Pred tekmo: Maribor - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

MARIBOR - KOPER

11. marec 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je v Novi Gorici osvojil le točko in mesto na vrhu prvoligaške razpredelnice znova predal rivalu iz Ljubljane. Štajerci, na Primorskem niso izgubili zgolj dveh točk - glede na zaključek tekme bi lahko tudi tri -, ampak tudi Špira Peričića. Hrvaški branilec je tekmo sklenil že v prvem polčasu, saj je zelenico zapustil z zlomljenim nosom. Dalmatinec bo izpustil obe tekmi pred marčevskim premorom, Mariborčani pa bodo tako znova prisiljeni krpati luknjo v zadnji vrsti. V četrtek v Ljudski vrt prihaja Koper, ki je jeseni štajersko prestolnico že zapuščal s točko, v Mariboru pa je doslej slavil zgolj štirikrat. Kako si bosta tekmeca točke razdelila v 26. krogu prvenstva? V domačem taboru poudarjajo, da je cilj zgolj in samo zmaga.

Saša Gajser, vršilec dolžnosti trenerj NK Maribor: "Priprave so potekale po načrtu, opravili smo analizo dvoboja proti Gorici, se pogovorili in pripravili na tekmo proti Kopru. Stanje v ekipi je dobro. Peričić mora mirovati zaradi zlomljenega nosu, Požeg Vancaš še ni nared, se pa je ob Bajdetu tudi Dervišević pridružil moštvu na treningih. Mitrović in Milec sta še vedno izven kadra, ostali pa so pripravljeni."

Blaž Vrhovec, vezist NK Maribor: "Gre za situacijo, ki je v Mariboru nismo vajeni. Delamo na tem, da se ta rezultatski trend obrne navzgor. Čas je, da spet zmagujemo. Moramo pa najprej poskrbeti za to, da ne prejemamo več naivnih zadetkov. Bilo jih je preveč. Ekipe, ki osvajajo naslove, si ne smejo dovoliti, da jih prejmejo toliko kot mi. To moramo popraviti in odpraviti, ker v ofenzivnem delu je dovolj kvalitete, da fantje to rešijo ter zabijejo."

Kdo je vroč?

Saša Gajser po predstavi v Novi Gorici ni skrival razočaranja, ob tem pa je priznal, da so njegovi varovanci po vodilnem zadetku nadaljevali preveč apatično. Morda se je v fazi napada poznala tudi odsotnost poškodovanega Rudija Požega Vancaša, ki ga je na levi strani igrišča nadomestil Jan Repas. Mesto v konici napada pa je vnovič dobil Jan Mlakar, ki se je na zadnjih treh tekmah veselil treh golov, s sedmimi pa je na vrhu klubske lestvice ujel Aljošo Matka in Roka Kronavetra. Bo mladi napadalec uspešen tudi v četrtek?

Ali ste vedeli?

Po Marku Šulerju se je v Ljudski vrt vrnil še en dolgoletni član vijolic. Aleš Mertelj, ki se je od Maribora sredi leta 2018 poslovil po izteku pogodbe in 308 nastopih, je bil na pobudo Šulerja priključen strokovnemu štabu. Gorenjec je pri 33 letih predčasno sklenil nogometno kariero, v kateri je največji pečat pustil prav v Mariboru.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Mihail Camacov in Marko Pejić

Koprčani so morali po dveh zmagah priznati nov poraz. Na Bonifiki so bili v predstavi, ki je postregla z odprto igro in z velikim številom udarcev, spretnejši Domžalčani. Kanarčki so se v neposrednem dvoboju za četrto mesto podpisali pod deveti poraz sezone, ki je Primorce znova nekoliko oddaljil od boja za tretje mesto. Mura zdaj beži za sedem točk, zato bodo v Kopru dan pred gostovanjem v Mariboru z zanimanjem spremljali tekmo Domžal in Mure. Rodolfo Vanoli bo v četrtek zagotovo pogrešal Mihaila Caimacova in Marka Pejića, zadnji dve tekmi je zaradi lažje poškodbe izpustil tudi Dare Vršič. Nekdanji član Maribora spomladi še ni našel forme, ki ga je krasila v prvem delu sezone, ko je bil tudi najboljši asistent lige. Kdo bo v njegove čevlje vstopil v Ljudskem vrtu?

Aleksander Rajčević, branilec FC Koper: "Čaka nas zahtevna naloga, ampak take tekme znamo odigrati dobro. Sploh v Mariboru, kjer je zelo dobra igralna površina. Potrebno bo odigrati odločno in borbeno, gremo po pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Gledalci, ki so pred malimi ekrani spremljali sobotni spopad Kopra in Domžal, so lahko uživali v razgibani tekmi. Ivanu Vargiću in Ajdinu Mulaliću ni manjkalo dela, a Koprčani niso našli načina, kako premagati čuvaja domžalske mreže. V drugem polčasu je koprsko igro poživil Claudio Spinelli, ki je v letošnji sezoni glavni adut koprske klopi. Argentinec z italijanskim državljanstvom je v igro vstopil že 17-krat, kar je največ med vsemi nogometaši Prve lige Telekom Slovenije. Bo tudi v četrtek "joker" Rodolfa Vanoli.

Ali ste vedeli?

V koprski slačilnici najdemo dolg seznam nogometašev, ki so v preteklosti nosili vijoličasti dres. Prvič po zimskem povratku na Bonifiko se bo v Ljudski vrt odpravil Mitja Viler. Bočni branilec je po jesenskem delu sezone zaključil več kot desetletje dolgo poglavje v štajerski prestolnici, kjer je osvojil številne lovorike ter zaigral v UEFA Ligi prvakov in UEFA Evropski ligi. Bo koprska zasedba nekdanjih Mariborčanov, v katero spadajo še Aleksander Rajčević, Dare Vršič, Matej Palčič, Timotej Dodlek in Nardin Mulahusejnović, v četrtek prekrižala načrte vijolic?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goliada v Mariboru pripadla domačim
    Nogometaši Maribora so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper s 4:2 (1:1).

DELI NA