10.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Gorica

Prva liga Telemach, 20. krog

MARIBOR - GORICA

11. november 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

»Naša trenutna dobra forma ne pomeni lažjega izhodišča, treba bo vložiti velik trud za nove tri točke,« je svoje varovance pred tekmo z Radomljami svaril Damir Krznar. In res bi bila (kljub trenutni – porazni – rezultatski krivulji mlinarjev) to lahko za aktualne prvake težka tekma proti nasprotniku, ki bi zagotovo vse stavil na trden obrambni zid pred svojim golom. A so Štajerci na zadovoljstvo hrvaškega stratega že po desetih minutah vodili kar z 2:0, vse dvome o zmagovalcu pa so ponovno razblinili še pred koncem prvega polčasa. Na odmor so odšli s prednostjo štirih golov, ki so jim do zadnjega žvižga dodali še tri. Bodo enako razpoloženi v nedeljo?

Marko Božić, vezist NK Maribor: "Želimo na zaslužen premor z novimi tremi točkami, zavedamo se, da je cilj uresničljiv le na način, da v nedeljo proti Gorici gremo z enako močjo na igrišče in storimo vse, kar lahko, da poskrbimo za novo uspešno predstavo."

Kdo je vroč?

V torek je bil najbolj razpoložen Žan Vipotnik. Dvajsetletnik, ki v zadnjem času doživlja strelski razcvet, se je proslavil s hat-trickom. Vse tri zadetke je dosegel iz neposredne bližine, kar priča o njegovem dobrem postavljanju, hkrati pa o razigranih soigralcih, ki so ga poiskali s podajami. »Vipi« se je na dveh tekmah petkrat veselil in je po novem nesporni prvi strelec Mariborčanov (prej sta si naziv delila z Repasom).

Ali ste vedeli?

Zmaga proti Radomljam je bila najvišja v letošnji sezoni in ena najvišjih v zgodovini vijoličastega kluba. Mlinarji se v aktualni sezoni vse pogosteje znajdejo na tnalu: tudi za drugo in tretjo najvišjo zmago so »zaslužni« rumeno-črni. V petem krogu jih je s petardo ugnal Koper, v desetem se je pod isti izid podpisal Maribor. Četrto mesto na lestvici zaseda Olimpija, ki jo je Bravo v mestnem derbiju presenetil s 6:1.

GORICA

Prepoved nastopa: Ahmed Ankrah

Vrtnice so v letošnji sezoni vpisale le dve zmagi, od tega eno samo na domačem stadionu. V uvodnem krogu so z 2:0 premagale Bravo in poskrbele za val optimističnih napovedi, ki se zaenkrat še niso uresničile. Tudi tiste julijske predstave Primorcem v torek ni uspelo ponoviti. Končalo se je z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom, ki je dobro odražal dogajanje na zelenici, s točko pa so bolj zadovoljni sinje modri, saj so z njo prehiteli radomeljske konkurente. Tokrat bo njihova naloga občutno težja: čaka jih pot v Maribor, kjer se, zgodovinsko gledano, izredno slabo znajdejo – zadnje točke so iz mesta ob Dravi odnesli pred pol desetletja.

Dario Hrka, vezist ND Gorica: "Vsako tekmo začnemo z željo po zmagi. Tako bo tudi na zadnji tekmi v tem delu prvenstva, pa čeprav odhajamo na težko gostovanje. V Maribor gremo po točke."

Kdo je vroč?

Že po nekaj minutah se je Miran Srebrnič ob robu igrišča prijel za glavo. Na zelenici je obležal Jošt Urbančič, eden najboljših posameznikov sinje modre zasedbe v letošnji sezoni, ki ga bodo – če si ne opomore – v Ljudskem vrtu Primorci še kako pogrešali. Goriški strateg je s klopi povlekel Denisa Klinarja, ki se je vrtnicam pridružil šele pred kratkim. Bo izkušeni branilec priložnost dobil tudi pod Kalvarijo?

Ali ste vedeli?

Spopad Maribora in Gorice bo hkrati spopad najboljše in najslabše ekipe v strelskem smislu. Medtem ko se vijoličasti lahko pohvalijo z daleč najnevarnejšim napadom v ligi (43 zadetkov, od tega 19 na zadnjih 4 tekmah), pa Primorci pišejo povsem drugačno zgodbo. V dosedanjem delu sezone so nasprotnikovo mrežo zatresli le 13-krat. Da klavrne statistike medsebojnih obračunov s Štajerci sploh ne omenjamo …

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2022 | Prva liga Telemach
    Vipotnik mož odločitve za Maribor
    Nogometaši Maribora so v 20. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:1 (1:1).

DELI NA