Pred tekmo: Maribor - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

MARIBOR - KOPER

24. oktober 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Po tekmi v slovenskem "Las Vegasu" zadovoljstva nad prikazanim ni skrival niti Mauro Camoranesi, sicer vedno zahtevni strateg vijoličastih. Prvič, odkar je Argetinec sedel na vijoličasto klop, so njegovi varovanci tekmo končali brez prejetega zadetka, drugič z vsemi tremi točkami. Goričani so za Štajerce že nekaj let sila ugoden tekmec, a je bilo mariborsko slavje kljub temu pod vprašajem. Do srečanja z Goričani najtrofejnejši slovenski klub namreč ni blestel, prej nasprotno, priložnost za potrditev zmage nad četo iz mesta vrtnic pa se mu ponuja ta konec tedna. V goste prihaja še drugi letošnji povratnik med elito, Koper, ki se je v dosedanjem delu sezone pokazal v neprimerno boljši luči od svojega primorskega rivala.

Kdo je vroč?

V Novi Gorici je zablestelo kar nekaj vijoličastih nogometašev. Ob Roku Kronavetru, Nemanji Mitroviću in drugih gre izpostaviti predvsem Rudija Požega Vancaša. Po številnih kritikah na svoj račun se je očitno prebudil tudi krilni napadalec. Belokranjec je piko na i postavil v 62. minuti, ko je po prodoru z natančnim strelom ugnal domačega vratarja in se veselil prvega ligaškega zadetka v sezoni.

Ali ste vedeli?

Tako Maribor kot tudi Koper sta bila med tednom na delu v pokalnem tekmovanju. Vijoličasti so se udarili z velenjskim Rudarjem in slavili s 3:0, odpor novopečenega drugoligaša pa so z goli Martinovića, Tavaresa in Mlakarja zlomili v drugem polčasu. Brez težav ni šlo niti na Bonifiki, kjer je po 120 minutah s 3:1 padel Aluminij. Za napredovanje v četrtfinale so zadeli Vršič, Jelić Balta in Stevanović.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Kanarčki ne skrivajo svojih ambicij. Prvi koraki po vrnitvi med najboljše so bili sicer negotovi, a je primorska podoba z vsako tekmo bolj obetavna. Nazadnje je četa Mirana Srebrniča z odlično predstavo ugnala Domžalčane, ki so, roko na srce, k končnemu slavju domačinov lep del prispevali kar sami. Nerazpoloženim "ravbarjem" Koprčani niso pustili do priložnosti, do zadetkov pa so prišli s preudarno, potrpežljivo igro. Bodo s takšno taktiko do živega prišli tudi Mariborčanom? Morda, a ne pozabimo, da je obračun v Ljudskem vrtu na sporedu v soboto, še v sredo pa so rumeni kar dve uri bili pokalno bitko z Aluminijem.

Kdo je vroč?

Vse kaže, da se bo Oliverju Bogatinovu  še dolgo kolcalo po Nardinu Mulahusejnoviću. Mladenič, ki v Mariboru nikoli ni dobil prave priložnosti, se v Kopru počuti kot riba v vodi. Da gre za kvalitetnega napadalca, je Mulahusejnović znova potrdil na tekmi z Domžalami. Dva zadetka v mreži gostov sta zadostovala, da je nogometaš iz Bosne in Hercegovine skočil na vrh prvenstvene lestvice strelcev. Bo v soboto ogrožal vrata nekdanjega kluba?

Ali ste vedeli?

Bonifika je v soboto videla prvo prvoligaško zmago po 6. maju 2017. Tudi takrat so Koprčanom nasproti stali Domžalčani, tudi takrat so brez težav slavili domačini. Po 90 minutah je bilo 3:0, med strelce sta se vpisala Nermin Hodžić in dvakrat Ruben Belima. Na zelenico sta, izmed tistih, ki so zaigrali tudi pretekli konec tedna, pred dobrimi tremi leti pritekla Senijad Ibričić in Gaber Dobrovoljc, prvi takrat še v dresu Primorcev.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi tudi v Mariboru
    Nogometaši Maribora in Kopra so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA