Pred tekmo: Maribor - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

MARIBOR - OLIMPIJA LJUBLJANA

4. oktober 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor na Krasu še naprej piše zgodbo, ki se je začela že v prejšnji sezoni. Vijoličasti so se iz Sežane znova vrnili praznih rok in sklonjenih glav, poraz proti Taboru pa je še najbolj zabolel Maura Camoranesija, italijanski strateg argentinskega porekla je namreč do nedavnega sedel prav na klopi Češenj. Sežanskega niza Mariborčanom ni uspelo prekiniti, že v nedeljo pa se bodo soočili z novo črno serijo. Na Štajersko prihaja ljubljanska Olimpija, ki v Ljudskem vrtu treh točk ni pustila že skoraj tri leta, še več, domačinom je tam zadala kar nekaj bolečih porazov. Maribor bo vse stavil na utrujenost zeleno-belih, ki so v sredo z Gorico odigrali izpuščeno tekmo prvega kroga.

Mauro Camoranesi, trener NK Maribor: "Škoda, da ne moremo igrati pred našimi navijači, ki bi nam nedvomno pomagali, a vemo, da se moramo osredotočiti le na našo predstavo. Derbi je treba igrati s srcem. Fantje so bili ta teden zelo zagnani, pripravljeni so na tekmo z Olimpijo."

Kdo je vroč?

V Sežani je bil pri strelu le Rok Kronaveter. Izkušeni vezist je svojo ekipo reševal že na štajerskem derbiju, ko je z neverjetnimi »škarjicami« vijoličastim priigral točko. Zanimivo, »Krona« je obakrat dobil priložnost šele v drugem polčasu. Celjanom je zabil tri minute po vstopu v igro, na Krasu pa je za zadetek potreboval zgolj minuto več. Bo nekdanji zmaj vlogo zlate menjave prevzel tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Luka Zahović je še drugič v karieri zapustil Ljudski vrt. Mladi napadalec, ki je sodeloval pri številnih uspehih Maribora, odhaja na Poljsko. S tamkajšnjim prvoligašem Pogonom je podpisal triletno pogodbo. Luka je za Štajerce v petih letih zbral 199 nastopov in se 82-krat veselil zadetka. Neverjetne številke za komaj 24-letnega nogometaša, kakšno zgodbo pa bo »mali Zaho« spisal v Ščečinu?

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

V prestolnici se je nogometno življenje vrnilo v ustaljene tirnice. Olimpija spet zmaguje, spet konkurira za vrh lestvice. Ljubljanski zmaj se je prebudil pretekli konec tedna, ko so v Stožicah padle Domžale. Rumeni skalp je poslal jasno sporočilo ostalim prvoligašem, svoje namere pa so zeleno-beli potrdili sredi tedna. Po le dveh dneh premora so se varovanci Dina Skenderja udarili s četo iz mesta vrtnic ... in slavili. Igra na rezultat je obrodila sadove ter Zmaje izstrelila v zgornjo polovico prvenstvene razpredelnice. Olimpija v Maribor odhaja točkovno izenačena z vijoličastimi, njej v prid pa poleg statistike govori tudi forma. Bo to dovolj, da se tehtnica v štajerskem hramu nogometa še enkrat več prevesi na ljubljansko stran?

Miral Samardžić, branilec NK Olimpija: "Pred nami je težka tekma proti dobremu nasprotniku. Če bomo na nivoju iz zadnjih dveh tekem, si lahko obetamo zmago. S psihološkega vidika smo po dveh zmagah v vzponu. V Maribor odhajamo neobremenjeni, z borbo bomo poskušali domov prinesti tri točke."

Kdo je vroč?

Med tednom je znova udaril Đorđe Ivanović. Srb je edini gol na tekmi z Gorico zabil v 13. minuti, ko je v neposredni bližini gostujočih vrat pričakal dober predložek Michaela Pavlovića. Za 24-letnika je bil to že četrti zadetek za Olimpijo na prav toliko tekmah. V 71. minuti je prvega strelca Zmajev v tej sezoni zamenjal najučinkovitejši napadalec prejšnje - Ante Vukušić. Bo mariborska obramba kos zeleno-belemu napadu?

Ali ste vedeli?

V Ljubljani so ta teden predstavili še dve okrepitvi. Zeleno-beli dres je oblekel Matevž Vidovšek, vratar je z Zmaji podpisal dveletno pogodbo. Pred prihodom v zmajevo gnezdo je dvajsetletnik branil za ciprsko Agio Napo. Drugi novinec v zelenem je Luka Marin, ki se v prestolnico seli kot posojen igralec Osijeka, najbolje pa se znajde na sredini igrišča. Bo mladenič v Mariboru dobil priložnost za dokazovanje?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Delitev točk na derbiju
    Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA