Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

5. november 2016, ob 20:15: MARIBOR - CELJE

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 3.900 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov (v predprodaji 8 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 6 evrov (v predprodaji 4 evre)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Erik Janža

Mariborčane pred novembrskim reprezentančnim premorom čaka še drugo zaporedno srečanje s štajerskim tekmecem. Najbližje gostovanje se ni izšlo po pričakovanjih in načrtih vijolic, saj so Marcos Tavares in soigralci v Kidričevem iztržili točko, s katero so vodstvo na lestvici Prve lige Telekom Slovenije znova prepustili Olimpiji. Kljub vsemu pa je Maribor s točko nadaljeval s serijo neporaženosti, ki v državnem prvenstvu zdaj traja že devet tekem, pričela pa se je prav z gostovanjem pri tokratnem obiskovalcu Ljudskega vrta – v Celju. Maribor je srečanje v knežjem mestu dobil z rezultatom 3:0, vsi trije zadetki pa so bili doseženi v drugem polčasu. Mrežo gostiteljev je z avtogolom načel Janez Pišek, ki se po dveh tekmah prepovedi igranja vrača v celjsko moštvo, delo pa sta dokončala Sunny in Luka Zahović.

Erik Janža, bočni branilec Maribora: »Žal sem hitro pri štirih rumenih kartonih in proti Celju ne bom igral. Bom pa velik navijač s tribune in verjamem, da bom lahko prišel po tekmi čestitat soigralcem za zmago. Igramo na domačem igrišču in zdaj bo zgodba drugačna.«

Kdo je vroč?

V 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije se je šele drugič zgodilo, da je Maribor obračun sklenil brez doseženega zadetka. Tudi v prvem primeru je nasproti vijolic stal Aluminij, ki je konec avgusta dobil dvoboj v štajerski prestolnici. V dvobojih s Celjani so Mariborčani nazadnje brez doseženega zadetka ostali v 32. krogu lanske sezone, ko sta se tekmeca razšla z začetnim izidom. V prvem derbiju letošnje sezone so bili Mariborčanu bistveno učinkovitejši, nekdanje soigralce pa je z golom potopil tudi Sunny Omoregie. Nigerijec je s petimi zadetki še vedno prvi klubski strelec, čeprav je od devetega kroga naprej le še dvakrat vstopil v igro. Lahko nekdanji grof znova pomaga pri potopu nekdanjega kluba?

Ali ste vedeli?

Rodrigo Defendi je vse od vrnitve na igrišča in tekme četrtega kroga, ko je Maribor remiziral z Olimpijo, izpustil zgolj tekmo šestega kroga proti Aluminiju. Na preostalih srečanjih izkušeni brazilski branilec ni izpustil niti minute, zato pa je bil predčasno zamenjan v Kidričevem, saj je imel pred tekmo s Kidričani že nekaj težav z bolečinami. Ob poškodovanem Mateju Palčiču in kaznovanem Eriku Janžu bi tako zadnja vrsta lahko bila že precej razredčena, a je Ljudski vrt razveselila novica, da je Aleksander Rajčević po 25. juliju 2015 nared za vrnitev v prvo moštvo. Primorec je tekmovalne občutke vračal tudi s pomočjo treh tekem v dresu B ekipe in med drugim v tekmi z Brunšvikom meril tudi v polno.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Matej Podlogar

Tako kot Mariborčani, so manj od želenega v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije iztržili tudi Celjani. Rumeno-modri so morali na domači zelenici čestitati Krčanom, ki so s tremi doseženimi zadetki podaljšali trend medsebojnih dvobojev s Celjem, proti kateremu Krško še ni izgubilo. Ugodnejši, čeprav se tehtnica močno nagiba v mariborsko korist, je celjski izkoristek dvobojev z Mariborčani. Tekmeca bosta v sobotnem večeru odigrala že 85. prvoligaški obračun, grofje pa se lahko ob 24 remijih pohvalijo še s 15 zmagami. Mariborčani so jih sicer nabrali 45, a so v zadnjem obdobju uspešni tudi nogometaši s knežjega mesta. Ob petih porazih so Celjani remiju dodali še tri ligaške zmage. Tokratna naloga bo še nekoliko zahtevnejša tudi zaradi izostanka Mateja Podlogarja, ki je srečanje s Krškim zaključil predčasno.

Kdo je vroč?

V slačilnici enih in drugih najdemo tudi nekaj obrazov, ki so v preteklosti že nosili dres sobotnega nasprotnika. Čeprav se je Gregor Bajde poleti preselil v Italijo, lahko v Ljudskem vrtu še vedno najdemo trojico bivših grofov. Blaž Vrhovec, Sunny Omoregie in Valon Ahmedi v zadnjih tednih v vijoličasti zasedbi ne igrajo osrednje vloge, nasprotno pa velja za nekdanje vijolice v taboru Celja. Elvedin Džinić, Goran Cvijanović in Dalibor Volaš so bili v preteklosti pomembni aduti vijolic, v soboto bodo na nasprotnih straneh, še posebej nevaren bo Volaš, ki je v prvoligaški druščini dosegel že 75 zadetkov, štiri tudi v celjskem dresu.

Ali ste vedeli?

Marcos Tavares se nezadržno bliža še enemu prevzemu prvega mesta. Kapetan Maribora je v prvoligaški konkurenci zbral že 21.219 minut, a je v zgodovini mariborskega kluba moč najti še enega nogometaša z bogatejšo prvoligaško minutažo v vijoličastem dresu. Nogometno izročilo nekdanjega branilca Aleša Križana, prvega Slovenca v angleškem prvenstvu, nadaljuje njegov sin Mitja Križan, ki je v mlajših selekcijah nekaj časa že uspešno branil barve Maribora, po lanskoletni članski uveljavitvi v dresu Aluminija pa se je poleti preselil v Celje, za katerega je v petih nastopih odigral 44 prvoligaških minut.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor v štajerskem derbiju ugnal Celjane
    Nogometaši Maribora so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Celje z 2:0 (0:0).

DELI NA