Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

MARIBOR - DOMŽALE

9. november 2019, ob 16:55

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 4.063 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Bravo, novopečenega prvoligaša, ki trenutno zaseda predzadnje mesto na prvenstveni razpredelnici, za povrh pa se nahaja še v veliki rezultatski krizi, so Mariborčani na kolena spravili le s težavo. Ponovila se je teden dni stara zgodba iz Ljudskega vrta, kjer je takrat na podobno neprepričljiv način padlo Celje. Darka Milaniča in druščine to kakopak ne bo motilo, nekoliko manj kot s točkovnim izkupičkom pa so lahko zadovoljni s svojo podobo na zelenici. V štajerski hram nogometa ta konec tedna prihajajo Domžalčani, ki ne glede na položaj na lestvici še naprej veljajo za zahtevnega nasprotnika. Bo pragmatičen pristop vijoličastih zadostoval za rumeni skalp?

Martin Milec, branilec NK Maribor: "Moramo biti osredotočeni skozi celotno tekmo, ob vsaki situaciji. Cilj je znova ohraniti mrežo nedotaknjeno. Če nam bo uspelo, bomo naredili velik korak k zmagi, saj imamo v fazi napada dovolj kvalitete, da zabijemo. Takšen Maribor, čvrst v obrambi, je tudi v prejšnjem obdobju prihajal do trofej. Gremo tekmo po tekmo do jesenskega finiša, sobotna je naslednja, ki jo želimo dodati k nizu zaporednih zmag."

Kdo je vroč?

Štajerci so v 23. minuti izkoristili edino večjo napako domače obrambe. Šišenska zadnja vrsta je ob vijoličastem protinapadu (v pravem pomenu besede, akciji so se pridružili kar štirje mariborski nogometaši) popolnoma razpadla, Rok Kronaveter je pred golom odigral dvojno podajo z Dinom Hotićem in zatresel ljubljansko mrežo. Da je mariborska ostala nedotaknjena, se gre zahvaliti predvsem Jasminu Handanoviću, ki je bil znova v izjemni formi.

Ali ste vedeli?

Med reprezentančnim premorom bodo aktivni kar štirje mariborski nogometaši. Martin Milec bo v kadru slovenske izbrane vrste za tekmi z Latvijo in Poljsko, kar tri vijolice pa bodo v naslednjem tednu oblekle dres Bosne in Hercegovine. Nardin Mulahusejnović bo svojo državo zastopal v selekciji do 21 let, članski reprezentanci se bosta znova pridružila Dino Hotić in Kenan Pirić.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Sven Šoštarič Karič

Varovanci Andreja Razdrha se na razmočeni kidriški zelenici v drugem polčasu niso znašli in tekma je zasluženo pripadla domači ekipi. Ekipi, ki skupaj z Olimpijo, Mariborom in Muro kroji tisti že tolikokrat omenjeni evropski del prvenstvene razpredelnice, le-ta pa se zdi za Domžalčane vedno bolj nedosegljiv. Ob Kamniški Bistrici pozornost tako počasi preusmerjajo v drugo skrajnost – v mirno plovbo proti koncu sezone. Pred začetkom sezone takšnega scenarija za rumeno družino verjetno ne bi omenjali v isti povedi, a je boj za izognitev mestom, ki ne zagotavljajo obstanka, vsaj zaenkrat domžalska realnost. V soboto ravbarje čaka nova zahtevna preizkušnja, pred svojimi gledalci jih bodo pričakali drugouvrščeni Mariborčani.

Kdo je vroč?

Domžalčani so v Kidričevem najlepšo priložnost prvega polčasa zabeležili v 43. minuti. Delivec pravice je po nespametnem prekršku Aljaža Ploja gostom dodelil najstrožjo kazen, k žogi je stopil Arnel Jakupović in se še tretjič na dveh tekmah veselil zadetka. Sredi drugega polčasa je rumena družina znova lovila izenačenje in ga kmalu zatem tudi ujela. Tokrat se je smejalo razigranemu Slobodanu Vuku, v 62. minuti je nasprotnikovo mrežo zatresel petič v sezoni, a to na koncu ni bilo dovolj za vsaj točko.

Ali ste vedeli?

Pravljica, ki jo te dni pišejo domžalski mladi upi, se nadaljuje. Prva tekma drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov se je pred dnevi odvila na Portugalskem. Domžalčani so proti aktualnim prvakom iz Porta iztržili remi in dosegli dva zlata vredna gola v gosteh. Po trilerju v končnici je v 97. minuti končni izid z mojstrsko izvedenim prostim strelom postavil Jošt Pišek

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani brez možnosti v Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:1 (2:0).

DELI NA