19.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telemach, 6. krog

MARIBOR - CELJE

21. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Radovan Karanović ni več trener Maribora. »Gasilcu«, ki je vijoličaste lani popeljal do naslova najboljšega v državi, je stolček spodnesel šesti zaporedni poraz. Rekordni negativni niz so Štajerci zaokrožili ob Kamniški Bistrici, kjer jim je nogometno lekcijo s svojimi varovanci odčital Simon Rožman. Zakon bivšega pač. Marko Šuler je ekspresno ustoličil Karanovićevega naslednika, Damirja Krznarja, ki je že prestal ognjeni krst na mariborski klopi. Morda ne z odliko, je pa proti romunskemu Cluju je vpisal prvi pozitiven izid po skoraj enem mesecu in evropske sanje ohranil pri življenju. Kako se bo odrezal na prvenstvenem preizkusu?

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Cluj je umaknjen na stranski tir, z mislimi smo le pri naslednji tekmi. Celje je zdaj za nas finale svetovnega prvenstva. Najprej moramo opraviti ustrezno regeneracijo in nadaljevati z gradnjo novega projekta. Temelji so dobri, zadovoljen sem z začetnim izhodiščem. Moramo delati na tem, da bomo bolj ustvarjalni v igri in večkrat prihajali do priložnosti, zaključkov. Moramo povrniti zmagovito miselnost in držo, Maribor je klub, ki mora zmagovati. To je zdaj naša naslednja želja, ki jo želimo uresničiti."

Kdo je vroč?

Sedemnajstletni Tine Čuk je debi v vijoličastem dresu dočakal že pod Karanovićem. »Žuti« ga je v ogenj poslal konec julija, ko je Maribor na Obali izgubil z 2:1. Najstnik se v Kopru ni izkazal in je med odmorom ostal v slačilnici, v četrtek pa mu je drugo priložnost ponudil Krznar, ki ob kaznovanem Repasu pravzaprav ni imel prave izbire. Novi strateg je Čuku namenil uro igralnega časa, nato ga je zamenjal z izkušenejšim Kronavetrom.

Ali ste vedeli?

Poznavalcem balkanskega nogometnega prostora bo ime novega mariborskega stratega že znano. Damir Krznar se je v sezoni 2020/21 kot trener zagrebškega Dinama, s katerim je, senzacionalno, prek Tottenhama prilezel do četrtfinala UEFA Evropske lige. Dinamo je takrat na koncu osvojil dvojno hrvaško krono, nato pa je Krznar zaradi slabših predstav sredi lanske sezone pristal na klopi druge ekipe zagrebškega kluba.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Na drugi strani se Celjani v štajerski derbi podajajo bolj optimistično. Ne bi se zmotili, če bi dejali, da bodo v spopadu z Mariborom prevzeli vlogo neizrazitega favorita. Proti Bravu so naposled prišli do prve zmage v letošnji sezoni, poleg tega je lahko Roman Pilipčuk zadovoljen s podobo na igrišču. Končni izid namreč vara, v šišenski mreži bi se zlahka in povsem zasluženo lahko znašla še kakšna žoga več. Poln izkupiček je skupaj s tremi remiji in enim porazom dovolj za solidno peto mesto na lestvici, a si grofje želijo še več. V nedeljo zvečer jih čaka gostovanje pri raztresenih štajerskih sosedih: bo Celje izkoristilo priložnost, ki se mu ponuja?

Dušan Stojinović, branilec NK Celje: "Na nas je, da gradimo na dobri predstavi proti Bravu in tudi v nedeljo pokažemo, česa smo sposobni. Prepričan sem, da lahko v Ljudskem vrtu pridemo do polnega izkupička, a zgolj, če bomo pravi vseh 90 minut."

Kdo je vroč?

Roman Pilipčuk je prvič v letošnji prvoligaški sezoni v udarno enajsterico namesto Ivana Božića uvrstil Juniorja Gbambla in zadel v polno. Dvajsetletni nogometaš iz Slonokoščene obale je odigral izredno prizadeven prvi polčas, bil za svoj pristop nagrajen z dvema zadetkoma (prvega je sodniška ekipa sicer razveljavila), nato pa je moral na začetku drugega dela zaradi težav s poškodbo svoje mesto prepustiti Bajdetu.

Ali ste vedeli?

Aljoša Matko se po neuspešni skandinavski epizodi (za švedski Hammarby je na 14 tekmah dosegel dva zadetka) vrača na sončno stran Alp – tokrat ne le kot posojen nogometaš. V svoje vrste je krilnega napadalca, ki je lani formo iskal v dresu Olimpije, zvabilo Celje. V nedeljo bo že lahko zaigral proti nekdanjemu delodajalcu, katerega navijači so ga v sezoni 2020/21 zbrali za najmlajšega vijol'čnega bojevnika v zgodovini kluba.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2022 | Prva liga Telemach
    Štajerski derbi brez zmagovalca
    Nogometaši Maribora in Celja so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:2).

DELI NA