21.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Gorica

Prva liga Telemach, 2. krog

MARIBOR - GORICA

23. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mariborski navijači scenarij, ki se trenutno odvija pod Kalvarijo, poznajo že na pamet. Vijoličasti so na začetku sezone v prvi plan znova postavili Evropo, dogajanje na domačih tleh pa se je znašlo v ozadju. V prvem krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov se je Štajercem takšno razmišljanje obrestovalo. Nato pa so doživeli hladen tuš, ko so se Radomljam v uvodnem prvenstvenem krogu po robu postavili z rezervno zasedbo – in vpisali visok poraz. Sredi tedna so z vsemi topovi napadli Šerif (no, napadali so bolj kot ne gostje iz Moldavije) in iztržili remi, pred povratno tekmo pa gostijo novinca med elito. Bo Karanović tokrat vlekel drugačne poteze?

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja, na katero se moramo še bolj pozorno pripraviti. Gorica je potrdila kompaktnost ekipe, motivacije ob vrnitvi v prvo ligo jim ne manjka, dodaten zagon so dobili tudi z zmago na uvodni tekmi. Ostati moramo popolnoma osredotočeni, kot se spodobi za prvaka. In odigrati neprimerno boljše kot na prvi tekmi proti Radomljam. Pričakujem pravi odziv moštva, v prvenstvu si ne smemo privoščiti preveč spodrsljajev ne glede na evropsko tekmovanje. Povrniti si moramo samozavest in postaviti nove temelje tudi v domačem prvenstvu."

Gregor Sikošek, branilec NK Maribor: "O Sheriffu bomo razmišljali od nedelje. Pomembno je, da smo povezali še tretjo tekmo brez prejetega zadetka, postavljamo temelje, na katerih lahko gradimo. Imamo svoja načela, od katerih ne odstopamo. Domače prvenstvo je zelo pomembno, ne smemo si dovoliti sproščenosti. Popraviti moramo vtis iz prejšnjega kroga. Če bomo igrali kot znamo, bo tokrat popotnica v naslednji evropski test boljša."

Kdo je vroč?

Da so še vedno v igri za napredovanje, se imajo aktualni prvaki v veliki meri zahvaliti Mennu Bergsenu. Nizozemski vratar, ki je po poškodbi Ažbeta Juga postal kar prvi vratar štajerskega kluba, je sredi tedna svojo mrežo nekako uspel ohraniti nedotaknjeno. Na drugi strani so bili njegovi soigralci v napadu manj razpoloženi: v Ljudskem vrtu se domača zasedba zadetka ni veselila že na tretjem zaporednem srečanju.

Ali ste vedeli?

Če bodo Mariborčani naslednji teden v Tiraspolu presenetili moldavske predstavnike in se veselili napredovanja v naslednji, predzadnji krog kvalifikacij, jih tam čaka boljši iz para HJK Helsinki – Viktoria Plzen. Prvo tekmo sta finski in češki predstavnik odigrala v sredo, z 1:2 so slavili Čehi, s katerimi so se vijoličasti srečali že v »play-offu« leta 2013. Takrat so Štajerci izgubili obe srečanji, bilo je 3:1 in 0:1.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Novinec med elito je že takoj na začetku poskrbel za manjše presenečenje in nekaj dodatnega zagona pred nadaljevanjem prvenstva. V tekmo z Bravom so se Goričani podali s pravšnjo mero spoštovanja do nasprotnika, ki je lani konkuriral celo za evropska mesta. Po previdnem uvodu so varovanci Mirana Srebrniča ubrali pogumnejši pristop, povedli, nato pa proti desetglavi gostujoči zasedbi potrpežljivo čakali na svoje priložnosti. V sodnikovem dodatku je končni izid postavil Vekić in sinje modri so se veselili pomembnih treh točk. Kakšno bodo v soboto skušali ukrasti aktualnim prvakom iz Maribora, ki so se uvodoma že pustili presenetiti Radomljam.

Kdo je vroč?

Pod potezo tekme se je prejšnji konec tedna podpisal Alen Krajnc. Napadalec, ki smo ga na prvoligaškem odru nazadnje spremljali v dresu Aluminija, je svoj četrti zadetek za Gorico dosegel v 33. minuti. Sedemindvajsetletnik je opazil, da je Orbanić stekel iz svojih vrat, in žogo v loku poslal v prazno mrežo. Pet minut zatem je bil prav nad Krajncem storjen prekršek, s katerim si je Milić prislužil izključitev.

Ali ste vedeli?

V goriškem taboru so v ponedeljek obeležili lepo število jubilejev. Najprej omenimo Mirana Srebrniča, ki je prišel do stote prvoligaške zmage v vlogi trenerja; prvič v prvi ligi sta se v udarni enajsterici znašla Žan Leban in Luka Baruca, Alessandro Ahmetaj ter Darko Hrka sta debitirala med elito, Jan Andrejašič, Žan Bešir in Matej Jukić so si prvič oblekli sinje modri dres. Zeriali, Obi, Ankrah in Agić so bili prvič v kadru na prvoligaški tekmi.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.07.2022 | Prva liga Telemach
    Maribor do prvih točk v novi sezoni
    Na tekmi, ki je postregla s petimi zadetki, je slavil Maribor. Gorica se domov vrača praznih rok.

DELI NA