Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

MARIBOR - DOMŽALE

13. april 2019, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.683 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

V Ljudskem vrtu se bosta za nove točke udarila Maribor in Domžale. Vodilna in tretja ekipa lige se v vselej zanimiv spopad podajata z dobro popotnico, saj so rumeni s pol ducata žog v kranjski mreži dokazali, da so se prebudili, nogometaši Maribora pa so z zmago v Krškem podaljšali pomladanski niz brez poraza. Dvoboj na Gubcu je vnovič potrdil tezo o neugodnosti gostovanj v krški prestolnici, a nova zmaga zaradi tega ne šteje nič manj kot druga. Vlogo osrednjega junaka je v Krškem prevzel Blaž Vrhovec, ki je dvoboj z zelenimi odločil v korist Maribora. S tesnim razpletom so postregli tudi zadnji spopadi z Domžalčani. »Ravbarji« so mariborske načrte nazadnje prekrižali septembra, ko so Maribor zapuščali s točko, Štajerci pa so si kar dvakrat zatresli lastno mrežo. Že v uvodni minuti tekme je Handanovića premagal Viler, v 64. minuti pa je domačo prednost izničil Ivković.

Kdo je vroč?

Nogometaši Maribora drugič to pomlad niso računali na usmeritve Darka Milaniča, svojega šefa je znova zamenjal Saša Gajser. Nekdanji vezist je ekipo popeljal do 18. zmage, 12. brez prejetega zadetka. Pomemben delež k zmagi je dodal Amir Dervišević, ki je imel prste vmes tudi pri golu Blaža Vrhovca. Ljubljančan je znan po odličnem predložku, tokrat pa se je izkazal tudi v vlogi izvajalca »avta«. Vezist je žogo zalučal pred gol domačih, žoga pa je po poskusu izbijanja končala v mreži Krškega. Blaž Vrhovec je po tekmi priznal, da so navdih za akcijo našli prav v analizi igre sredinega nasprotnika.

Ali ste vedeli?

Prvoligaši so sredi zgoščenega sporeda tekem, Štajerci pa imajo v primerjavi s sobotnim tekmecem v svojih nogah še tekmo več. Kako bo dodatnih 90 minut vplivalo na sobotno podobo Maribora? Pred gostovanjem v Krškem je odpadel poškodovani Aleks Pihler, v kader sta se vrnila Martin Milec in Mitja Viler. Slednji je v dresu Maribora zbral že več kot 19 tisoč minut, tekma na Gubcu pa je bila nekaj posebnega še za enega Primorca v vijoličastem. Aleksander Rajčević je s kapetanskim trakom na levici odigral 300. prvoligaško tekmo.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Lahko Domžalčani v soboto ogrozijo tudi vodilno ekipo prvenstva? Moštvo Simona Rožmana je z zadnjima zmagama povečalo dozo samozavesti. Rumeni so po slavju v knežjem mestu slavili tudi na domači zelenici. Domžalčani so v obračunu s spomladi neugodnim Triglavom izkoristili razpad sistema v kranjskih vrstah in Gorenjcem nasuli kar pol ducata zadetkov. Dvakratni državni prvak je bil blizu najvišje zmage letošnje sezone, a je Muamer Svraka z golom poskrbel, da si Domžalčani naziv delijo z Muro, Mariborom in Olimpijo. Domžale so si z visoko zmago močno popravile razliko v doseženih in prejetih zadetkih, a so v zameno za nov komplet točk plačali visok davek. Trikratni strelec Senijad Ibričić bo izpustil sobotno gostovanje v štajerski prestolnici. Kako se bodo Domžalčani znašli brez bosansko-hercegovskega virtuoza?

Kdo je vroč?

Po treh žogah za hrbtom Jalna Arka bi ta naziv moral pripadati Senijadu Ibričiću, a je bivši reprezentant BiH še sedmič v letošnjem prvenstvu prejel karton rumene barve. Rožmana lahko tolaži dejstvo, da se po dveh tekmah premora v kader vrača Amedej Vetrih, proti Triglavu pa je po bolezni zaigral tudi Shamar Nicholson. Jamajčan je izpustil dve tekmi, vrnitev na zelenico pa je hitro kronal tudi z zadetkom, četrtim v nadaljevanju prvenstva. Robustni napadalec si z devetimi goli deli vrh klubske lestvice, v soboto bo imel priložnost, da se znebi spremstva Ibričića.

Ali ste vedeli?

Ne gre sicer za rekord, a je Senijad Ibričić poskrbel za svojevrsten dosežek. Na sredinem srečanju je porumenel še na četrti tekmi v nizu in si še drugič to pomlad prislužil prepoved igranja. Ibričić s svojimi potezami daje pečat igri Domžal, zato bo Rožman v soboto pred pomembnim izzivom. Rumeni so to sezono Ibričića že pogrešali v Murski Soboti in Novi Gorici, z dveh tekem pa so prinesli točko. Bo odsotnost prve violine Domžal voda na mariborski mlin? Zadnjih 20 ligaških dvobojev Maribora in Domžal je zgolj dvakrat postreglo z zmago, ki je bila višja od zadetka razlike.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Derbi v zaključku pripadel vodilnim
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (0:0).

DELI NA