27.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje

Prva liga Telemach, 28. krog

MARIBOR - KALCER RADOMLJE

29. marec 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- ogled tekme na južni ploščadi: 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Hilal Soudani in Blaž Vrhovec


Težko si je predstavljati scenarij, po katerem bi ob koncu sezone "kanto" dvignil Maribor. Ali pa pravzaprav kdorkoli drug kot Celje. Grofje so enostavno predaleč, zato pa vroče ostaja tik pod vrhom lestvice. Za evropski mesti se borijo štiri ekipe, ki so se – tako je hotela usoda – pred reprezentančnim premorom pomerile med seboj. Z izidom obeh srečanj so najbolj zadovoljni Mariborčani, ki so na krilih Josipa Iličića ugnali Koper, Olimpija in Bravo pa sta si (za vijoličaste prav tako idealno) razdelila točke. Zasedba izpod Kalvarije je na tretjem mestu tako prehitela Šiškarje, varnostno razdaljo pa bo skušala povečati v petek, ko na obisk prihajajo Radomlje.

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Opravili smo dober mini cikel, vrh je pomenila sobotna pripravljalna tekma, od ponedeljka pa se usmerjamo k Radomljam. Vemo, kako neugodna ekipa so in odslej že velja popolna osredotočenost k naslednjemu tekmovalnemu izzivu."

Kdo je vroč?

Ne bi se bili (pre)daleč od resnice, če bi dejali, da je Jojo pred dvema tednoma odigral svojo najboljšo tekmo v vijoličastem. Tako razigran mariborski veteran ni bil že dolgo. Najprej je šolsko izvedel enajstmetrovko, vmes ustvaril nekaj priložnosti za soigralce, nato pa je v 69. minuti poskrbel za potezo kroga. Zavijugal je med koprskimi branilci in žogo zatlačil pod prečko. Prste je imel vmes tudi pri tretjem zadetku, kakšna pa bo Kranjčanova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Reprezentančni premor ni bil uspešen le za slovensko izbrano vrsto, temveč tudi za litovsko. Ta je vpisala dve minimalni zmagi nad Gibraltarjem in posledično ostaja v skupini C UEFA Lige narodov, pri čemer ji je pomagal Pijus Širvys. Mariborski branilec je obe srečanji začel v udarni enajsterici, na povratni tekmi pa je podal za zmagoviti zadetek kapetana Černiha. Na drugi strani zadnje vrste je igral Olimpijin Justas Lasickas.

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Tin Hrvoj in Rok Ljutić

Mlinarji so devet krogov pred koncem v globoki godlji. Prepričljiva zmaga na občinskem derbiju je sicer poskrbela za nekaj dodatne samozavesti pred gostovanjem pri vodilni ekipi lige. Tudi v knežjem mestu so se varovanci Oliverja Bogatinova predstavili v dobri luči in bi si za svojo predstavo zaslužili vsaj točko, vendar so Celjani v izdihljajih srečanja izvlekli zmago – znak ekipe, ki ima resne načrte za končno slavje. Na drugi strani so razočarani Radomljani še naprej zasidrani na dno prvenstvene razpredelnice. Predzadnji Aluminij jim beži za točko, osma Rogaška za dve. Lahko mlinarji pod Kalvarijo ponovijo pokalno predstavo izpred treh tednov?

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov ima za gostovanje v mestu ob Dravi na voljo staro-novo orožje. Topove je spet ogrel Madžid Šošić, ki ima za seboj dokaj sušno uverturo v spomladanski del prvenstva. Sredi meseca je lastnoročno odločil že omenjeni občinski derbi, v knežjem mestu pa ne on ne kdo od njegovih soigralcev ni imel svojega dne. Domačega vratarja je premagal Tamar Svetlin, ki je zatresel lastno mrežo.

Ali ste vedeli?

Spomnimo, Radomljane na Ljudski vrt vežejo lepi spomini, vsaj kratkoročni. Pred osmino finala Pokala Pivovarna Union so vlogo izrazitega favorita prepustili domačinu, a so nato zakuhali presenečenje. Dejan Vokić je s panenko izničil zaostanek iz prvega dela, za popoln preobrat pa je v izdihljajih srečanja poskrbel da Cruz. Brazilec je iz prostega strela presenetil osmoljenca Bergsena in svojo ekipo popeljal v naslednji krog tekmovanja.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA