Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

22. april 2017, ob 20:15: MARIBOR - KALCER RADOMLJE

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 4.093 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov (v predprodaji 8 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 6 evrov (v predprodaji 4 evre)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- brezplačne vstopnice

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Zadnja sobotna tekma 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo ponudila obračun vodilnih moštev. Maribor bo gostil Domžalčane, ki so se v ponedeljkovo zmago nad Krškim oddaljili od Olimpije. Rumeni za prvouvrščeno ekipo prvenstva zaostajajo debelih 13 točk, z novo zmago pa bi Mariborčani storili nov pomemben korak k naslovu državnega prvaka, ki bi ga lahko četa trenerja Darka Milaniča dokončno potrdila v derbiju z Olimpijo. Že zdaj je jasno, da bo lahko Darko Milanič po tekmi premora – vijoličasti so v soboto ugnali Rudar –  računal na Mitjo Vilerja, medtem ko se bo poškodovani Dare Vršič na tribuni pridružil Marwanu Kabhi in Denisu Šmeju, ki sicer že odšteva dneve do vrnitve v polni pogon. Bodo Štajerci tudi brez prvega asistenta lige storili korak bližje k naslovu?

Darko Milanič: »Želje, da zmagujemo še naprej in pridemo čim prej do uresničitve cilja, ne skrivamo. Smo v odlični situaciji, ne rabimo biti nervozni. Tekaško moramo biti dobri, mirni pri sprejemu žoge in aktivni pri ustvarjanju viška s strani naših ofenzivnih igralcev. Veliko dejavnikov bo odločalo, najpomembnejše pa bo z našo strategijo odpraviti njihove dobre značilnosti in aktivirati svoje. V prejšnjem krogu smo pokazali, kaj je mogoče tudi v kratkem času narediti z odlično mentalno pripravo. Zdaj želimo potrditi delo med tednom in nadgraditi dobre trenutke v igri.«

Damjan Bohar, Vezist Maribora: »V spomladanskem delu je za nami fantastična zgodba, ki pa še ni zaključena. V pokalu smo, žal, izpadli, vendar nam gre v prvenstvu po željah in želimo v soboto narediti naslednji korak k uresničitvi cilja. Tekme proti Domžalam so zahtevne, običajno tudi fizično zelo naporne. Domžalčani imajo mlado ekipo, z željo po igri. Za gledalce so ponavadi te tekme zelo zanimive in upam, da bomo mi tisti, ki se bomo v soboto po zadnjem sodniškem žvižgu veselili.«

Kdo je vroč?

Mariborčani bodo še drugič zapored pogrešali Dareta Vršiča, v čevlje katerega pa počasi, a zanesljivo stopa Dino Hotić. Poletnemu povratniku v Ljudski vrt so po kaljenju v Krškem namenili številko deset, ki je vsaj v uvodu sezone predstavljala nekaj pritiska, a se je 21-letnik spomladi skozi velika vrata vrnil v začetno enajsterico Maribora. Pred dnevi se je v povratni tekmi polfinala Pokala Slovenije razveselil prvega zadetka v članskem dresu vijolic, v sobotni tekmi z Rudarjem pa je po lepem prodoru pred golom Velenjčanov zaposlil Luko Zahoviću, ki je vodilni ekipi prvenstva priigral nov komplet točk.

Ali ste vedeli?

Maribor je minulo soboto dobil že 50. medsebojno prvoligaško tekmo z velenjskim Rudarjem, jubilejno zmago pa bodo Štajerci lovili tudi v prihajajočem obračunu z Domžalami. Vijoličasti so se v Prvi ligi Telekom Slovenije z dvakratnim slovenskim državnim prvakom udarili že 65-krat, ob 21 remijih pa so dobili 29 obračunov. V sobotnem večeru bo Milaničeva četa lovila 30. zmago, z morebitnim uspehom pa bi se lahko v Ljudskem vrtu pohvalili, da imajo na svojem računu dvakrat več zmag od Domžalčanov, ki so se skalpa Maribora razveselili 15-krat, nazadnje ob zaključku jesenskega dela sezone.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se s ponedeljkovim festivalom zadetkov odlepili od Olimpije, ki za sosedi zdaj zaostaja za dve točki. S sobotnim slavjem v Ljudskem vrtu lahko moštvo trenerja Simona Rožmana še poveča naskok pred zasledovalci, med katerimi ni daleč zadaj ni niti Gorica. Rumeni so v preteklosti že dokazali, da lahko premagajo favoriziranega tekmeca, ki je domžalsko moč nazadnje okusil tik pred zimskim premorom. Domžalčani so po zaslugi Mihe Blažiča in Amedeja Vetriha, ki je dvakrat matiral Jasmina Handanovića, prekinili mariborski niz neporaženosti, saj so bili Štajerci do decembrskega gostovanja ob Kamniški Bistrici neporaženi vse od šestega kroga. Domžalčani so tako prekinili niz osmih tekem brez skalpa vijolic, lahko v sobotnem večeru na seznam dodajo še enega?

Miha Blažič, branilec Domžal: »Maribor ima kakovostne igralce in proti njimi je težko igrati. Na drugi strani imamo mi dovolj kvalitete, da odigramo borbeno tekmo in se predstavimo kot enakovreden tekmec. Z rezultatom se ne obremenjujemo, saj gledamo le na našo igro, vendar imamo vse možnosti tudi za pozitiven rezultat.«

Amedej Vetrih, vezist Domžal: »Od zadnje tekme je minilo veliko časa, tako da v tokratni pripravi nima bistvenega pomena. Maribor je na vsaki tekmi v vlogi favorita in tako je tudi tokrat. Njihova formacija z rombom v zvezni vrsti je pravi izziv za vse ekipe. Poleg tega imajo v svojem kadru prvega asistenta in strelca lige. Kljub temu bomo, tako kot vedno, sledili svoji filozofiji in poizkusili prekrižati načrte vodilni ekipi. Želimo si pripraviti lepo izhodišče za zaključek prvenstva.«

Kdo je vroč?

Domžalski trener Simon Rožman ima v primerjavi z Darkom Milaničem nekoliko manj težav z izostankom svojih nogometašev. Že dlje časa odsotnima Kombiju in Juninhu, ki se počas vrača na igrišča, se bo na tribuni pridružil tudi Luka Žinko, zato pa se je operacijskem posegu treningom vnovič pridružil Elvis Bratanović. Celjan se bo za mesto v konici napada boril tudi z Ivanom Firerjem, ki je v zadnjih tednih ujel dobro formo. Izkušeni Rogatčan je v polno meril na zadnjih treh ligaških preizkušnjah, na katerih je zadel štirikrat, ob tem pa je bil natančen tudi v prvi polfinalni tekmi s Krko. Prav Firer, ki se je v ponedeljek razveselil 30. prvoligaškega zadetka, je bil osrednji junak ponedeljkove zmage nad Krčani, saj je dvema goloma dodal še podajo.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so se v ponedeljek razveselili 150. prvoligaške zmage pred domačimi gledalci, jubilej pa sta dopolnila Jure Balkovec in Ivan Firer. Slednji se je veselil že omenjenega 30. prvoligaškega zadetka, Balkovec pa je bil natančen še desetič. V sobotnem večeru bodo rumeni skušali slavje jubilejnega številka domačih zmag preprečiti Mariboru, ki bo, po tem ko se je v tekmi z Radomljami razveselil 500. zmage v Prvi ligi Telekom Slovenije, pred domačimi navijači še 300. vknjižiti komplet treh točk.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z najhitrejšim golom v zgodovini lige odločil derbi
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA