18.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Mura

Prva liga Telemach, 9. krog

MARIBOR - MURA

19. junij 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: Blaž Vrhovec

Če so Mariborčani v novo sezono stopili kolikor toliko suvereno (zgolj en poraz med štirimi zmagami), pa v zadnjem času vijoličasta krivulja vztrajno pada. Vse skupaj se je začelo s porazom v Kopru, sledil je remi z Bravom, med reprezentančnim premorom so varovanci Simona Rožmana klonili še proti zagrebški Lokomotivi, piko na i pa so pretekli konec tedna postavili v Kidričevem. Resda so jih rdeče-beli sosedje kaznovali za prav vsako napako, na drugi strani pa se je gostom ponudilo lepo število priložnosti (te so ostale neizkoriščene), a na koncu je pomemben zgolj rezultat. Ta je bil še kako pomenljiv: na semaforju je po 90 minutah svetilo 3:0. Bo tokrat drugače?

Simon Rožman, trener NK Maribor: "Mura se je proti Vitesseju pokazala kot ekipa, ki jo poznamo skozi celotno sezono. Kompaktna, z izrazitimi prehodi v napad. Razumljivo pa se je na tekmi takšnega nivoja videla razlika v kvaliteti igralskega kadra. Glede na to, da je bil vmes reprezentančni premor, ne gre računati na njihovo utrujenost. Razmišljamo le o naši podobi, moramo biti izjemno motivirani in agresivni, da čim bolje izpeljemo predvidene zamisli. Upam, da bodo igralci izkoristili slabosti v igri tekmecev. Doslej nas je kljub dobro opravljenim zadevam marsikaj kaznovalo. Razen spodrsljaja v Kidričevem je bilo tudi v posameznih dvobojih mogoče najti pozitivne elemente. Prvenstvo je še dolgo, veliko se bo dogajalo. Delovna vnema je takšna, kot mora biti, pripravljeni smo na nov izziv in odštevamo do tekme z ogromno pozitivne energije."

Kdo je vroč?

Verjetno bi Mariborčani v Kidričevem utrpeli še hujši poraz, če med vijoličastima vratnicama ne bi stal Ažbe Jug. Še posebej se je 29-letni čuvaj mreže izkazal v 39. minuti, ko je Harisu Kadriću (nekdanji član Olimpije resda ni streljal najbolje) ubranil »zicer«. Ob vseh treh domačih zadetkih je bil nemočen, po strelu Aljaža Krefla z bele točke je celo krenil v pravo smer, a bil prekratek. Bo v nedeljo zaklenil svoja vrata?

Ali ste vedeli?

Amir Dervišević ima nov klub. Dolgoletni član vijoličastih, ki pod Simonom Rožmanom ni našel svojega mesta, si je tik pred zdajci našel novega delodajalca. Za razliko od Špira Peričića, ki ga je doletela podobna usoda, zapušča Evropo (ali pa vsaj okrilje Uefe) in se odpravlja v Indijo. Podpisal je namreč s tamkajšnjim prvoligašem East Bengal, ki je lansko sezono končal na devetem mestu. V drugi najbolj obljudeni državi na svetu bo ostal eno leto.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Ta konec tedna bomo priča kar dvema reprizama prelomnih srečanj. V prestolnici bo Olimpija pričakala Celje (tandem nam je znan še iz sezone 2019/20), onkraj Trojan pa se bo Maribor udaril z Muro. Tekma, ki je lani črno-belim prinesla naslov prvaka, bo pomembna tudi tokrat. Prekmurci so se Štajercem in z njimi Olimpiji ter Bravu približali na le dve točki, kar pomeni, da bi z zmago temeljito premešali položaj pod vrhom prvenstvene razpredelnice. Anteja Šimundžo bo pred derbijem devetega kroga skrbela utrujenost: sredi tedna so njegovi varovanci neuspešno pomerili moči z nizozemskim Vitessejem. Bo druga zaporedna tekma v Ljudskem vrtu boljša?

Kdo je vroč?

Da so tri točke ostale v Murski Soboti, je zaslužen tudi Matko Obradović. Tridesetletni čuvaj mreže je imel v soboto svoj dan: poskuse zmajev je krotil kot za stavo. Še posebej dobro je posredoval v 43. minuti po strelu Timija Maxa Elšnika. Ta bi ob levi vratnici poletel v črno-belo mrežo, a je Obradović s sijajno parado preprečil izenačenje. Bo razpoložen tudi proti nekdanjim delodajalcem?

Ali ste vedeli?

Mura je v četrtek doživela ognjeni krst v evropskih tekmovanjih. V pravem smislu besede. Na papirju verjetno druga najšibkejša ekipa skupine G je slovenskemu predstavniku odčitala nogometno lekcijo. Vitesse je bil za razred boljši od Sobočanov. Tronstadu in Doekhiju bi se na seznamu strelcev bržkone pridružil še kdo, a je tisto najhujše preprečeval Matko Obradović, znova najboljši posameznik črno-belih.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.09.2021 | Prva liga Telemach
    Slavje Mure v Mariboru
    Nogometaši Mure so na današnji tekmi 9. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Maribor z 2:1 (1:1).

DELI NA