Pred tekmo: Maribor - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

MARIBOR - OLIMPIJA LJUBLJANA

27. februar 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Torkovo večerno dogajanje pod Pohorjem je pretreslo slovensko nogometno javnost. Od vijoličastega kluba sta se poslovila tako športni direktor Oliver Bogatinov kot tudi glavni trener Mauro Camoranesi. Taktirko je, kot že ničkolikokrat doslej, začasno prevzel Saša Gajser. Nekdanji reprezentant ni imel lahkega dela: čez noč se je moral pripraviti na gostovanje v Sežani, ki je za Mariborčane že tradicionalno predstavljalo nerešljivo uganko. No, prekletstvo se je končalo v sredo popoldne. In to v slogu. Tabor je padel z 0:4, a prava preizkušnja Štajerce šele čaka. Ta konec tedna bodo z Olimpijo odigrali tretji veliki derbi v tej sezoni. Nazadnje se je končalo z ljubljanskim slavjem, bo tokrat drugače?

Saša Gajser, vršilec dolžnosti trenerja NK Maribor: "Zame je velika čast in odgovornost voditi moštvo na derbiju, v tem trenutku pa je najbolj pomembno, da se fantje zavedajo svojih nalog. Želim videti borben duh, nogometno znanje pa ni vprašljivo. Če bomo kot ekipa delovali kot moramo, verjamem, da bomo uspešni. Pričakujem pa nekaj več. Še bolj izraženo kvaliteto v napadu, situacije, ko pridemo pred gol, morajo biti še boljše odigrane. To je moje sporočilo moštvu, navijačem pa obljubljam, da bomo videli pravi Maribor, s pravo mero razigranosti in borbenosti. Od te filozofije ne bomo odstopali."

Marcos Tavares, kapetan in napadalec NK Maribor: "Takoj smo se usmerili k pripravam na naslednji izziv, s spoznanjem, da nam je tekma v Sežani povrnila energijo. Toda šlo je za eno tekmo, zdaj je treba tako nadaljevati. Prvenstvo je še dolgo, boj za naslov prvaka je odprt in storili bomo vse, da na cilj pridemo prvi."

Kdo je vroč?

Junakov v vijoličastem je bilo na Krasu kar nekaj. Prvo pravo priložnost po zelo dolgem času (član začetne enajsterice je bil nazadnje julija lani) je v uvodu z obema rokama zgrabil Gregor Bajde. Po odmoru se mu je v napadu pridružil Jan Mlakar in svojo statistiko izboljšal za dva sijajna zadetka, zadnji žebelj v sežansko krsto pa je v 75. minuti natančno zabil Jan Repas. Kdo bo ključno vlogo odigral konec tedna?

Ali ste vedeli?

Mesto snovalca kadrovske politike je po slovesu Oliverja Bogatinova zasedel Marko Šuler. „Dolgoletni steber obrambe, ki je z moštvom osvojil štiri naslove državnega prvaka in dvakrat igral v skupinskem delu Lige prvakov, dobro pozna utrip slačilnice ter prinaša zmagovalno miselnost. Velikokrat je dokazal, da ima vrednote kluba zapisane v DNK,“ so vijoličasti ob ustoličenju 37-letnega Korošca zapisali na klubski spletni strani.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Radivoj Bosić

Olimpija bo zmago v mestu ob Dravi naskakovala z drugega mesta. Sijajna podoba, ki so jo zmaji kazali na tekmah s Koprom in Muro, je v zadnjem tednu dni nekoliko zbledela. V Kidričevem so bili zmaji ob številnih priložnostih premalo učinkoviti, na sosedskem spopadu z Domžalčani pa pravih zaključnih strelov skorajda ni bilo. Spremembe v začetni enajsterici, s katerimi je Goran Stanković skušal poživiti igro svojih varovancev, niso prišle do izraza. Še več, nogometaši v zeleno-belih dresih so bili sredi tedna povsem nenavdihnjeni, hkrati pa so v tekmo krenili preveč preračunljivo. Dva remija sta bila kljub mariborski krizi dovolj za zdrs z vrha - bodo po sobotnem popoldnevu Ljubljančani spet vodilni?

Timi Max Elšnik, kapetan in vezist NK Olimpija: "V Kidričevem je bil res težek teren, na dvoboju z Domžalami pa so nas mučile poškodbe in kartoni, tako da nismo bili optimalni. Na derbiju bo drugače, saj smo se sestavili in gremo tja s polno močjo. Imamo veliko posameznikov, ki lahko z eno potezo odločijo tekmo, in verjamem, da bodo jutri pravi ter bodo dosegli gol, ki ga potrebujemo. Energija znotraj ekipe je super. Od trenerjev do igralcev in celotnega osebja - vsi skupaj dihamo kot eno. Jutri gremo v Maribor napadat, zabijat zadetke in vzet tri točke."

Kdo je vroč?

Olimpija sredi tedna ni znala odkleniti domžalske obrambe. Đorđe Ivanović, prvi zvezdnik zeleno-belega napada, še zdaleč ni imel svojega dne, bodo pa vse oči vanj znova uprte pod Pohorjem. Srb nenazadnje kljub vsemu ostaja na prvem mestu prvenstvene lestvice strelcev, ob tem pa velja omeniti še Andresa Vombergarja. Ta je, čeprav zadnje čase ni razpoložen, zabil le gol manj od Ivanovića. Bo Goran Stanković v igro še enkrat več poslal kar oba?

Ali ste vedeli?

Tekma z Domžalami je bila prelomna kar za tri zmaje. Antonio Delamea Mlinar je odigral jubilejno stoto tekmo v zeleno-belem dresu, mladi Gal Kurež, ki je dan poprej z Ljubljančani sklenil nov dogovor, pa je prvoligaško srečanje sploh prvič začel v udarni enajsterici. Tam se je po skoraj letu dni okrevanja (sanacija poškodbe kolena je trajala 353 dni) znova znašel tudi Vitja Valenčič. Bo trojica na igrišču tudi v soboto?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tudi po derbiju izenačeno na vrhu
    Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA