05.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telemach, 25. krog

MARIBOR - BRAVO

6. marec 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- družinski sektor: 9 evrov
- otroci: 4 in 6 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Jan Repas

Maribor, ki smo ga sredi tedna videli v Kopru, je močno spominjal na tistega izpred kakšnih petih let. Vijoličasti so se takrat brez težav vzporedno udejstvovali doma in v Evropi, nizali naslove, ključ do uspeha in skupni imenovalec zlate dobe štajerskega nogometa pa so bile zmage za vsako ceno. Tudi takrat, ko ni šlo. In Mariborčanom v zadnjem prvenstvenem krogu ni šlo, vsaj ne v pravem pomenu besede. Na Obali so trpeli, na koncu pa, kar je v tem trenutku zagotovo najpomembnejše, domov odnesli vse tri točke. Tekmecem so ušli na »plus šest« in so zaenkrat prvi favoriti za končno slavje. Jim bo v nedeljo na kolena uspelo spraviti še eno rumeno-modro zasedbo?

Ažbe Jug, vratar NK Maribor: "Vemo, kaj se je zgodilo lani z Olimpijo, ki je imela že veliko prednost. Vmesni pogled na lestvico nas ne bo uspaval. Prednost smo povečali, toda ni še konec. Še zdaleč ne. Trenutnih +6 nam omogoča le, da zdaj lahko nekoliko lažje zadihamo. Pred nami je še veliko tekem, treba je nadaljevati po načrtu, ki smo si ga zastavili, in v enakem ritmu. Vsak trening, vsaka tekma pomeni novo dokazovanje. Vse, kar se je dogajalo v Kopru, smo hitro odmislili. Časa za slavje ni bilo, že od regeneracije smo presumerili misli k naslednji tekmi. Lepo se bo vrniti v Ljudski vrt, po prijetnem vzdušju si želimo ponoviti uspešno predstavo in verjamemo, da bomo znova imeli razlog za skupno veselje."

Kdo je vroč?

Najbolj vroče orožje vijoličaste zasedbe (morda tudi celotnega tekmovanja) je v tem trenutku zagotovo Ognjen Mudrinski. Gologlavi napadalec, ki se v Mariboru udejstvuje kot posojen nogometaš poljske Jagiellonie, je v dosedanjem delu sezone zbral 12 zadetkov. Zadnjega je na račun dodal sredi tedna in svojim soigralcem še enkrat več pomagal do polnega izkupička: na začetku drugega polčasa je realiziral najstrožjo kazen.

Ali ste vedeli?

Četrtkov večer bo v še posebej lepem spominu ostal Ažbetu Jugu. Ne zgolj zaradi zmage nad koprskimi rivali in skokom na varnih šest točk prednosti, ampak tudi zaradi osebnega praznika. Izkušeni čuvaj mreže je namreč prav na dan tekme dopolnil okroglih trideset let. Pred vrnitvijo v Maribor avgusta 2020 je Jug branil barve Fortune iz Sittarda, poleg nizozemske pa se lahko pohvali še z izkušnjami iz portugalske in francoske prve lige.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Ljubljanski derbi ima vedno nek poseben naboj, tokrat pa je imel tudi tekmovalnega. Šiškarji se namreč kot eno najlepših presenečenj letošnje sezone še naprej borijo za mesta, ki vodijo v Evropo, res pa je, da se v sosedski spopad niso podali z dobro popotnico. Če so pomlad z remijem v Fazaneriji in visoko zmago proti Celju odprli še kar solidno, so ob Kamniški Bistrici varovanci Dejana Grabića doživeli pravcato polomijo. Vlogo favorita so na naslednjem obračunu tako prepustili mestnim tekmecem, ki so bili nato resda podjetnejši, a nič bolj učinkoviti od rumeno-modrih. Končalo se je z nepriljubljenih 0:0, kako uspešen pa bo Bravo onkraj Trojan?

Kdo je vroč?

Daleč največ preglavic je zeleno-belim sosedom povzročal Gregor Bajde. Nekdanji nogometaš Maribora je nekajkrat zapretil v napadalnih akcijah, toda naziv junaka srečanja je pripadel njegovemu soigralcu na drugem koncu igrišča. Matija Orbanić je v izdihljajih srečanja ubranil strel z bele točke in svoji ekipi priigral remi, poleg tega je bil za mladeniča to tudi prvi nastop v letošnji prvoligaški sezoni.

Ali ste vedeli?

Šiškarji so sredi tedna podaljšali niz neporaženosti na mestnih derbijih. Pred zmaji niso klonili že eno leto, štiri mesece in en teden (oktobra 2020 sta Olimpijo do zmage popeljala Vombergar in Samardžić). V tem času sta četi iz prestolnice odigrali šest medsebojnih obračunov, dva sta pripadla Bravu (ob koncu lanske ter na začetku letošnje sezone je bilo 3:0 oziroma 2:0), ostali štirje pa so se končali brez zmagovalca.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2022 | Prva liga Telemach
    Bravo presenetil v Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 25. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 1:2 (0:0).

DELI NA