Pred tekmo: Maribor - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

MARIBOR - GORICA

15. maj 2021, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MARIBOR

Prepoved nastopa: Aleks Pihler

Z izidom 144. večnega derbija ni zadovoljen pravzaprav nihče. Remi brez golov je vznejevoljil gledalce, Mura je svojo priložnost za skok na vrh zapravila dan poprej, Domžale so razočarale v Novi Gorici. Za Olimpijo še zdaleč ne pomeni konec sveta, čeprav bi z zmago eno roko že položila na »kanto«. Na drugi strani je mariborski pogled na osvojeno točko nekoliko drugačen: prav Štajerci so tisti, ki bi v prestolnici morali slaviti. Zdaj ni več vse odvisno od njih samih – bitko za naslov prvaka bodo odločile druge ekipe. Mariborčane pred prekmursko-štajerskim derbijem čakata spopada z Gorico in Koprom. Kakšno izhodišče si bodo pripravili vijoličasti?

Simon Rožman, trener NK Maribor: "V mislih je samo Gorica. Ne maram umetnih rotacij z namenom, da se koga odpočije. Ne bo preračunljivosti, saj imamo mlado ekipo, ki bi morala energetsko odgovoriti na zahteve zadnjih treh tekem. Gorica še ima možnost, da ostane v ligi. Opozorilo je zmaga proti Domžalam, zato je prednost na papirju treba potrditi tudi na igrišču."

Kdo je vroč?

Roka Kronavetra je Simon Rožman, tako kot nekaj dni poprej proti Taboru, tudi tokrat v ogenj poslal s klopi. In znova zadel v polno. Izkušeni vezist je poživil mariborsko igro, po uri igre pa bi z nekaj več sreče svojo ekipo lahko popeljal v vodstvo, a mu je veselje z blokom preprečil Uroš Korun. Nekdanji zmaj je še enkrat poskusil v 80. minuti. Njegov strel je bil lahek plen za ljubljanskega vratarja, bo goriški manj razpoložen?

Ali ste vedeli?

Maribor in Gorica bosta v soboto igrala pred gledalci. Virtualnimi, a vseeno. V štajerskem taboru so se odločili, da Ljudski vrt v sodelovanju s podjetjem Seyu napolnijo z obrazi navijačev. Fotografijo in motivacijsko sporočilo lahko prispevate tudi sami na povezavi https://seyu.hu/en/together-for-victory/. Zbrani »selfiji« se bodo predvajali na reklamnih panojih ob robu igrišča ter na semaforju.

GORICA

Prepoved nastopa: Lamin Colley, Chinwendu Johan Nkama

Zadnja ekipa lige je pretekli konec tedna vendarle dokazala, da zmore in zna. Prekosila je četrte Domžale, ki so v mesto vrtnic prišle v vlogi favorita in (najverjetneje) z upanjem na lahke tri točke. Nenazadnje je Gorica z eno nogo že v drugi ligi, obstanek med elito bi bil na tej točki že pravi pravcati čudež. Toda sinje modri očitno še niso vrgli puške v koruzo. Ali pa pač želijo na koncu enoletne epizode nekoliko izboljšati začetni vtis. Kakorkoli, v nedeljo so Primorci prišli do rumenega skalpa, a kaj, ko sta bila Aluminij in Celje prav tako uspešna. Računica je jasna: v zadnjih treh krogih morajo vrtnice trikrat slaviti. Se bodo goriške sanje končale v Ljudskem vrtu?

Kdo je vroč?

Gorica si je poln izkupiček priigrala že v uvodnih 12 minutah. Po 8 se je med strelce tretjič v sezoni vpisal Lamin Colley. Gambijec z angleškim potnim listom pod Pohorjem zaradi rumenih kartonov ne bo nastopil, toliko bolj pa bodo domači branilci zato pozorni na Mathiasa Oyewusija. Colleyjev sonarodnjak je po lepi podaji Nkame zabil drugi in zadnji žebelj v domžalsko krsto. Bo 22-letnik ogrozil tudi vijoličasta vrata?

Ali ste vedeli?

Po podatkih raziskave nogometnega observatorija CIES je Gorica med klubi, ki so v aktualni sezoni ponudili največ minut produktom lastnih nogometnih šol. Sinje modri so se v konkurenci prvoligaških ekip vseh 27 prvenstev pod okriljem Uefe uvrstili v sam evropski vrh: zasedli so visoko 11. mesto, kar je najvišje tudi med vsemi slovenskimi prvoligaši. Na 13. mestu je še najbližje šišenski Bravo, tretja najboljša pa je Mura s 25. mestom.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z zanesljivo zmago na vrh
    Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Gorico s 3:0 (2:0).

DELI NA