Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

MARIBOR - CELJE

20. februar 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je tudi na drugi tekmi nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije ostal brez zmage. Štajerci so v končnici obračuna z Bravom trepetali tudi za točko. Ljubljančani so preko Andraža Kirma in Milana Tučića ogrozili vrata Ažbeta Juga, ki je z nekaj posredovanji preprečil četrti poraz sezone. Možje v vijoličastem so v razgibanem spopadu osvojili 40. točko, a po zmagi Olimpije izgubili vodstvo, čeprav na zadnjih šestih tekmah ne poznajo poraza. Kljub vsemu v oči bode pogled na tri zaporedne remije, Mariborčani pa se bodo skušali v zmagovalne tirnice vrniti v soboto, ko bo Ljudski vrt gostil štajerski derbi. Grofje so v nogometno pomlad zakorakali z dvema porazoma, med tednom pa so odigrali 90 minut dvoboja na zahtevni zelenici v Kidričevem. Bodo Mariborčani, ki bodo tokrat pogrešali tudi Špira Peričića, znali izkoristiti več svežine?

Mauro Camoranesi, trener Maribora: "Celje je ekipa, ki si zasluži spoštovanje in je ne gre podcenjevati. Ne gre jih ocenjevati skozi zadnji tekmi, igrišče v Kidričevem denimo ni omogočalo ustreznih pogojev za igro. Tokrat bodo pogoji neprimerno boljši in potrebujemo našo predstavo na visokem nivoju, brez nekaterih zadev v igri, ki nam ne grejo v prid."

Aljoša Matko, napadalec Maribora: "Naprej gremo z mislijo od tekme do tekme, s popolno osredotočenostjo. Slabše smo začeli spomladanski del, v Domžalah smo se uspeli vrniti med žive, proti Bravu se nam spet ni izšlo, a nič še ni odločenega. Smo na točki zaostanka in verjamem, da bomo kmalu spet prišli nazaj na prvo mesto."

Kdo je vroč?

Ažbe Jug je na dveh tekmah nadaljevanja sezone klonil štirikrat, a si Rušan težko karkoli očita. Še več, poletni povratnik v Ljudski vrt se je z nekaj posredovanji izkazal tako v obračunu z Domžalami kot Bravom. Po obračunu z Ljubljančani ga je pohvalil tudi Mauro Camoranesi, ki je v tekmo z Bravom krenil s štirimi igralci v zadnji vrsti, enim več kot v Domžalah. To Jugu ni pomagalo do nove "ničle", je pa 28-letni vratar svoja vrata zaklenil novembra, ko so Mariborčani v knežjem mestu slavili z izidom 2:0. Prav predstava v Celju pa je bila ena najboljših pod taktirko Argentinca.

Ali ste vedeli?

Tekma z Bravom je bila za Maribor prva letošnja v Ljudskem vrtu. Kot je že navada, so v štajerski prestolnici to priložnost izkoristili za izročitev nagrade, ki jo s svojim glasovanjem podelijo pristaši kluba. Aljoša Matko je postal "Vijol’čni bojevnik" za leto 2020, v razmaku nekaj tednov pa je v svoje vitrine pospravil še drugo individualno priznanje. S strani medijskih uredništev je bil izbran tudi za najboljšega mladega nogometaša leta 2020. Belokranjec, ki je v začetku minulega leta eksplodiral prav v dresu Brava, je uspešno leto, ki ga bo skušal nagraditi že spomladi. Z jasnim ciljem, Maribor popeljati do novega naslova državnih prvakov.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Jiri Jarošik v uvodu nadaljevanja državnega prvenstva še ni našel čarobne paličice. Po Domžalah so bili za četo češkega stratega usodni še Kidričani, ki so po strelu z bele točke slavili minimalno zmago. Deveti Aluminij se je z zmago približal na štiri točke zaostanka, zato bodo morali biti Celjani pozorni tudi na začelje lestvice. Časa za objokovanje ni, grofe že v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja. Rumeno-modri bodo skušali v Ljudskem vrtu prekiniti serijo treh zaporednih porazov in priti do prvih točk po zimskem premoru. Jarošik bo moral v nekaj dneh poiskati rešitev tako v fazi obrambe kot napada, ki je med skromnejšimi v ligi. Državni prvak je septembra pod Kalvarijo osvojil točko, dva meseca kasneje pa klonil na domačem igrišču. Bo izkupiček tretjega medsebojnega spopada boljši?

Dušan Stojinović, kapetan in branilec Celja: "Poraz v Kidričevem moramo analizirati, se nekaj naučiti iz njega. Ne smemo si dovoliti, da točke izgubljamo na takšen način. To se nam je zgodilo že na drugi zaporedni tekmi. Moramo biti boljši, prisiliti se moramo, da dosežemo gol in zmagujemo tekme. Tekmujemo v športu, v katerem šteje zgolj zmaga."

Luka Kerin, napadalec Celja: "Pričakujem trdo tekmo, ki bo polna teka, borbe in dvobojev. Dati moramo vse od sebe, pokazati pravi obraz in iz Maribora odnesti čim več točk. V dveh krogih še nimamo zmage, zato moramo strniti glave in v Mariboru pokazati najboljšo predstavo."

Kdo je vroč?

Pol leta po slavju naslova državnih prvakov je celjski položaj na lestvici precej skromnejši. Moštvo iz mesta ob Savinji s 23 točkami zaseda osmo mesto, poraz v Kidričevem pa je bil že deseti to sezono. Več so jih nabrali zgolj Goričani. Celjani po poletnem odhodu Mitje Lotriča in Daria Vizingerja v napadu še niso našli novega vodje, ki bi ekipo s konstantno igro povlekel iz težav. Jeseni se je v Ljudskem vrtu z dvema asistencama izkazal Filip Dangubić, ki je zaradi prepovedi igranja izpustil tekmo z Aluminijem, zato bo imel v soboto več kot dovolj moči, da ponovi septembrsko predstavo.

Ali ste vedeli?

Celjski strateg Jarošik je po zadnjem sodniškem žvižgu iskreno priznal, da je bila podoba njegove zasedbe slaba. Grofje morajo dvigniti nivo predstav, za zdaj pa tudi zimski novinci še niso resneje opozorili nase. V knežje mesto se je pozimi preselilo pet novih obrazov, vodstvo kluba pa je ob izteku prestopnega obdobja na kaljenje poslalo sedem mladih nogometašev. Žan Flis, Lan Štravs in Gašper Koritnik so bili posojeni Fužinarju, Šmartnu bosta pomagala Stian Džumhur in Valentin Zekov. Mirko Milikić bo oblekel dres Radničkega iz Pirota, Domantas Antavičius pa se je vrnil v domovino in bo do konca leta nosil dres Panevezysa.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani osvojili Maribor
    Nogometaši Maribora so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).

DELI NA