boju za obstanek, a kaj, ko podobno formo kažejo tudi druge ekipe iz spodnjega dela lestvice. Triglav je bil še do nedavnega edina stoodstotna ekipa pomladi, Sežančani si po prihodu Maura Camoranesija prav tako obetajo boljše čase. Če se domžalske težave izkažejo za dolgotrajne bi se v zgodbo lahko znova vmešala tudi rumena družina. Ob pogledu na lestvico je jasno, da bi Bravo zmaga v Ljudskem vrtu (ki po prikazanem v zadnjih tednih ni tako neverjetna) z nekaj sreče iz nehvaležnega devetega mesta ponesla na fantastično šesto. Kako se bo razpletlo na Štajerskem?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: ''Vemo, na kakšen način prihajamo do točk. Z ekipnim duhom, z borbo. Moramo ostati skromni, imamo še veliko rezerve. Obračun z Mariborom bo podoben ostalim.''

Roko Baturina, napadalec NK Bravo: ''V vsak obračun gremo stoodstotno in tako bo tudi v Mariboru. Vemo, da nismo favoriti, a bomo dali vse od sebe. Videli bomo, kaj bo.''

Kdo je vroč?

Za tri točke proti Domžalčanom je Bravo potreboval dva zadetka. Prvega je v 58. minuti dosegel David Brekalo, ki je izkoristil odlično izveden indirekt Žana Trontlja. Šiškarji se niso zadovoljili z (bliskovitim) izenačenjem, v 81. minuti je udaril še vroči Roko Baturina. Posojeni napadalec Dinama je po sijajni podaji Luke Žinka sam stekel proti gostujočim vratom, zaobšel vratarja Mulalića in zabil za zmago.

Ali ste vedeli?

Bravo ima v svojih vrstah dva nogometaša, ki sta v dosedanjem delu prvenstva nastopila na prav vsakem od 24 obračunov. To sta Luka Žinko in Mustafa Nukić. Izkušeni »Žine« je kljub ne tako rosnim 36 letom še vedno stalnica stalnica rumene zvezne vrste, na drugi strani je Nukić ključni mož šišenskega napada. Zavidljivemu dosežku sta se približala še Aljoša Matko (23 nastopov) in Ovbokha Agboyi (22 nastopov).

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo presenetil Mariborčane
    Nogometaši Maribora so v 25. krogu prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanskemu Bravu z 1:2 (0:2).

DELI NA