Pred tekmo: Maribor - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

MARIBOR - KRŠKO

22. maj 2019, ob 16.55

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.765 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov
- akcija 15 za 5 v Vijol'čni bajti

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Maribora bodo v sredo odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnjem prvenstvu. Štajerci se bodo poslovili od Ljudskega vrta, v katerem gostuje zadnje Krško, ki Prvi ligi Telekom Slovenije maha v slovo. Spopad vodilne in zadnje ekipe lige bo postregel tudi z rajanjem po zadnjem sodniškem žvižgu, saj bodo vijoličasti po tekmi dvignili pokal za najboljšo ekipo države. Lovorika se po sezoni premora vrača v vitrine najbolj trofejnega slovenskega kluba, četa Darka Milaniča je pred dobrim tednom potrdila 15. zvezdico. Mariborčani se ponašajo z več naslovi kot vsa konkurenca skupaj, tekmecem je pripadlo 13 državnih lovorik. Mariborskega veselja ni prekinil niti sobotni remi s Triglavom, ki se je v mestu ob Dravi dobro upiral domači zasedbi, tudi povedel, na koncu pa sta si nasprotnika razdelila točkovni plen. Kakšen bo sredin razplet?

Darko Milanič, trener Maribora: »To bo pravi trenutek, čakamo ga in se ga veselimo. Da fantje zasluženo dvignejo pokal in se skupaj z navijači poveselimo. Toda to še ne pomeni, da smo s tem svoje opravili. Po vsem, kar se je dogajalo, se bo treba dobro odpočiti, potem pa hitro obrniti k novim izzivom. Pred seboj imamo še en cilj, po dvigu pokala prvakom želimo tudi pokalno trofejo.«

Kdo je vroč?

Darko Milanič je po dvoboju s Triglavom iskreno priznal, da si v klubu želijo tudi krone za najboljšega strelca. Med vijolicami je v najboljšem položaju Luka Zahović, ki je v kranjsko mrežo pospravil dve žogi, najboljši strelec Rok Kronaveter pa mu beži za dva gola. Mariborski napadalec je v letošnjem prvenstvu zabil 15 golov, pred Zahovićem pa najdemo še Luko Majcna. V igri za strelsko lovoriko ostaja tudi Rok Sirk, ni pa nepomembno, da Rok Kronaveter v letošnji sezoni ne bo več igral.

Ali ste vedeli?

Mariborčani bodo naslov državnega prvaka z navijači proslavili že krog pred koncem. To seveda ne čudi, saj bodo v soboto gostovali ob Kamniški Bistrici. Če v štajerski prestolnici za navijače pripravljajo še kakšno presenečenje, ni znano, jasno pa je, da so pristašem kluba pripravili poseben paket vstopnic. V Vijol'čni bajti si lahko v akciji "15 za 5" zagotovite kar pet vstopnic za ceno 15 evrov. Mariborčani so naslov potrdili 15. maja, cena pa je enotna za vse tribune, brez starostnih omejitev in v paketih.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Milan Ilić in Marin Perić

Kidričani so dokončno zapečatili usodo Krškega, ki je po porazu v dvoboju z Aluminijem ostalo tudi brez teoretičnih možnosti za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Posavci so v družbi najboljših slovenskih klubov preživeli štiri leta, najvišje pa so bili ob koncu krstne prvoligaške sezone, ko so prvenstvo sklenili na šestem mestu lestvice. Tudi tedaj Krčanom niso cvetele rožice, saj so bili dolgo na repu lestvice, rešili pa so se v nadaljevanju sezone, ko so z nekaj odmevnimi rezultati splezali do šeste pozicije. Letos jim ni uspelo ponoviti podobnega scenarija, na zadnjem mestu ligaške razpredelnice pa so preživeli kar 22 tekem, deveto mesto so nazadnje držali po 18. krogu prvenstva. Zaostanek se je kopičil, dve tekmi pred koncem pa je postalo dokončno jasno, da se Krško poslavlja od elite.

Kdo je vroč?

Krško v obračunu z Aluminijem ni bilo brez možnosti za zmago, a je bila na sreči gostov tudi gospodarica sreče. Dalibor Volaš je z 92. prvoligaškim golom poskrbel za nekaj upanja, ki pa je splahnelo po golu Nika Marinška. Med tistimi, ki so grizli vse do zadnjega, je bil tudi Ante Kordić, ki je eden od pozitivnejših akterjev v taboru zelenih. Krilni nogometaš se je na Gubca preselil že jeseni, tedaj odigral pet tekem, spomladi pa je eden od najpomembnejših adutov Andreja Panadića. Hrvat je tako med drugim zadel v Novi Gorici, uspešen pa je bil tudi v Stožicah.

Ali ste vedeli?

Nogometaše Krškega pred selitvijo v drugi rang slovenskega nogometa ločita še dve tekmi. Da bi bil udarec za posavski nogomet »popoln«, so svoj lonček pristavili tudi v Brežicah, saj je tamkajšnji drugoligaš krog pred koncem sezone v sila neprijetnem položaju. Brežičani za rešilnim mestom zaostajajo tri točke, na zadnji preizkušnji pred poletnim počitkom pa bodo gostili Beltince. Moštvo Darka Karapetroviča lovi 14. Ilirijo, ki bo gostovala v Lendavi. Se lahko Brežičani rešijo in bomo v prihodnji izdaji 2. SNL spremljali posavski derbi?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor ob dvigu pokala z zmago
    Nogometaši Maribora so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:0 (1:0).

DELI NA