Pred tekmo: Maribor - CB24 Tabor Sežana

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

MARIBOR – CB24 TABOR SEŽANA

10. avgust 2019, ob 20:15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:

- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov
- sezonske vstopnice: 145 evrov (130 evrov za prejšnje imetnike, 70 evrov otroška vstopnica)

 

MARIBOR

Mariborčani so v soboto vnovič ostali brez prvenstvene zmage. Na razmočeno soboško zelenico Darko Milanič ni poslal optimalne enajsterice - in se opekel. Rotacija je bila pred evropsko tekmo z Rosenborgom sicer pričakovana, a bi proti motivirani Muri Izolan lahko posegel tudi po močnejšem orožju. Črno-beli so odigrali odličen prvi polčas, a so v drugem delu srečanja občutno padli. Mariborčani so prek Milca uspeli priti do izenačenja, desni bočni branilec pa je z zadetkom postavil tudi končni izid srečanja. Nov (tokrat evropski) udarec so prvakom v sredo zadali Norvežani, kljub bližajoči se povratni tekmi - v Trondheim vijoličasti potujejo v torek - pa bodo proti Taboru Štajerci enostavno morali zaigrati na polno.

Kdo je vroč?

V premešani postavi Maribora je na prekmursko-štajerskem derbiju iz sivine povprečja nekoliko izstopal Nardin Mulahusejnović. Mladi Bošnjak se je boril vseh 90 minut in dobil nekaj skokov, a ni uspel resneje ogroziti vrat domačinov. Dino Hotić je novo asistenco vpisal le tri minute po vstopu v igro, a bo mariborska desetica sobotni dvoboj najverjetneje znova začela na klopi.

Ali ste vedeli?

V ponedeljek je žreb v Nyonu vijoličastim določil nasprotnika v naslednjem krogu evropskih kvalifikacij. Zmagovalec dvoboja Maribor - Rosenborg se bo v "play-offu" Lige prvakov pomeril z boljšim iz para Dinamo Zagreb – Ferencvaros. V primeru poraza proti Norvežanom se bodo vijoličasti za uvrstitev v Ligo Evropa spopadli s TNS-jem ali Ludogorcem.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Tabor je v prejšnjem krogu presenetil in povsem nadigral pasivne Domžalčane, ki jim po izpadu iz Evrope še enkrat več ni uspel preklop na domače prizorišče. Navdahnjeni Kraševci so prek Azinovića prvič zabili že v 10. minuti, drugi hladen tuš za goste pa je prišel le nekaj trenutkov kasneje, ko je po lepem protinapadu hladnokrvno zaključil Predrag Sikimić. Domžalčani so v drugem polčasu znižali zaostanek (po kotu je bila učinkovita štoperska naveza Dobrovoljc-Klemenčič), a se je na koncu kljub temu zasluženo veselila domača ekipa. Sežančani imajo po štirih krogih na računu kar dve zmagi in v Maribor tako upravičeno odhajajo samozavestno.

Kdo je vroč?

Če bo četa Andreja Razdrha v soboto zaigrala s takšnim elanom kot proti Domžalam, bodo Štajerci zagotovo trpeli. V zadnjem krogu je z izjemo zadetka Klemenčiča (ob katerem je bil domači čuvaj mreže nemočen) svoja vrata znova zaklenil Arian Rener. Dobro opravljanje obrambnih nalog je kapetan Azinović kronal z zadetkom, za drugi gol pa je Sikimiću lepo podal Kamerunec Bongongui.

Ali ste vedeli?

Tabor se je z vijoličastimi nazadnje pomeril leta 2017, sobotna tekmeca sta se takrat srečala v osmini finala slovenskega pokala. S 3 proti 0 so slavili Mariborčani in vpisali tretjo zmago na štirih medsebojnih obračunih teh dveh ekip. Kraševci so vijolice premagali le enkrat, pred 18 leti je bilo 2 proti 1 za češnje.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor do prve zmage
    Nogometaši maribora so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano s 4:2 (1:1).

DELI NA