Pred tekmo: Maribor - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

MARIBOR - GORICA

6. december 2020, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MARIBOR

Prepoved nastopa: Alexandru Cretu

Vijoličasti vlak se je po petih zaporednih zmagah ustavil v Stožicah. Zeleno-bela ovira je bila za Štajerce enostavno previsoka, zmaga Olimpije pa povsem zaslužena. Ljubljanska obramba je imela v četrtek bore malo dela, gostje še zdaleč niso upravičili statusa strelsko najuspešnejše ekipe lige. Na drugi strani so se (neuspešno) spopadali z že znanim problemom – branjenjem. Zadnja vrsta je popustila v ključnem trenutku, takrat ko je mariborsko izenačenje viselo v zraku. Namesto poravnave izida smo tako videli povečanje zaostanka, četa Maura Camoranesija pa se je pod Pohorje vrnila praznih rok. Ta konec tedna se jim ponuja priložnost za izboljšanje vtisa in nove tri točke, ki jih onkraj Trojan po četrtkovem neuspehu krvavo potrebujejo.

Kdo je vroč?

Morda bi se tekma v Stožicah obrnila povsem v drugo smer, če bi od prve minute zaigral Aljoša Matko. Potem ko je mladi napadalec v drugem polčasu zamenjal Alexandruja Cretuja, so Mariborčani postali občutno nevarnejši. Matko je poskušal s streli in ljubljanskim branilcem povzročil kar nekaj sivih las. Na koncu je ostal pri številki štiri, jubilejnega petega zadetka pa bi se lahko razveselil že v nedeljo.

Ali ste vedeli?

Mariborčanom in vsem ostalim slovenskim prvoligašem so se z najnovejšo odločitvijo Uefe odprle nove možnosti za evropsko udejstvovanje. V sezoni 2021/22 bo vpeljano še tretje evropsko klubsko tekmovanje. Gre za konferenčno ligo, v kateri bo sodelovalo 184 klubov iz vseh 55 Uefinih članic. Prvi finale tega tekmovanja bo 25. maja 2022 odigran v Tirani, zmagovalec pa bo v naslednji sezoni avtomatsko uvrščen v skupinski del Evropske lige.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Sinje modri so na dnu prvenstvene razpredelnice vse bolj osamljeni. Že pred časom so jih »zapustile« Domžale, ob vedno boljših predstavah se oddaljujeta tudi Aluminij in Bravo. Zadnje zmage so se na severu Primorske veselili konec oktobra, v naslednjih sedmih tekmah pa so zbrali le dve točki. Najbolj boleč poraz je četa Gordana Petrića doživela v Kidričevem – po vodstvu so domačinom (in, kot kaže, tekmecem za obstanek) pustili do popolnega preobrata. Sredi preteklega tedna so nato premogli le kolikor toliko kakovosten prvi polčas, drugi del pa je pripadel ravbarjem. Že v nedeljo vrtnice čaka nova preizkušnja, ki pa ne bo nič lažja. Za vijoličasti skalp bi morale zakuhati veliko presenečenje, jim bo uspelo?

Tjaš Begić, vezist ND Gorica: "Mislim, da se prav vsi zavedamo, da moramo igrati boljše, predvsem pa, da smo tega sposobni. Prepričan sem, da so zadnji rezultati zgolj posledica pomanjkanja samozavesti. Znova moramo začeti verjeti vase."

Kdo je vroč?

Matija Širok je v sredo vknjižil dvestoti nastop v sinje modrem dresu. Izkušeni branilec je za Goričane prvič nastopil 27. februarja 2010 in soigralcem pomagal do visoke zmage v knežjem mestu – zgodba, ki mu je tokrat ni uspelo ponoviti. V 80. minuti je 29-letnik s predložkom v kazenski prostor sicer zakuhal nevarno situacijo, a Primorcem priložnosti ni uspelo izkoristiti. Bo tokrat drugače?

Ali ste vedeli?

Luka Volarič je v četrtek prestal operacijo kolka, a še nekaj časa ne bo v kadru za tekme sinje modrih. Za 29-letnega napadalca je jesenski del tekmovanja končan, na igrišča pa se bo predvidoma vrnil še pred začetkom nadaljevanja. V goriškem dresu je Volarič v dosedanjem delu sezone sicer vpisal šest nastopov (zadnjega 3. oktobra v Domžalah) in dosegel en zadetek.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z igralcem manj do zmage
    Nogometaši Maribora so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Gorico s 3:1 (1:1).

DELI NA