23.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telemach, 2. krog

MARIBOR - DOMŽALE

25. julij 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Že v prvem krogu smo bili priča eni od tekem sezone. Govora je seveda o štajerskem derbiju, ki je postregel z izredno pestrim dogajanjem. Potem ko so bili prenovljeni Mariborčani proti prav tako prenovljenim Celjanom v prvem delu povsem nemočni, je po 90 minutah na semaforju vendarle svetil izid 2:3. Vijoličasti so bili lahko zadovoljni s točkovnim izkupičkom, ne pa tudi s podobo na igrišču. Ta jih je tepla tudi na Švedskem – Hammarby je slavil s 3:1 in z eno nogo že stopil v naslednji krog kvalifikacij za UEFA Konferenčno ligo. Z evropskimi skrbmi se ubadajo tudi ravbarji, ki pa so imeli za počitek na voljo dva dni več od tekmecev. Komu bo pripadel nedeljski večer?

Kdo je vroč?

Kanček upanja je Mariborčanom prinesel mladi Nino Žugelj, ki se je pred tem med strelce vpisal tudi v knežjem mestu. Enaindvajsetletnik je zablestel po uri igre, ko je najvišje skočil ob predložku Marka Alvirja in zatresel malo mrežico. Kazalo je že, da se bodo slovenski predstavniki domov vendarle vrnili neporaženi in, še pomembneje, z golom v gosteh, a so gostitelji v nadaljevanju še dvakrat prebili vijoličasti zid.

Ali ste vedeli?

Mariborčanom se je pred dnevi pridružil Anotine Makoumbou. Osma vijoličasta okrepitev se je slovenski nogometni javnosti prvič predstavila pred dvema letoma, takrat v dresu sežanskega Tabora. Reprezentant Konga s francoskim potnim listom bo pod Kalvarijo nastopal kot posojen nogometaš, Štajerci pa ga ob koncu sezone lahko tudi odkupijo. Na Švedskem visokoraslega vezista še ni bilo v vijoličastem kadru, bo priložnost dobil tokrat?

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Honka, ki je za rumeno družino predstavljala tretji uradni izziv v novi sezoni (tekma z Olimpijo je bila prestavljena prav zaradi torkovega evropskega termina), se je izkazala za trd oreh. Rumena družina Fincev, tako se zdi, ni vzela dovolj resno, napake pa se je zavedla šele po dobršnem delu prvega polčasa. Končalo se je z remijem 1:1 ter ne najboljšim izhodiščem za povratno tekmo na severu Evrope. V nedeljo bodo varovanci Dejana Djuranovića doživeli tudi prvoligaški krst: čaka jih obračun z Mariborom. Rumeno-vijoličasta kombinacija je v lanski sezoni kot po pravilu navduševala. Bodo nevtralni ljubitelji nogometa na račun prišli tudi tokrat?

Žiga Repas, vezist NK Domžale: "Kot vedno bo preklop na domače zelenice tudi tokrat zahteven. Vseeno verjamem, da imamo dovolj širok kader in da gremo v Maribor po zmago."

Kdo je vroč?

Da se je vendarle tresla tudi finska mreža, je v torek poskrbel kdo drug kot Arnel Jakupović. Eden od najudarnejših posameznikov spomladanskega dela lanske sezone je tudi v novo tekmovalno obdobje krenil v podobnem slogu. Strelski račun je odprl v 69. minuti, ko ga je s podajo našel Sven Šoštarič Karič. Domžalsko vodstvo ni zdržalo, nekaj minut zatem je bil za Fince natančen Jean Marie Dongou. Kdo bo pri strelu pod Kalvarijo?

Ali ste vedeli?

Če si bodo Domžalčani naslednji teden na Finskem priigrali napredovanje, jih bo v tretjem krogu pričakal zmagovalec dvoboja Hafnarfjördur - Rosenborg. Tako enih kot drugih se še kako dobro spominjajo prav Štajerci: Islandce so leta 2017 preskočili na poti k svoji tretji uvrstitvi v Ligo prvakov, Norvežani pa so jih dve leti zatem v isti fazi tekmovanja izločili s skupnim seštevkom 6:2. Bodo Domžalčani rešili slovensko čast?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).

DELI NA