01.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Mura

Prva liga Telemach, 34. krog

MARIBOR - MURA

2. maj 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Podaljšani konec tedna bo sklenilo uvodno dejanje 34. kroga Prve lige Telemach. Štajersko-prekmurski derbi bo na sporedu že v torek zvečer, da bodo imeli nogometaši Maribora pred bližajočim se pokalnim finalom na voljo dovolj časa za pripravo in počitek. Vijoličasti si v pričakovanju verjetno najpomembnejšega obračuna sezone niso pripravili dobre popotnice. V knežjem mestu si pozitivnega rezultata niso zaslužili, česar se je dobro zavedal tudi Damir Krznar: »Ne vem, ali sem bolj jezen ali razočaran.« Njegovi varovanci so drugo mesto predali Celjanom, vprašanje pa je, ali si ga bodo do konca sezone lahko povrnili. Več bo jasno po tekmi z Muro …

Marko Božić, napadalec NK Maribor: "Tekma v Celju je zdaj za nami in jo moramo odmisliti. Nismo je le potisnili pod preprogo, seveda smo se že in se še bomo veliko pogovorili o vseh zadevah, toda tekmovalni koledar zahteva od nas takojšnji preklop. Že v torek igramo zelo pomembno tekmo proti Muri, potem sledi finale pokala. Moramo se osredotočiti na naslednji tekmi, ni še konec. Vložek je velik. Lovimo drugo mesto, osvojiti želimo pokalno trofejo. Iz tega moramo črpati novo energijo in verjamem, da bomo pokazali povsem drugačno podobo že v torek v Ljudskem vrtu."

Kdo je vroč?

Morda edina svetla točka štajerskega derbija je Žan Vipotnik. Reprezentantov strelski pohod se nadaljuje, čeprav njegov prispevek ni bil dovolj, da bi se Mariborčani izognili porazu. Po slabi uri igre je lep predložek pred celjska vrata poslal Marko Tolić, Vipotnik pa je nekako prišel do žoge in jo z glavo poslal za hrbet domačega čuvaja mreže. Na računu ima zdaj že 19 zadetkov, bo v torek številka poskočila na okroglih 20?

Ali ste vedeli?

Dvoboji Maribora in Mure v končnici prvenstva imajo za ljubitelje slovenskega nogometa poseben pomen. Spomnimo, Prekmurci so pred dvema letoma pod Kalvarijo slavili z 1:3 in si priigrali zgodovinski naslov prvaka, vijoličasti pa so jim milo za drago vrnili lani, ko so trofejo (prav tako po zmagi z 1:3) dvignili v Fazaneriji. Letos je statistika zaenkrat na strani Maribora, ki je na treh tekmah dvakrat slavil in enkrat izgubil.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so se v nedeljo še za korak oddaljili od evropskega poletja. Zakon bivšega se je tokrat potrdil na malce drugačen način: Dejanu Grabiću so jo zagodli nekdanji varovanci na čelu z Alešem Arnolom. Soboški strateg, ki je še pred nekaj meseci sedel na šišenski klopi, je pred srečanjem napovedoval borbenost in agresivno igro, a so bili gledalci na tribunah Fazanerije priča precej neprepričljivi predstavi svojih ljubljencev. Ko so se že sprijaznili z remijem, so tik pred zadnjim žvižgom doživeli nov hladen tuš – Kramarič je Bravu pristreljal vse tri točke. Do konca sezone jih imajo Muraši na voljo še devet, koliko jih bodo odnesli iz Maribora?

Amar Beganović, branilec NŠ Mura: "Dobro je, da je tekma z Mariborom prišla tako hitro, da ne razmišljamo preveč o porazu proti Bravu. Imamo priložnost, da malce popravimo stvari in svojim navijačem dokažemo, da proti Bravu preprosto nismo imeli sreče. Zavedamo se, da nosimo dres Mure, kar moramo pokazati tudi na terenu. Maribor je odlična ekipa z odličnimi posamezniki, a vsaka ekipa ima svoje pomanjkljivosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Če zaustavimo njihove najhitrejše igralce, lahko čakamo na priložnosti iz protinapadov."

Kdo je vroč?

Če smo pri Mariborčanih izpostavili Vipotnika, je prav, da v črno-belih vrstah opozorimo na Mirlinda Dakuja. Kosovec je doslej zbral 15 zadetkov in je na ligaški lestvici strelcev že lep čas v vlogi prvega zasledovalca mladega »Vipija«. Tretjima Kvesiću in Kramariču beži za tri zadetke, svojo statistiko pa je Daku nazadnje izboljšal sredi aprila, ko je bil proti Radomljam uspešen z bele točke. Se bo veselil tudi pod Kalvarijo?

Ali ste vedeli?

Sobočani bodo maja pripravili drugo krvodajalsko akcijo Čarno-bejla krf: »Potreba po darovanju krvi stalno narašča, še posebej v poletnih mesecih, ko zaloge krvi v bolnišnicah počasi kopnijo.« Akcija bo potekala v četrtek, 11. maja, od 8.00 do 12.00 v Osnovni šoli II v Murski Soboti, vsi darovalci pa se morajo predhodno naročiti na telefonski številki 041 479 242 ali 041 320 796. Zbrane bodo obiskali nogometaši Mure.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2023 | Prva liga Telemach
    Mariboru derbi proti Muri
    Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:1 (2:1).

DELI NA