22.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telemach, 10. krog

MARIBOR - CELJE

23. september 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- družinski sektor: 9 evrov
- otroci: 4 in 6 evrov
- pogoj PCT

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Nemanja Mitrović

Za Mariborom so burni dnevi. Simon Rožman se je po štirih tekmah brez zmage in zgolj eno osvojeno točko poslovil od Ljudskega vrta, vodstvo kluba pa je po porazu z Muro suspendiralo Andreja Kotnika. Moštvo bo do nadaljnjega vodil Radovan Karanović, ki se je med vijoličaste vrnil pred kratkim in na položaju pomočnika trenerja nasledil Aleša Kačičnika. Kako naprej? Športni direktor Marko Šuler išče novega trenerja, na ponedeljkovi novinarski konferenci pa je dodal, da bi Rožman verjetno ne glede na rezultat nedeljske tekme zapustil mesto trenerja. Sobočani so se po preobratu veselili treh točk, Maribor pa je po četrtem porazu zdrsnil na šesto mesto. Se bodo vijoličasti pobrali v štajerskem derbiju?

Marko Šuler, športni direktor NK Maribor: "Do nadaljnjega bo moštvo vodil Radovan Karanović. Najprej bo pomemben psihološki trenutek, ker so fantje taktično in fizično na nivoju Maribora. Kar sem poudarjal, ne spreminjam. Verjamem v ekipo! Fantje, ki so tukaj, so zame najboljši."

Kdo je vroč?

Kdo bo po nizu skromnih rezultatov prevzel odgovornost in mariborsko barko potegnil iz razburkanih voda? V Ljudskem vrtu po poletni prenovi moštva na zelenici še niso našli pravega vodje. Marko Šuler je ob prihodu Ognjena Mudrinskega izpostavil tudi njegov karakter, a Srb kot novinec verjetno še nima takšne vloge. Je pa izkušeni napadalec nakazal, da je ob uporabnih žogah izjemno nevaren za gol nasprotnika. A kaj, ko je v golu tekmeca blestel Matko Obradović.

Ali ste vedeli?

Maribor bo po odhodu Simona Rožmana začasno vodil Radovan Karanović. Mož, ki bo v začetku oktobra dopolnil 52 let, je rojen v bosansko-hercegovskem Drvarju, a je večji del življenja preživel v Sloveniji, kamor se je preselil že v času nogometne kariere. V prvi ligi je igral za Vevče, bil pa je tudi član Železničarja, Drave, Pohorja in drugih klubov. Kot bivši trener mlajših selekcij Maribora dobro pozna Ljudski vrt, v članskem nogometu pa je doslej deloval kot strateg Krškega in Beltincev.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Tudi Celjani so prvo četrtino prvenstva zaključili z ničlo. Grofje so bili neuspešni v Stožicah, kjer so tesno izgubili tudi z nekaj smole. Olimpija je do polnega izkupička prišla po prostem strelu Almedina Ziljkića, a je žoga zadela Luko Kerina in po spremembi smeri končala za hrbtom nemočnega Florijana Raduhe. Savinjska zasedba na drugi strani ni izkoristila nekaj priložnosti, kar se je zgodilo še tretjič to sezono. Bodo Celjani uspešnejši v Ljudskem vrtu? Na 51 ligaških gostovanjih v štajerski prestolnici niso bili pretirano uspešni, saj so doslej slavili zgolj desetkrat. Vseeno pa velja zapisati, da so neporaženi na treh zaporednih tekmah v Mariboru, ob remiju so dobili še dva štajerska derbija.

Žan Flis, branilec NK Celje: "Vsake tekme se moramo lotiti na svoj način in obračun z Mariborom ne bo v tem pogledu nič drugačen. Želimo si doseči zmago in vse bomo naredili, da se iz Ljudskega vrta vrnemo s tremi točkami. Želimo si vrniti na zmagovalna pota. Glede na to, da nas na naslednjih treh tekmah čakajo nasprotniki, ki so pred nami na lestvici, moremo iti iz tekme v tekmo in razmišljati zgolj o naslednji preizkušnji."

Kdo je vroč?

Moštvo Agrona Šalje je v prestolnici doživelo peti poraz sezone, več so jih nabrali zgolj Radomljani. Ekipa po poletni prenovi še ni uspela ponoviti spomladanskega niza, ko so si grofje prav z uspešno serijo zagotovili obstanek v prvoligaški druščini. Nekaj pomembnih zadetkov je tedaj prispeval tudi Ivan Božić, ki je tudi letos najboljši strelec celjskega kluba. Doslej se je veselil treh golov.

Ali ste vedeli?

Prvi štajerski derbi letošnje sezone ni razočaral. Čeprav se je dvoboj zavlekel zaradi obilnega deževja, ki je poskrbelo za nekajminutno prekinitev tekme, smo po vrnitvi nogometašev videli kar pet zadetkov, po preobratu pa so se veselili Mariborčani. Obračun v mestu ob Savinji bo šel v zgodovino slovenskega nogometa tudi zaradi prve uporabe sistema VAR. Spomnimo, sodniki so ob pomoči videotehnologije razveljavili odločitev glede enajstmetrovke v korist Celja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.09.2021 | Prva liga Telemach
    Mariboru štajerski derbi
    Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:0 (1:0).

DELI NA