06.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Koper

Prva liga Telemach, 30. krog

MARIBOR - KOPER

8. april 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Pred praznično nedeljo, ki bo minila brez nogometa, in ponedeljkovim nadaljevanjem 30. kroga Prve lige Telemach, bomo pod Kalvarijo priča eni od (vsaj dveh, če ne treh) tekem kroga. Tekmovalni naboj bi lahko bil večji, a kaj ko je boj za naslov prvaka praktično odločen, Maribor pa bi se moral v zaključku sezone zelo potruditi, da bi iz rok izpustil eno od treh (potencialno štirih) evropskih mest. Vijoličasti so v prejšnjem krogu na gostovanju v Novi Gorici vpisali že tradicionalne tri točke, tokrat pa bodo v vlogi domačina pričakali še eno primorsko zasedbo. Prihaja Koper, ki je bil v letošnji sezoni v mestu ob Dravi že uspešen: oktobra je slavil minimalno zmago.

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Ni veliko časa med pripravami na naslednjo preizkušnjo. Tekmeci so vmes povezali tri zaporedne prvenstvene zmage, med tednom pa izpadli iz pokalnega tekmovanja in videli bomo, kako se bodo odzvali na poraz v Kidričevem. Koper igra fizičen nogomet, prepoznaven po trdnosti v obrambi in hitrosti v fazi napada. Toda med pripravami se bomo več ukvarjali sami s seboj, skušali predvsem obnoviti moči po pokalni tekmi. Predvidoma tudi z nekaj rotacijami, da osvežimo kri znotraj moštva. Želimo si čim prej zagotoviti evropsko vozovnico, nove točke bi nam omogočile oddaljitev od tekmecev. Želje so eno, realnost je drugačna in bo treba namen potrditi na igrišču. Res pa je, da bi v tem primeru naredili velik korak z zmago v medsebojnem obračunu. Čaka nas zahteven dvoboj proti ekipi, ki nam po določenih lastnostih ne ustreza. V prvem krogu spomladanskega dela se je rezultatsko tehtnica prevesila na našo stran, po igri smo bili enakovredni."

Kdo je vroč?

Goričane je lastnoročno pokopal kdo drug kot Žan Vipotnik, ki ima na vrhu ligaške lestvice strelcev tri zadetke prednosti pred zasledovalci. Novopečeni reprezentant je znova dokazal, da ima neverjeten nos za gol, kar bržkone ni ušlo niti snubcem iz tujine. Sredi tedna je Vipotnik zaradi lažje poškodbe zadnje stegenske mišice počival, njegove čevlje pa je uspešno zapolnil Jakupović, ki je prvi zatresel mrežo Primorja.

Ali ste vedeli?

Maribor se je, zanimivo, z zmago nad Ajdovci v pokalni polfinale uvrstil prvič po letu 2019. Takrat se je pot najtrofejnejšega slovenskega kluba končala na zadnji stopnički: v finalu ga je z 2:1 ugnal večni tekmec iz prestolnice. V naslednji sezoni so bili za vijoličaste usodni prav Koprčani (osmina finala, 2:3), nato pa dvakrat Domžalčani, ki so Štajerce obakrat izločili na isti stopnji tekmovanja ter z istim izidom (četrtfinale, 1:2).

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ahmed Ankrah

»Naredili bomo vse, da zmaga ostane doma,« je pred tekmo z Bravom dejal Zoran Zeljković. Primorski strateg je seveda namigoval na klavrno statistiko, ki jo njegovi varovanci pomladi beležijo na svojem stadionu, kjer po zimskem še premoru niso slavili. Vse do sobotnega popoldneva, ko so naposled vzeli mero Šiškarjem in serijo ligaških zmag podaljšali na tri. Gledalci v koprskem hramu nogometa so videli trdo tekmo, ki jo je odločil en sam zadetek, na razplet pa je vplivala tudi zgodnja izključitev Flakusa Bosilja. S trenutnim položajem na lestvici se kanarčki ne morejo zadovoljiti, saj četrto mesto ob koncu sezone ne zagotavlja Evrope. Bodo stvari vzeli v svoje roke?

Kdo je vroč?

Peto mesto že omenjene lestvice strelcev zaseda Andrej Kotnik, prvi strelec Kopra, ki pa se je v zadnjem času nekoliko umiril. Svojo statistiko je nazadnje izboljšal pred mesecem dni, ko je kot as s klopi dvakrat zatresel domžalsko mrežo in svojo ekipo popeljal v četrtfinale. Tudi na sredinem obračunu z Aluminijem ga je Zoran Zeljković v igro poslal šele tik pred koncem, a tokrat ni dosegel želenega učinka.

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, Maribor je sredi tedna brez večjih težav odpravil Primorje, medtem ko se je Koper v Kidričevem pustil presenetiti Aluminiju. Drugoligaški spopad med Rogaško in Bistrico je pripadel slednji, vendar pa polfinalni obračuni ne bodo minili v znamenju zasedb z druge strani Trojan. Štajersko prevlado na predzadnji stopnički je preprečila ljubljanska Olimpija, ki je po neverjetni seriji enajstmetrovk izločila Celje.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2023 | Prva liga Telemach
    Maribor doma do točk proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).

DELI NA