29.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Koper

Prva liga Telemach, 15. krog

MARIBOR - KOPER

1. november 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Ilija Martinović

Petnajsti krog Prve lige Telemach bosta s ponedeljkovo tekmo sklenila Maribor in Koper. Štajerci bodo v domačem Ljudskem vrtu celili rane po pokalnem porazu, za vijoličaste je bil usoden spopad z Domžalčani. Rumeni so se v štajerski prestolnici veselili zmage in napredovanja, gostitelji pa so ob tekmi izgubili še nekaj adutov. Rudi Požeg Vancaš je srečanje sklenil že v prvem polčasu, v drugem je zelenico šepajoč zapustil Rok Kronaveter. Ilija Martinović si je po nespametni potezi prislužil izključitev, začasni strateg Radovan Karanović pa se je moral sprijazniti s prvim porazom na klopi Maribora. Mariborčani se bodo skušali v pozitivne vode vrniti v ponedeljek, ko se bodo skušali oddolžiti tudi za poletni poraz na Bonifiki.

Jan Repas, vezist NK Maribor: "Odmisliti je treba pokalno izkušnjo in se z dvignjeno glavo lotiti priprav. Pogovorili smo se o vsem, strokovni štab nas je opozoril na napake in predstavil načrt za ponedeljek. Ekipo Kopra dobro poznamo, odlikuje jih individualna kakovost. Vemo, na katere zadeve moramo biti najbolj pozorni. Dobro pa se zavedamo, kaj je najpomembnejše. Da smo mi v pravi podobi! Na prejšnjih petih tekmah smo pokazali, da lahko pridemo na zmagovito pot. Storili bomo vse, da nadaljujemo uspešne prvenstvene predstave in pridemo do novih točk."

Kdo je vroč?

Mariborska zasedba je v pokalnem spopadu z Domžalami dobro odprla srečanje in si pripravila nekaj obetavnih situacijah. Zdelo se je, da je Štajerce evrogol Senijada Ibričića povsem presekal, Karanović pa je lahko znova pogrešal moža, ki bi barko popeljal iz težav. Prvi mož trenerskega štaba je po porazu priznal, da več pričakuje tudi od Malika Selloukija, ki pa se je ob koncu tekme veselil prvenca v vijoličastem. Je lahko prav Francoz tisti jeziček na tehtnici, ki bo odločal dvoboje?

Ali ste vedeli?

Štajerci so se s porazom poslovili od misli o dvojni kroni, v nadaljevanju sezone se bodo borili le še za naslov državnega prvaka. V štajerski prestolnici so zadnji naslov državnega prvaka slavili po sezoni 2018/19, že več kot pet let pa je stara zadnja pokalna lovorika. Mariborčani so štirikrat doslej osvojili dvojno krono, prvič v sezoni 1996/97, nazadnje pa pred osmimi leti.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Mak Varešanović

Če so se Mariborčani poslovili od sanjarjenja o dveh lovorikah, pa Koprčani ostajajo v igri za dvojno krono. Ne zgolj v teoriji, saj Primorcem ob preboju v polfinale Pokala Pivovarna Union, kamor so se uvrstili še Bravo, Celje in Domžale, ostajajo tudi na vrhu ligaške lestvice. Čeprav je četa Zorana Zeljkovića v malce popustila in na zadnjih petih ligaških tekmah slavila zgolj enkrat, so kanarčki v Stožicah dokazali, da so še vedno izredno nevarni. Kaheem Parris je ljubljansko mrežo načel po hitrem protinapadu v peti minuti tekme, Koper pa zatem prednosti ni več izpustil iz rok. S podobnim receptom je primorski prvoligaš ugnal tudi ponedeljkovega tekmeca, saj so Štajerci v Kopru klonili po manj kot dveh minutah igre.

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković je v prestolnici pogrešal prvega strelca lige Maksa Barišića, a so se Koprčani tudi brez njegove pomoči prebili v polfinale pokalnega tekmovanja. Kaheem Parris je vnovič dokazal, za kako hitrega nogometaša gre, za nameček pa spretni Jamajčan premore še odličen pregled igre in zavidljivo tehnično znanje. Bo nekdanji član Domžal in Krke težave povzročal tudi mariborski obrambi?

Ali ste vedeli?

Maks Barišić je na 13 tekmah letošnjega prvenstva dosegel že devet zadetkov, lani na 25 tekmah pa zgolj dva. Zoran Zeljković je ob Parrisu prebudil tudi otroka Bonifike, ki pa ga do preboja v večno klubsko deseterico loči še sedem zadetkov. Z 62 zadetki je neulovlji Saša Jakomin, po stopinjah katerega pa stopa sin Rok. Leta 2001 rojeni nogometaš je nase opozoril z goloma v 12. in 13. krogu 2. SNL, Dekančani pa so tudi po njegovi zaslugi osvojili štiri točke.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.11.2021 | Prva liga Telemach
    Zmaga Maribora za gnečo na vrhu
    Nogometaši Maribora so v tekmi 15. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 2:0 (1:0).

DELI NA