24.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telemach, 24. krog

MARIBOR - CELJE

26. februar 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: Josip Iličić

»Več je razlogov, zakaj bo naslednja naloga zelo zahtevna,« je Damir Krznar opozarjal pred srečanjem z Domžalami. Nato je z izbranimi besedami spregovoril o svojem domžalskem pendantu, češ da je Rožman studiozen trener, ki bi vijoličastim znal ponagajati. In imel je prav, ob Kamniški Bistrici se je v četrtek dvakrat potrdil zakon bivšega. Rožman je nekdanjemu klubu odgriznil točko in tako prekinil sedem tekem dolgo serijo zmag, na drugi strani pa je za edini zadetek Maribora podal Arnel Jakupović. Medtem je bila Olimpija proti Gorici bolj uspešna in po novem beži za 13 točk. Kako se bo razpletel nedeljski dvoboj prvega in drugega zasledovalca?

Arnel Jakupović, napadalec NK Maribor: "Takoj smo se usmerili k pripravam na Celje. Ostajamo v pozitivnem obdobju. Zmagovita serija je prekinjena, zdaj imamo priložnost, da začnemo novo in znova osvojimo tri točke. Čaka nas trd boj, Celje ima kakovostno ekipo, toda želimo narediti nov korak naprej v boju za vrh."

Kdo je vroč?

V pričujočem zapisu smo že omenili Arnela Jakupovića, ki se je na gostovanju pri nekdanjem klubu proslavil s sijajno asistenco. Vendar pa si morda več pozornosti zasluži tisti, ki je podajo pretvoril v zadetek: kdo drug kot Žan Vipotnik, največje odkritje letošnje sezone. »Vipi« se je med strelce vpisal na vseh treh spomladanskih tekmah in ni razloga, da ne bi v nedeljo zatresel tudi celjske mreže. Mu bo uspelo?

Ali ste vedeli?

V nedeljo na mariborski klopi ne bo Damirja Krznarja, na celjski pa ne Romana Pilipčuka. Prvi je v Domžalah izpolnil zbirko štirih rumenih kartonov in si tako prislužil tekmo počitka, ruski strokovnjak pa je do izreka kazni disciplinskega sodnika v suspenzu. Po tekmi s Taborom naj bi se namreč nešportno vedel do delivcev pravice. Bržkone bo njegovo vlogo ob robu igrišča prevzel Darijan Matić, ki je Celje vodil že proti Bravu.

CELJE

Prepoved nastopa: Nino Kouter

Ni še povsem jasno, kaj lahko v spomladanskem delu pričakujemo od Celjanov, ki so z zimskim kadrovanjem sicer dali vedeti, da imajo visoke ambicije. Za obetaven začetek so grofje poskrbeli z zmago proti Muri, vendar je že v naslednjem krogu uspeh dobil grenak priokus. Na Krasu so proti nasprotniku, ki bi ga verjetno morali premagati, vknjižili le remi. Tudi na tekmi z Bravom Štajerci niso delovali preveč navdahnjeno – daleč od tega –, a so kljub vsemu prišli do pomembnih treh točk in z njimi do za odtenek boljšega izhodišča pred štajerskim derbijem, ki jih čaka ta konec tedna: pod Kalvarijo bodo varovanci Romana Pilipčuka branili drugo mesto na lestvici.

Kdo je vroč?

Na hiter zadetek Jakšića je še hitreje odgovoril Aljoša Matko, nato pa je grofom zmanjkalo idej, kako prebiti šišenski zid. Pri 1:1 je ostalo vse do 82. minute, ko je Matić v padcu poslal nizko podajo pred gostujoča vrata, žogo pa je v mrežo potisnil Lucas Mačak. Za komaj 18-letnega napadalca je bil to seveda prvenec med slovensko elito; zanj je potreboval le 4 nastope oziroma skupno 29 minut. Mu bo Pilipčuk namenil še kakšno?

Ali ste vedeli?

Izvršni odbor je na 31. seji NZS sprejel sklep, da bo finale Pokala Pivovarna Union vnovič gostil Stadion Z'dežele, ki izpolnjuje infrastrukturno-varnostne in tržne standarde. Lani so v celjskem hramu nogometa lovoriko dvignili nogometaši Kopra, pri ženskah pa nogometašice Olimpije. Finalni dan bo v soboto, 6. maja. Tekme osmine finala pokalnega tekmovanja bodo sicer na sporedu med 7. in 9. marcem.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2023 | Prva liga Telemach
    Štajerski derbi vijoličastim
    Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:0 (2:0).

DELI NA